grosu99 Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 45 minute, mama a spus: Încă o schemă simplă de generator. Are și acesta datele bobinei pentru banda de la 20 la 30MHz Generator.pdf 670 kB · 5 downloads A realizat cineva generatorul asta ? Functioneaza ? Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Da este perfect functional. A fost realizat de mine la inceputul anilor 90. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 2 ore, gas2 dan a spus: Ok. Vad ca user @PINTI a modificat postarea in care, offtopic, facea aprecieri la misto la adresa simularilor userului @VAX. Asa functioneaza lucrurile. Facem misto si modificam postarea. Daca citeste cineva are impresia ca eu am vorbit aiurea despre offtopicul postarilor anterioare. Este frumos domnule Moderator @yo9hrb ? Este frumos ca user @grosu99 sa-mi califice postarile ca "texte gazoase" ? Este frumos ca user @grosu99 sa declare in public ca sunt o clona fara sa aduca argumente ? Interesant mod de moderare. Am sustinut ca schema prezentata nu cred ca satisface cererea initiatorului. Si ca un anume user s-a apucat sa faca misto de user @VAX care nici macar nu a intervenit aici. Interesant mod de moderare. Nu mai bine ascultam si ce are de spus cel care a cerut ajutorul? Sa recapitulam. Daca @PINTI o fi facut vreo apreciere negativa la adresa simularilor, nu-i bine. Oricum n-am vazut asa ceva, o fi modificat mesajul inainte sa intru eu pe forum. Daca @mama a postat ceva care trimite la simulari, iarasi nu-i bine. Dvs, daca contestati actiunile mele ca moderator, va spun ca nu o puteti face decat undeva mai sus. Adica la Vasile sau Validae. Asa zice regulamentul. Pana la urma au fost date cateva solutii de bun simt. Care este problema? Pentru mine, nici una. Pentru dvs, ban. Al doilea pe care il dau in ultimii.... habar n-am de cand sunt moderator pe aria asta. O zi placuta in continuare. Link spre comentariu
QQme Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Schemele postate nu sunt valabile pt. banda CB unde modulatia este in frecventa,eventual se pot modifica prin montarea unui varicap in circuitul osc.. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Genereaza RF unde trebuie, se simte ceva la statie. Intrebare pentru initiator: care este scopul si utilitatea acestui generator? Poate gasim ceva mai bun. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Da reglaju se face cu MA.... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 19 minute, QQme a spus: Schemele postate nu sunt valabile pt. banda CB unde modulatia este in frecventa,eventual se pot modifica prin montarea unui varicap in circuitul osc.. Teapa! am dat o cautare cu google si din primele 40 de rezultatea, trei sferturi aveau vizibil comutatorul AM/FM, poate si restul ascuns prin meniuri! Link spre comentariu
vioreldascalu49 Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Am avut probleme cu alinierea receptiei avand in vedere ca alti meseriasi in loc sa caute defectul s-au repezit la bobine Link spre comentariu
mama Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) 1 hour ago, grosu99 said: Da reglaju se face cu MA.... La schema postată de mine, dacă injectarea semnalului audio se face în baza lui T1 printr-un semireglabil, semnalul va fi modulat în frecvență. De asemenea, așa cum s-a mai spus, se poate folosi și o diodă varicap. În fond, se poate folosi orice schemă de microfon emițator FM, de care este plin netul sau diverse publicații de electronică, la care se coboară frecvența oscilatorului până în plaja dorită, iar microfonul se înlocuiește cu un generator de semnal audio @vioreldascalu49 Nu e mai simplu să folosești ca emițător o altă stație CB în care injectezi un semnal audio de 800Hz-1KHz? Editat Iulie 17, 2020 de mama Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Acum 5 ore, gas2 dan a spus: A cerut omul un sfat pentru un generator simplu. Banuiesc pentru a putea repara/testa statii radio CB. Atat. Nici nu a deschis bine gura si aprimit o schema pe care nu cred ca a facut-o sau o va face cineva. Si , evident, deja postari offtopic. Si totusi cineva a construit aceasta schema de generator. Vezi aici :https://yo4hhp.wordpress.com/2011/10/31/simple-rf-generator/ Editat Iulie 17, 2020 de vio2007 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Gas2 dan va pastra tacerea pentru 2 zile. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Dupa mine asta e una din cele mai bune schme de generator RF,cu MC1648P https://www.nutsvolts.com/magazine/article/june2014_Reed Se poate face si wobler.... https://www.nutsvolts.com/magazine/article/december2013_Reed Se gaseste varianta pina la 1 GHz MC100EL1648DG ...va spun in privat unde ! Editat Iulie 18, 2020 de grosu99 3 Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Acum 23 ore, vioreldascalu49 a spus: As vrea sa construiesc un generator rf care sa acopere banda cb sau macar o parte. In ce scop? Pentru bruiaj este simplu. Pentru receptie este complicat, iar pentru emisie-receptie este si mai complicat. In banda CB canalele sunt inguste, iar modulatia poate fi AM, USB, LSB, sau FM. Precizia si stabilitatea frecventelor trebuie sa fie deosebit de mare. La transceiverele CB generatorul RF are cate un oscilator cu cuart pentru fiecare canal, sau foloseste un sintetizator de frecventa pilotat de un singur cuart pentru toate canalele. Daca se doreste doar ascultarea benzii CB, cel mai simplu este un receptor cu reactie la fel ca cele folosite in banda de amatori de 10 m. Poate detecta toate tipurile de modulatie. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Acum 16 ore, vioreldascalu49 a spus: Am avut probleme cu alinierea receptiei avand in vedere ca alti meseriasi in loc sa caute defectul s-au repezit la bobine a spus acum citeva postari ca: Editat Iulie 18, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum