Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor DVB-S2 HD SMART404 satelit pentru freesat Romania

aurel70

Postări Recomandate

Antena folosita la receptie ce diametru are ? Un satfinder ar ajuta destul de mult la pozitionarea antenei... Eu folosesc pentru receptionarea posturilor terestre si satelit un receiver combo Strongman.7472Hd...O imagine cu meniuul receiverului ar fi utila......

Menu receiver.JPG

Satelit+terestru-antene.JPG

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Am reusit sa introduc transponderul 12512V,  SR29950, dar nu pot modifica FEC, nu exista in meniul edit. Am incercat o cautare pe valorile astea, dar ..nimic. Gasesc insa posturi tot straine cu  12605H, SR27500. Antena este de 65 cm diametru, de focussat. De umblat la antena, nu prea e momentul, pt ca ploua.

Editat de aurel70
completare raspuns
Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare, frecventa corecta este 11512 vertical, am postat de pe telefon și nu am verificat, dar fara sa mutați antena nu veți reuși. Ce programe recepționați acum pe 12605 H?

Sunt modele de receptoare la care nu este nevoie introducerea parterului FEC. Insistați sa reglați antena pe 16° est, încă odată scuze pt. informația greșită.

Link spre comentariu

Salutare!

Nu-i problema, pot acum sa setez valoarea corecta. Pe 12605 H gasesc: N24 DOKU, EWTN Katolishe, QVC Style, NICER DICER TV, Handystar Tv,  1-2-3-TV,  ANIXE +, TLC, SIXX, Disney Channel.

Transponderul 11512 V, SR 29950 este in lista, dar este pustiu....

Editat de aurel70
completare raspuns
Link spre comentariu

Reglati antena exact asa ca in poza pentru a prinde satelitul 16 grade Est ,daca nu aveti sat finder ,descarcati pe tel telefon o aplicatie satfinder va va ajuta mult la orientarea antenei , eu unul mias monta un motor H-H sa prind mai multi sateliti,daca spuneti ca prindeti satelitul 19 est , mutati foarte putin antena cate dreapta ptr 16 grade est

rgDIMiK.png

K6QWMG3.png

Editat de alexy
Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru incercarea de a ma ajuta. Sa vedem daca am inteles: De la  decodor selectrz satelitul Eutelsat 16 si rasucesc usor spre dreapta antena pana cand apare o zona cat mai mare cu verde la calitatea semnalului? Sau setez  transponderul 11512 ....si rasucesc pana apare  calitate cat mai mare pe acest transponder? Va cer scuze, sunt cam greu de cap.

Link spre comentariu

setezi transporderul cu frecventa de 11512 (poti si alt transporder) dar acesta cu 11512 are semnal mai puternic , si muti foarte foarte usor antena spre dreapta(3 grade) , pana vei avea semnal 

Editat de alexy
Link spre comentariu

Pe frecventa 11512 vertical, vizibilitate la ecranul tv, receptorul în meniul unde apar cele două bare (semnal și calitate).

Antena se mișcă foarte încet, după recepție stabilă se ajustează elevația (inclinare sus jos a antenei).

Link spre comentariu

uite(da ajustutezi prima oara foarte usor elevetia daca ai semnal , si pe urma invarti putin LNB-ul adica convertorul , sa ai cel mai bun semnal)

OxVIgDV.jpg

sIU4FSw.jpg

ryvjPlu.jpg

Editat de alexy
Link spre comentariu

Adica ordinea ar fi : setez pe transponderul 11512 V,  in meniul care afiseaza semnalul si calitatea, aduc tv langa antena, rotesc usor spre dreapta (eu fiind in spatele antenei) si urmaresc sa apara semnal cat mai mare si mai bun, apoi deplasez usor sus/jos, (elevatia) pentru receptie stabila) si la urma rotesc putin LNB ul pentru max de semnal. Dupa asta, dau scanare....am zis bine?  Pe la mine prin zona, Sfantul Ilie este in actiune...

Link spre comentariu

1. AZIMUT adica rotesti putin antena spre dreapta 3grade , (fiind in spatele antenei) verifici semnalul sa fie cat mai bun , pe urma o strangi antena in suport sa numai miste

2. ELEVATIA , adica putin o inclini in jos , dar vezi , si aici trebuie foarte foarte putin elevatia sa o reglezi , 0,46 grade , EU ZIC SA LASI ASA elevatia , este diferenta putina de inclinatia antenei

as vrea sa stiu pe ce satelit este acum reglata antena?

Editat de alexy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări