aurel70 Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 Salutare tuturor! Am decodorul DVB-S2 HD SMART404 si as incerca sa -l folosesc pentru receptia canalelor freesat. Ma poate ajuta cineva sa ma lamuresc daca din cartelele despre care se spune ca sunt compatibile, el poate folosi cartela CONAX ...oficiala. Ideea e ca nu vreau sa cumpar alt aparat daca am deja unul si ma pot folosi de el. El este cumparat acum 2 ani de aici. Multumesc pentru raspunsuri. Stima. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2020 Poate nu am fost prea explicit...Este vorba despre canalele romanesti transmise prin FreeSat Romania. Momentan receptionez sute de canale germane si altele, dar nimic in limba romana. As vrea sa stiu daca pot folosi acest aparat, si sa cumpar doar cartela. Multumesc. Link spre comentariu
val Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Freesat Romania cripteaza canalele in sistem Conax, teoretic ar trebui sa functioneze. Daca aveti o cunostinta client FocusSat (folosesc acelasi sistem de codare) rugati-o sa va permita sa probati receptorul dumneavoastra cu respectiva cartela. Freesat se mai poate receptiona utilizand cardul TVR; asa am procedat eu, l-am cumparat cu 45 lei de la o firma din Oradea. Editat Iulie 17, 2020 de val Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Multumesc mult@val. Deci trebuie sa gasesc pe cineva dispus sa ma lase sa montez receptorul meu in locul celui pe care il; are persoana, si introduc cartela. Ar trebui sa se receptioneze canalele sau doar sa arate ca citeste cartela? Momentan, nu am nici o cartela. Stima! Link spre comentariu
val Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Dacă îl probați pe Focus, trebuie sa scanați manual o frecvență a operatorului: https://www.flysat.com/focussat.php după care să introduceți cartela in slotul receptorului. Pentru Freesat canalele trebuiesc căutate manual pe frecvențele: https://www.flysat.com/freesat.php Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Focussat permite montarea cartelei lor in orice receptor ( nu e imperecheata ), spre deosebire ce ceilalti operatori dth, ar trebui sa mearga. Link spre comentariu
val Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Pe vremea când firma care a comercializat receptorul permitea comentarii din partea cumpărătorilor, acestea nu erau grozave. Receptorul nu conține un cititor de card dedicat Conax ci unul universal ( Multi CA cum spun ei). Cam de aici e temerea privind compatibilitatea cu respectivul card fara sa mai punem la socoteală posibilitatea că receptorul sa nu mai aibă susținere la variante noi de firmware. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Salutare! Am fost la cineva cu focus si am inlocuit decodorul dar nestiind ca trebuie cautata manual o frecventa, am introdus direct cartela omului si am primit mesajul card inserted si atat...apoi l-am scos si l-am rasucit, si acelasi mesaj...pe cartela scrie upc. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 M-am mai jucat putin cu decodorul....Asa cum e asezata antena acum, receptionez cu calitate 85-88% 3 sateliti: Yalisat 1A (52,5E), Eutelsat 7 (7 E), si ASTRA 1H (19,2 E). pe acesta din urma prind cele mai multe canale. Nu ar trebui ca antena mea sa vada si satelitul EUTELSAT 16 E?. ..Pe ce coordonate este de fapt antena ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Adica receptionati toti cei trei sateliti mentionati fara a misca antena de pe pozitie??? Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Salutare! Da. Din toata lista de sateliti (47) numai pe cei trei receptionez canale free, ....straine, Am tot frecat-o acum 2 ani sperand sa prind si eu un post romanesc mok. de atunci n-am mai miscat-o. Sunt intr-un sat de munte in jud. Vrancea, pe versantul unei rape, cu vedere spre sud. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Eu zic sa nu te mai chinui si sa te abonezi la un operator dth, cum ar fi digi, orange, focussat, etc Link spre comentariu
val Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Nu știu satelit recepționați in momentul de față, spuneați ceva de multe programe tv germane. Dacă recepționați printre altele RTL, SAT1, PRO7, ARD, ZDF necodate antena este poziționată pe satelitul Astra 19 est. In primul rand, o antena cu un singur lnb poate recepționa o singură poziție orbitală. Pentru a recepționa satelitul Eutelsat 16 est, verificați in lista de transponderi din meniul receptorului dacă aveți frecventa 12512 vertical, SR 29950, FEC 3/4. Dacă nu, trebuie adăugată manual și salvată în lista. Pe această frecvență incercati sa repozitionati antena; dacă aveți pe cineva mai experimentat care să vă ajute cu atât mai bine. Dacă reușiti să reglați antena pe frecventa de mai sus după scanare trebuie sa recepționați TVR INTERNATIONAL necodat. Pe același satelit mai puteți recepționa ProTv international, Digi24, Favorit, Realitatea Tv și programele regionale TVR care emit de asemenea necodat. Deocamdată incercati ce am postat mai sus, după care continuam. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 18, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2020 Salutare! Am sa incerc solutia propusa de colegul @val, sper sa-mi gasesc timp cat de repede. Intrucat stau putin timp la tara (desi as vrea tot timpul...), nu prea ar fi rentabil decat abonamentul freesat. Multumesc mult. Stima. Link spre comentariu
aurel70 Postat Iulie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2020 Acum 19 ore, val a spus: verificați in lista de transponderi din meniul receptorului dacă aveți frecventa 12512 vertical, SR 29950, FEC 3/4. Dacă nu, trebuie adăugată manual și salvată în lista. Salutare! Nu am gasit in lista de transponderi aceste date, si nici optiunea de a le introduce manual....sau poate nu inteleg eu bine meniul...mai insist putin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum