Sharky Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 io zic sa til bagi in .... :lol: daca reusesti sa treci de detectorul de metale nu cred ca o sa te controleze cineva :lol: (no offence..just joking)m-am uitat si eu pe site la adire acum, si am vazut ca au multe chestii pe acolo...numai bani sa ai de ele..dar ce nu alegi tempest...ala e mai mare si dupa e parametrii are iti iese cutia destul de compacta pt un dif de 15"din cate am citit la ei pe site am inteles ca si-au patentat tehnologia, deci nu o sa vedem difuri cu "motoare" dinalea facute si de alte firme prea curand..oricum la pretul ala probabil ca o sa ajungi la 20Hz, poate ca nu la -3dB, dar oricum avand in vedere cursa mare o sa miste lucrurile prin casa Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Mah, eu n-as vrea sa iau Shiva din cauza ca e maricel (12" pe muzica, nu-mi inspira supermulta incredere).Eu as vrea sa stiu un dif testat de voi care chiar suna bine pt. muzica!Apropo de ce zice lumea ca nu e bine sa ascluti muzica cu sub? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Dar cine spune asta?faza e ca sub 40Hz nu prea ai ce sa auzi..si majoritatea boxelor se descurca cat de cat la 40Hz, dar daca vrei sa auzi basii mai bine e indicat un subwoofer...singura problema e cuplajul cu celelalte boxe, o sa ai tu ce regla frecventa de taiere si panta filtrului pana sa sune cum iti place..dar pt unii asta e o placereDiful ala din cate vad e bun pt un subwoofer, nu e indicat sa urci cu el in frecventa... e prea ineficient si greoi ca sa intrii in bass-medii cu el..nu se merita decat pt basi f josi Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 Pai taiat la 80-60hz cu panta de 24db(activa,sper) e bine?Diful ala din cate vad e bun pt un subwoofer, nu e indicat sa urci cu el in frecventa... e prea ineficient si greoi ca sa intrii in bass-medii cu el..nu se merita decat pt basi f josiCum adica sa urc? 60-80 e prea sus?Oricum nu as vrea sa iau de afara decat in cazuri de urgenta(adica sub care chiar merita).Nu prea sta bine cu rasp. tranzitoriu din cate imi amintesc!30ms la 20hz!Pe la 40hz nu mai imi amintesc cat era!Plus ca e mare, adica o sa aive inertie,si o sa se miste mai greu(ceea ce dauneaza impulsului)! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2005 Partajează Postat Ianuarie 21, 2005 pai e bine asa...probleme o sa ai probabil de pe la 400Hz in sus..deci nu are rost sa te stresezi...crossoverul il reglezi dupa gustla raspunsul tranzitoriu contribuie si incinta, nu numai diful..de vrei raspuns tranzitoriu f bun foloseste cutia inchisa.Masa nu dauneaza impulsului, deoarece masa nu este dependenta de timp(daca este e rau :lol: ) ceea ce conteaza la raspunsul tranzitoriu este Q, la rezonanta, iar inafara rezonantei conteaza inductivitatea difuluidoar F=BIL <=> m*a=B*I*L, singurele chestii de aici ce sunt in funcite de timp sunt acceleratia si intensitatea curentului...deci masa nu influenteaza raspunsul tranzitoriu...probabil sensibilitatea, frecventa de rezonanta Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Sharky ,Iti dai seama ca esti contra curentului de opinie care sustine ca masa membranei este cea care decide raspunsul tranzitoriu :wink: ?Apropo de raspunsul tranzitoriu.Am observat ca tendinta generala este cea de apreciere a unui delay mai mare de 30mS . Acel bass " plin " , "moale" , "rotund" este produs de boxele cu raspuns tranzitoriu mare .Urechea poate fi pacalita f. usor . Daca faci o boxa cu un gain mare , de circa 6 - 8 dB , aproape de Fs , va suna pe gustul majoritatii oamenilor .Am observat ca si daca acordezi la 60Hz si respecti cele spuse mai sus , senzatia va fi ca boxa reda frecvente foarte joase . Chestia asta o fac producatorii de bookshelfuri si reusesc sa "pacaleasca" urechile clientilor destul de usor . Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Daca susti ca masa influenteaza mult raspunsul tranzitoriu explica-mi si mie de ce... dar fara chestii de genul: diful daca e mai usor atunci se si misca mai usor..ca la asta m-am gandit si eu prima data dar apoi am vazut ca nu e asa.Eu sunt de parere caraspunsul tranzitoriu este cat de repede reactioneaza, nu cat de mult reactioneaza(aia e sensibilitate) si ea este influentata in mare parte de masa(inafara rezonantei).O inductanta mare va impiedica cresterea/scaderea rapida a curentului, deci si acceleratia conului nu va putea varia cum trebuie, la fel cum ar varia pe o sarcina pur rezistiva (una din teoremele comutatie : curentul pe bobina nu variaza in salturi)In ecuatia m*a=B*i*L singurele chestii ce depind de timp is a si i, restu is niste constante, eventual B se modifica putin in functie de cursa, deci e clar ca acceleratia conului este legata de intensitate, a carei viteza de variatie este legata de inductanta.Ceea ce am scris mai sus din punct de vedere electro-mecanic este corect, deci nu vad de ce nu s-ar aplica si in cazul unui difuzor.o sa studiez problema mai amanuntit dupa sesiune :oops: Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 si ai dreptate despre boxele facute dupa reteta aia... toti neavizatii sunt de parere ca au un bass excelent :lol: Dar din ce am vazut toate sistemele 5.1 pt calculatoare suna asa, unul dintre ele fiind un creative 7.1 de 180ECred ca explicatia ar fi amplificarea armonicilor superioare care sunt mai usor de reprodus, iar fundamentala este "creata" in mintea ascultatorului..explicatia nu e a mea..am citit-o pe undeva... Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Ok!M-am documentat putin!Deci impulsul difuzorului se modifica in functie de Le(inductata bobinei)!De-aia unii producatori ascund Le-ul uneori!Viteza lui nu este dependenta de masa!Cu cat ai un Le mai mic cu atat dif-ul va raspunde mai rapid!(Sau cam asa am inteles eu!)Acuma cum e cu Attack-ul si decay-ul?Au legatura cu impulsul nu?PS:Shiva intr-o cutie inchisa de 50l are cam 8ms rasp tr.Inca mai caut difuzoare! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Sharky ,Ai inteles exact pe dos ce am spus dar nu este nici o problema .Eu sunt de acord cu ce spui tu in legatura cu raspunsul tranzitoriu si cu demonstratia ta . Nu te contrazic in nici un fel . Doar te atentionez ca faci parte dintr-o minoritate ce gindeste , calculeaza si mai ales are curajul sa-si sustina cu argumente opiniiile . Poti deveni foarte usor inpopular atunci cind nu sustii aceleasi lucruri ca restul lumii .Esti pregatit sa faci fata ?Off topic !Constat cu mare placere si satisfactie ca incet dar sigur apar oameni tineri care sunt pasionati de constructia incintelor acustice si mai ales incearca sa invete . Abordare de acest tip stiintific este singura cale de a discerne dincolo de pragul in care urechea nu ne mai foloseste . Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 macar acum o sa se inteleaga mai bine cum stau lucrurile....Si referitor la statutul de "inpopular", cat timp eu sunt cel care are dreptate nu ma afecteaza cu nimic...E drept ca subiectul asta e complex, dar sunt si altele mai simple in care poti ajunge nepopular. Un exemplu concret sunt majoritatea colegilor mei care de aud de boxe singurul lucru care il intreaba este "Cati Watti au?" :lol: ..altceva nu mai stiu si nici nu ii intereseaza :lol: PS:Shiva intr-o cutie inchisa de 50l are cam 8ms rasp tr.Pai nu e bun?..ce raspuns vrei sa obtii? 0s?:PUite-te si la Tempest..si ala are parametrii frumosi... Brahma, singurul dif de la ei pe care am pus mana (altfel nu auzeam au in veci de adire audio) m-a impresionat :shock: , dar presupun ca si celelalte difuri sunt de aceeasi calitate.Oare nu ar fi mai bune difurile de impedanta mica (4ohmi) decat alea de impedanta mare? Banuiesc ca daca faci un dif de 8Ohmi trebuie sa bobinezi mai multa sarma pe el si o sa aiba si Le mai mare (nu vreau sa elaborez o regula generala, doar un criteriu de apreciere..stiu ca s-a mai discutat pe aici de 4ohmi vs. 8ohmi) Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Din pacate nu am gasit decat tabelul asta la group delayreprezinta pragul de detectie (cu urechea) 8kHz 2 ms 16T 4kHz 1.5 ms 6T 2kHz 1 ms 2T 1kHz 2 ms 2T 500Hz 3.2 ms 1.6 T pacat ca nu sunt valori si sub 100Hz..fix unde ne intereseaza mai mult Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 DJ DNA Eu asa am citit pe net, si scria exact opus fata de ce ai spus tu! http://www.adireaudio.com/Files/TechPap ... rSpeed.pdf sharky Eu totusi sper sa gasesc un dif la noi! Ca pt. Shiva treie sa astept vara,sa mi-l aduca careva! Si apropo, daca la vana declar ca l-am luat la SH cu 10$, mai treie platita vama? Nu mere sa scap cumva de vama? Link spre comentariu
Vizitator Shtef Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 Unde as putea sa gasesc pe net, articole mai tehnice despre subwoofere,constructia lor, parametrii,etc? Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2005 Partajează Postat Ianuarie 22, 2005 cauta cu google ..sigur gasesti ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum