Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Castolin eutectic rytmarc xhd/ fronius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 16 ore, ianhus a spus:

Nu pricep care i ideea cu bateria de condensatoare, in sensul ca minus din punte intra la o borna apoi ( pe placa) trece printr o dioda mare si apoi printr un rezistor de putere din ala alb., apoi merge la condensatoare. 

Nici noi nu pricepem, pt ca eu zic ca e gresit legat sau gresit desenat sau lipseste ceva.

Vezi ce tip de dioda e aia, daca e redresoare,  si uite-te la sensul curentului prin ea. Daca e P600 , are 6A , e deajuns?

Cum ai desenat tu cu creionul , nu trece curent . Elko minus e papucul de la margine. Zic eu.

dioda.png

Editat de bolek
adaugat poza
Link spre comentariu
Acum 5 ore, bolek a spus:

Nici noi nu pricepem, pt ca eu zic ca e gresit legat sau gresit desenat sau lipseste ceva.

Vezi ce tip de dioda e aia, daca e redresoare,  si uite-te la sensul curentului prin ea. Daca e P600 , are 6A , e deajuns?

Cum ai desenat tu cu creionul , nu trece curent . Elko minus e papucul de la margine. Zic eu.

dioda.png

PhotoPictureResizer_200721_202422553_copy_1612x784.jpg

Link spre comentariu

Prin urmare asa l am gasit legat cand l am desfacut, firele albastru/rosu torsadate, vin din punte, si intra in borna 2, minus, numarand din planul apropiat spre departat,(care e notata "0" pe placa) si in borna 5 ,plus, (notata 380) . La prima borna notata pe placa "elko" intra minus de la bateria de condensatoare ( 3 x1000uf/385dc) inseriate, iar plus de la cond merge la borna 380, respectiv "+" punte. 

Pe placa intre borna "elko" prima adica si borna "0 " adica a doua, exista dioda p600, cu sensul dinspre" elko" spre "0".  In paralel cu dioda e legata si o rezistenta de 15k 10w. ( de aici dilema). 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am desenat schema modulului de protectie, poate cineva mai avizat ca mine ar putea sa mi spuna unde este problema cu functionarea lui si cum ar trebui sa functioneze. Singura piesa care se pare ca cineva a inlocuit o e C1 cond de 1u 100v si rezistorii mari de 10w 15k. 

Multumesc anticipat.

PhotoPictureResizer_200730_001819176_copy_784x1613.jpg

Editat de ianhus
Corectie
Link spre comentariu

Divizorul R8 9 10 ofera 1/75 din alimentarea de 220v pe in- comparator. In+ e la 2.5v. Daca priza are sub 2.5 x 75 =187v iesirea pin 7 e in low si aprinde ledul din optocuplor si ledul inseriat ca sa vezi si tu daca e in protectie.Led si opto sunt desenate cu A si C invers . Fototranzistorul (tot invers) si bc ul de dupa el shunteaza Lm339 si aparatul nu sudeaza.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, bolek a spus:

Divizorul R8 9 10 ofera 1/75 din alimentarea de 220v pe in- comparator. In+ e la 2.5v. Daca priza are sub 2.5 x 75 =187v iesirea pin 7 e in low si aprinde ledul din optocuplor si ledul inseriat ca sa vezi si tu daca e in protectie.Led si opto sunt desenate cu A si C invers . Fototranzistorul (tot invers) si bc ul de dupa el shunteaza Lm339 si aparatul nu sudeaza.

Multumesc frumos de explicatie. Deci modulul e ok, se pare ca nu el e de vina ca nu sudeaza.... mai sap..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări