Vizitator viobio Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 2 ore, simson a spus: Absolut adevarat, forma semnalului dreptunghiular este aceeasi la 1W, la 2W etc. pana unde sinusul intra in limitare dar posibil si peste. Nu inteleg importanta oscilogramelor la 1W putere iesire, daca la puterea maxima este bun.Normal ca la 1/2.....1/10 din Pmax THD-ul va scadea proportional. Din practică am constatat că THD nu scade proporțional, dacă la 20w ai un anumit THD la 10w nu ai jumătate din ce ai măsurat la 20W, puterile sunt doar ca exemplu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 25 minute, viobio a spus: Din practică am constatat că THD nu scade proporțional, dacă la 20w ai un anumit THD la 10w nu ai jumătate din ce ai măsurat la 20W, puterile sunt doar ca exemplu. Distorsiunile cresc dupa o curba exponentiala aproape de puterea maxima insa pina la aproximativ 80% din aceasta putere cresterea este relativ liniara Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Revin cu oscilograme Galben este masurat pe rezistenta de sarcina 8 Ohmi Mov semnalul pe G1 lampa finala Amplificatorul este fara NFB 1 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 25 minutes ago, florinapostol said: Revin cu oscilograme Galben este masurat pe rezistenta de sarcina 8 Ohmi Mov semnalul pe G1 lampa finala Amplificatorul este fara NFB Pai din pacate semnalul in grila tubului final nu-i ok. Traful pare sa fie si asta unul de execptie: ce ii bagi aia iti scoate. Poti pune schema completa? Ca sigur se mai poate corecta semnalul in grila. Nu ar fi rau sa scoti tubul final si sa faci o oscilograma cu semnalul care ajunge in grila. Asa se stie clar cine este "vinovatul". Nu stiu ce generator de semnal ai dar ... s-ar putea ca semnalul din generator sa nu fie chiar dreptunghic. Eu simt ca aici mai poti imbunatati. Ar fi super sa ajunga pe aceeasi treapta cu "fratiorul mai mic cu AD1". P.S. Daca semnalul din generator are coltul rotunjit => este de la sonda si trebuie sa te joci din condensatorul ala variabil. 1 Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Deocamdata e tot ce pot sa fac..... Galben difuzor mov G1 lampa finala Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Daca scoateti tubul final asa cum a aratat @merck se va determina clar daca problema este pina la grila tubului final Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 1 minut, popa marius a spus: Daca scoateti tubul final asa cum a aratat @merck se va determina clar daca problema este pina la grila tubului final Am scos lampile finale. semnalul din G1 arata ca in poza de mai su , trasa mov. deci problema e inainte... Mi-e greu sa desfac amplificatorul....O sa mai montez un canal si o sa vad ce se intimpla. Daca descopar defectul o sa fac modificarea Link spre comentariu
icar Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Nu cumva, semnalui dreptunghiular intial, nu e ...dreptunghiular? Eu as verifica si asta. Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 1 minut, icar a spus: Nu cumva, semnalui dreptunghiular intial, nu e ...dreptunghiular? Eu as verifica si asta. Chiar nu este foarte dreptunghiular este trasa Mov Link spre comentariu
icar Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 12 minute, florinapostol a spus: ...nu este foarte dreptunghiular. Eu as rezolva intii asta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Pe traseu semnalul vede o sarcină capacitivă sau se manifestă o reacție negativă capacitivă anod-grilă etc, din aceste motive apare intrarea în palier rotunjită. Schema cu valori poate lămuri manifestarea(intrare rotunjită în palier 10KHz-sqw). O capacitate foarte mică chiar de ordinul picofarazilor poate conduce la acest fenomen mai ales dacă capacitatea închide o buclă între etaje sau în etaj. Editat Iulie 18, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Capacitatile A-G sint prea mici ca sa genereza o deformare atat de mare a dreptunghiului, pot suspecta eventual un cablu ecranat intre etaje fiindca am intilnit asa ceva cu 360pF/m dar intradeva doar schema poate stabili acesta problema Link spre comentariu
merck Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) 1 hour ago, florinapostol said: Chiar nu este foarte dreptunghiular este trasa Mov Da, nu-i stralucit semnalul din generator insa el trebuie sa ajunga asa pana in grila tubului final. La driver nu exista "scuza" pentru deformarea semnalului de intrare. Cu ce ai (generator asa cum este + osciloscop), la al doilea canal trebuie sa urmaresti semnalul din etaj in etaj pana la etajul final. Sa stii ca ma bucur ca situatia sta asa pentru ca este rost de imbunatatire serioasa. @popa marius ti-a dat si un hint: cablul ecranat (nici prin cap nu imi dadea sa verific si asta). 1 hour ago, icar said: Eu as rezolva intii asta! Pentru depanare este bun semnalul asa cum este. Daca ajunge cu el asa in grila tubului final este the best! @florinapostol cand obtii o imbunatatie sa pui din nou si distributia armonica, ca sa avem si noi o comparatie pentru viitor. Editat Iulie 18, 2020 de merck Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Asta este schema. doar driverul fara C11 Editat Iulie 18, 2020 de florinapostol Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2020 cred ca am descoperit problema. Circuitul de intrare format din potentiometrul de volum ,R1,C8,R2 funcitonau ca un filtru "trece jos". In functie de pozitia potentiometrului de volum semnalul SQRT arata mai dreptunghiular sau ajungea dinte de fierastrau. Am eliminat R1 si am modificat valoare R2. Acum asa arata oscilogramele Galben iesire difuzor Mov G1 tub final Galben iesire difuzor Mov generator Cred ca la 10 kHz conteaza si ce iese din generator... distributie armonica 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum