vioreldascalu49 Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Buna ziua la toti colegii. As vrea sa construiesc un generator rf care sa acopere banda cb sau macar o parte. Am tot cautat ceva scheme mai usoare mai simple dar in zadar. Poate detine cineva ceva documentatie cu scheme. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Vezi topicul cu oscilatorul universal...la el îți mai trebuie o bobina și un variabil românesc (sau nu) cu secțiuni de ultrascurte...și gata generatorul... Și un frecvențmetru pentru etalonare. Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 https://www.vintage-radio.com/projects/signal-generator.html In josul paginii sunt date valorile bobinelor si pentru 10-34 Mhz. 2 Link spre comentariu
vioreldascalu49 Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Multumesc am sa studiez, pare interesant si simplu Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) O schema interesanta. Merita aprofundata. Mai ales ca nu este foarte stufoasa si se poate realiza cu ajutorul unor componente accesibile. Editat Iulie 17, 2020 de PINTI Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 A cerut omul un sfat pentru un generator simplu. Banuiesc pentru a putea repara/testa statii radio CB. Atat. Nici nu a deschis bine gura si aprimit o schema pe care nu cred ca a facut-o sau o va face cineva. Si , evident, deja postari offtopic. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Va rog sa dati report la toate postarile offtopic. Oricare in afara de a dvs. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Iar a aparut sosia lui RST ! Bai nene ! Contribuie si tu cu ceva la forumul asta,cu o schema,cu ceva cit de putin acolo ! Ca altfel bagi numai texte gazoase pe aici.Schema este foarte buna pentru ce a cerut omul.Exista posibilitatea introducerii unei benzi care sa cuprinda si banda CB,are modulatie si e simplu de realizat. Am vazut acum postarea lui YO9HRB.....asa este ! Editat Iulie 17, 2020 de grosu99 2 Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Ok. Vad ca user @PINTI a modificat postarea in care, offtopic, facea aprecieri la misto la adresa simularilor userului @VAX. Asa functioneaza lucrurile. Facem misto si modificam postarea. Daca citeste cineva are impresia ca eu am vorbit aiurea despre offtopicul postarilor anterioare. Este frumos domnule Moderator @yo9hrb ? Este frumos ca user @grosu99 sa-mi califice postarile ca "texte gazoase" ? Este frumos ca user @grosu99 sa declare in public ca sunt o clona fara sa aduca argumente ? Interesant mod de moderare. Am sustinut ca schema prezentata nu cred ca satisface cererea initiatorului. Si ca un anume user s-a apucat sa faca misto de user @VAX care nici macar nu a intervenit aici. Interesant mod de moderare. Nu mai bine ascultam si ce are de spus cel care a cerut ajutorul? Link spre comentariu
mama Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 6 minutes ago, gas2 dan said: Nu mai bine ascultam si ce are de spus cel care a cerut ajutorul? Păi am ascultat citit deja. Iete colea: 3 hours ago, vioreldascalu49 said: Multumesc am sa studiez, pare interesant si simplu În schimb eu nu prea am reușit să înțeleg ce înseamnă asta (dă la matale citire, după răspunsul celui care a solicitat schema): 1 hour ago, gas2 dan said: Nici nu a deschis bine gura si aprimit o schema pe care nu cred ca a facut-o sau o va face cineva. 2 Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 @mama, Schema recomandata nu face ce s-a cerut de initiator: ""...sa acopere banda cb sau macar o parte." Ce treaba are schema aia cu CB? Sa se apuce acuma sa faca calcule ... si simulari :) Normal ca omul a multumit pentru intentie. Asa se face. Link spre comentariu
mama Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Banda CB este banda de frecvente cuprinsă între 26,960 - 27,410 MHz. Ia mai vezi încă o dată ce s-a scris în comentariul care recomanda schema respectivă: 3 hours ago, vio2007 said: https://www.vintage-radio.com/projects/signal-generator.html In josul paginii sunt date valorile bobinelor si pentru 10-34 Mhz. @vioreldascalu49 Încă o schemă simplă de generator. Are și acesta datele bobinei pentru banda de la 20 la 30MHz Generator.pdf Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 44 minute, gas2 dan a spus: Nu mai bine ascultam si ce are de spus cel care a cerut ajutorul? Pai cel care a cerut ajutorul a spus ca schema este interesanta si pare usor de realizat! spre deosebire de tine, lui nu i se pare prea complicata! Apropo, tu nu ai ceva gresie de pus? sa nu se intareasca adezivul!!! Acum 47 minute, gas2 dan a spus: Am sustinut ca schema prezentata nu cred ca satisface cererea initiatorului. poti sustine si de ce? apropo, stii ce inseamna CB, ca sa stim de pe ce pozitii discutam! 1 Link spre comentariu
gas2 dan Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Da. Gata. Opriti-va. Aveti dreptate. Mereu. Scuze. Cel care a pus intrebarea nu cred ca mai calca pe forum asta :) Editat Iulie 17, 2020 de gas2 dan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum