Sharky Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 La incinte inchise poti micsora volumul asa(e chiar indicat), la bass reflex o sa ai atenuari.Totusi o cutie de 100L nu mi se pare prea mare pt casa, o poti dosi pe undeva ca sa nu te incurce Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 28, 2005 Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 100L e mare!Mai ales ca initial vreau sa-l folosesc langa calculator! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 28, 2005 Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 vezi numai ca magnetul de la dif poate sa dernjeze calculatorul Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 28, 2005 Partajează Postat Ianuarie 28, 2005 Da, m-am gandit si la asta!Treie sa caut un magnet de marime asemanatoare! :oops: Daca nu reusesc sa cumpar dif-ul asta(vama,transport,etc)ce altceva mi-ati sugera?Am vazut pe alte forumuri JBL CS12 si Directed Audio 3108/3128! Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Martie 5, 2005 Partajează Postat Martie 5, 2005 Salut! M-am mai uitat putin pe net si am gasit..... Parerea mea unul dintre cele mai bune sub-uri raportat la pret! Modelul Atlas 12": http://www.ascendantaudio.com/Atlas%2012.htm S-o iau usor, pretul e de 145$(SUA, din pacate), are cadru de aluminiu (arata super-bine comparat cu altele la aceeasi bani), excursie liniara de 18mm in ambele parti! Cel mai ieftin sub pe care l-am vazut cu XBL2( tehnologie ce pastreaza "fluxul magnetic" constant la excursii mari, patentata de Adire Audio) In plus iar este sub-ul cu cel mai mic Le pe care l-am vazut:0,86mH! Ajuta foarte mult la raspunsul tranzitoriu! Si mai are ceva ce nu prea am vazut la alte difuzore: o bobina secundara special construita ca sa ofere flexibilitate prin modificarea QTS-ului! Cu alte cuvinte poate fi folosit in diferite cutii(mai mici/mai mari/panou infint)prin adaugarea unei rezistente la bobina secundara, sau prin scurtcircuitarea ei! Mai are un frate mai mare de 15": http://www.ascendantaudio.com/Atlas%2015.htm Costa 160$! Are aceeasi excursie, inductanta, bobine. Are un avantaj ca poate fi folosit intr-o configuratie tip panou infint mai eficient decat cel de 12"! Scoate ceva in jur de 108db (panou infint), F3@23hz, cel mai bun raspuns tranzitoriu posibil! Ambele au in schimb 2 "bube": -nu se importa la noi, sper ca se va face ceva! -au putere de 300W RMS, ceea ce face ca in anumite incinte sa nu fie de ajuns pt. a atinge excursia liniara maxima! Astept parerea voastra! Link spre comentariu
cburlea Postat Martie 6, 2005 Partajează Postat Martie 6, 2005 Ce-ai ma Vasile, nu poate omu' sa-si spuna parerea ca tzie iti sare tandara(si arunci mesajele la gunoi)?Poate ca unii sunt mai prosti,poate ca nu, dar toti au macar dreptul sa invete!Ce,spune-mi tu ca alea sunt subwoofere tzapene!Ca eu am alta parere!Eu nu cred ca faci TU altul mai bun decat alea la banii aia, am aruncat in cos threadul pentru ca tot era o aberatie.Te las in continuare sa visezi frumos la wofere care sa coboare sub 20Hz.nu-l lasa sa viseze ca sub 20 Hz omul nu aude nimic Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 6, 2005 Partajează Postat Martie 6, 2005 nici vasile nu are dreptate 100%.. e subu ala bun si ieftin, dar daca omul vrea sa isi faca cu mainile lui un sub nu merge in magazin si isi ia unul ci isi cumpara difuri, materiale, calculeaza si se apuca de mesteritSi daca mesteresti pt tine iesi probabil mai ieftin decat subu ala ca mai faci rost de pal de undeva, muncesti tu nu altcineva, deci nu trebuie sa dai bani si pe asta.Nu fac aici anti-reclama, daca omul vrea sa faca un subwoofer care sa coboare pana in 20Hz atunci bravo lui, nu stiu la ce i-ar folosi asa ceva, dar daca are bani si timp de asa ceva mai bine sa il ajutam decat sa il descurajam.Fiecare are niste proiecte mai extravagante care nu au o utilitate prea mare, dar care le facem asa de placere in timpul liber. Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Martie 6, 2005 Partajează Postat Martie 6, 2005 Mai bine postez parametrii si vedeti si voi ce si cum:Atlas 12" parametrii comuni:Fs 23.2 Hz Qms 4.9 Vas 128.5 LRe 2.8 ohms Xmax 18 mm Sd 481 cm2 Mms 119 g RMS 300 watts Le 0.86 mH High Qts / Low Qts / Mid QtsQes 0.581 0.354 0.465 Qts 0.52 0.33 0.415 BL 9.1 11.7 10.2 Atlas 15" parametrii comuni:Fs 21.5 Hz Qms 6.56 Vas 364 L Re 2.8 ohms Xmax 18 mm Sd 810 cm2 Mms 139 g RMS 300 watts Le 0.86 mH High Qts / Low Qts / Mid Qts Qes 0.624 0.392 0.483 Qts 0.57 0.37 0.45 BL 8.5 11.7 10.3Pentru High Qts terminalele bobinei secundare sunt lasate neatinse.Pentru Low Qts terminalele bobinei secundare sunt legate printr-un jumper.Pentru Mid Qts intre terminalele bobinei secundare se leaga o rezistenta de 1.5 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Martie 12, 2005 Partajează Postat Martie 12, 2005 Pareri?Merita? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 13, 2005 Partajează Postat Martie 13, 2005 de scump nu e scump, daca faci rost de el sa ne spui cum suna, ca din parametrii arata fain Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Martie 20, 2005 Partajează Postat Martie 20, 2005 Am ajuns la concluzia ca (pe moment) nu merita sa iau un dif de 12" din afara! Mai bine ma limitez la unul de 10" care sa se gaseasca la noi! Macar de aceasta data va rog sa-mi sugerati un difuzor de 10" bun! Sa ajunga pe la 30-35hz(F3), intr-o cutie bas-reflex de maxim 45L! Sa aibe un raspuns tranzitoriu bun(unde gasesc si eu explicate raspunsul tranzitoriu si group delay-ul,intarzierile in grup,parca asa se traduce?!) varfuri de 110db(ca sa pot sa-l vand daca nu ma voi impaca (,) cu el). Sa fie eficient(~87db/1w/1m), sa aibe inductanta mica(<2mH), si Vd necesar! Poate sa fie JBL/Infinity/GZ/Monacor/DEI/etc. numai sa se gaseasca la noi si sa nu costa mai mult de 3 mil. Unde vad si eu preturile si difuzoarele(specificatiile lor) de la Monacor? Ca pe http://www.monacor.ro nu am vazut nimic! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum