Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care orificiu este pentru tub de bass

SharkBite

Postări Recomandate

Merge si asa,daca gasesti ceva ,dar,trebuie sa pui(sau sa-l legi pe cel existent) un filtru trece -sus si pt medie(sa scoti joasele din ea),nu numai intre medie si tw.Filtrul trece-jos pt wofer nu il legi,dar ar fi bine sa-i intrerupi semnalul care vine in el.Trebuie sa tragi fire de la mufa la ambele filtre.Oricum e aiurea si asa.Mai bine pui filtrul ala pe cai asa cum e si gata,ca nu stii unde tai cu ala de subwofer,si daca mai e nevoie atenuezi si tw cu rezistente si gata.Cauti un filtru pe 3 cai pt 8 ohmi cu 12db/octava taiere (ord 2)care sa arate cat de cat bine,sarma mai groasa ca firul de par si conzi nepolarizati.O sa te incurci in atatea filtre,ca daca stiai,nu mai intrebai.Poti sa arzi si finalii din amp daca gresesti legaturile.Daca nu te multumeste,mai incerci altadata

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SharkBite

13

• CBI

7

• Shambala

2

• pitbull_bog

1

Top autori în acest subiect

Mersi mult tocmai cred ca am gasit undeva pe un forul pe cineva care se lauda ca face filtre bune"shambala de pe forumul power audio", am intrat pe visaton dar nu stiu cat costa filtrle alea, la unele daa specificatii dar nu si pretul la altele invers, si nu stiu cu cine sa vorbesc pentru o comanda.

Link spre comentariu

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... index.html

Pretul este pus in dreptul la fiecare

De comandat iei legatura cu cineva de la visaton.ro.Aia est pagina importatorului in Ro a visatoanelor.Nu ai cum sa gresesti.

Shambla face filtre,dar dupa valorile tale.Nu cred ca proiecteaza el filtre,cel putin nu asa la intamplare.

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... n/286.html

Si altul mai bun daca-ti permiti

http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... n/288.html

care se lauda cu niste frecv mai bune de taiere si respecta raportul Ft2/Ft1 =1/10 de care zicea si VTP mai demult

Din poze par a fi cu conzi bipolari,nu stiu exact.Cred ca mai bine ar fi sa iei tu componentele si sa ti-l construiesti.Cauti sa folosesti conzi mkp sau mkt

Link spre comentariu

salin legatura cu difurile sbx1320....am eu incinte facute dupa specificatii, e vorba de cele pe compresie de 9 litri. pentru cat costa difurile suna bine in incinta inchisa,problema este ca au medii putine, nu prea tin mai mult de 30 de wati reali, nu distorsioneaza deranjant la putere mai mare dar se amesteca sunetul, bas nedefinit din cauza cursei mari a membranei.In concluzie sunt niste difuzoare ieftine, lenese, spl mic, suna infundat. Avantaje....sunt ieftine, poti incerca diverse incinte cu ele desi am facut bassreflex cu un program si nu coboara bine in frecventa, e mai mult bubuiala, suna binisor la putere mica pe compresie, pana in 25-30 de wati si coboara destul de jos, mai bine ca in reflex. Parerea mea e ca o sa consume multa putere incintele cu un randament scazut, o sa ai bas calumaea la putere mica dar cand dai tare nu stiu daca o sa iti mai placa.....

Link spre comentariu

Alzisor..sincer nici nu ma astept ca sbx 1320 sa tina la mai mult de 30 de watti reali, eu le folosesc pt medii dar deocamdata sunt in cautarea unui filtru, nu cunosc exact parametri T/S ai difului sa iti spun daca e bun pt incinta inchisa sau bass reflex daca asa e proiectul inseamna ca e pt cutie inchisa, problema e volumul incintei care vad ca im cam toate schemele lor este mai mic decat ce reiese din calcule pentru deifuzoarele folosite de ei, stiu ca nu sunt de calitate exceptionala dar sunt convins ca facand ceva calcule si cu ceva noroc va iesi ceva acceptabil, sincer am facut incinte inainte fara nici un calcul pentru altii si cu difuzoare foarte proaste si am fost multumit......asa ca nu spune niciodata nu se poate.

Link spre comentariu

Pot sa proiectez filtre pentru majoritatea configuratiilor posibile. Nu este cazul de fata, cand situatia impune o lucrare ieftina, nu cine stie ce proiect "exotic", - la paritate cu difuzoarele.

Pentru subwoofer nu se pune problema unui filtru pasiv, restul este destul de usor.

Atenuarea pe medii/inalte trebuie stabilita de SharkBite dupa finalizarea lucrarii, functie de rezultate si preferinte.

Nu te speria, este vorba doar de a schimba cate o rezistenta.

Sau se pot pune potentiometre bobinate, ca sa iasa un L-pad mai adevarat.

Link spre comentariu

Daca nu te astepti ca diful de joase "sa tina la mai mult de 30 de watti reali" de ce ai cerut pretul pentru niste filtre de 200W ? ...Oricum, facutul filtrelor la comanda cu valorile solicitate (3 cai, 500Hz/3500Hz, 12dB/oct + L-pad pt medii si inalte) este probabil dezavantajos...Ti-am raspuns pe mp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări