florinapostol Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 (editat) Buna ziua. Am inceput constructia acestui amplificator in urma cu 2 ani... Schema initiala a fost cu pentroda AF7 ca driver. O lampa greu de strunit si din cauza lacunelor mele in electronica cu tuburi. Filamentele lampilor alimentate in DC cu regulatoare LM317 , tensiune anodica cu redresata lampa( AZ4) OT-uri Lazaroiu. Suna bine ,dar parca lipsea ceva... Dupa ce am descoperit si citit cartea "VALVE AMPLIFIERS" a lui Morgan Jones ,am inteles ca sint moduri mai bune de a pune in valoare trioda AD1 Am folosit schema de mai jos. Un uFollower cu 6SN7GT ,fara NFB, Daca e cineva interesat sa construiasca driverul pot sa ii dau si valorile componentelor. Am inlocuit stabilizarea UA pe lampa cu o sursa reglabila pentru tensiunea anodica , pentru lampile finale am pus regulatoare de curent constant Rod Coleman . Nu pot sa spun ca e o mare inventie dar acum parca se aude mai bine ,cu bas mai puternic, Amplificatorul scoate " marea putere " de 2.7 w/8 ohmi cu distorsiuni la putere maxima 0.9% pentru ca generatorul meu ne e prea bun pun oscilogramele pe rezistenta de sarcina 8ohmi si cele ale generatorului 50Hz SQRT Generatorul la 50 Hz SQRT 500 Hz SQRT 5KHz Generator la 5KHz 10kHZ Generator 10 kHz 1kHz sinus https://imgur.com/PXMeBHe 25 Hz https://imgur.com/9hQ9oJ5 20Khz https://imgur.com/gukYo7m 10kHz https://imgur.com/EOUTDRo Asa a fost https://imgur.com/eGrvd4B Asa e acum Editat Iulie 16, 2020 de florinapostol 6 Link spre comentariu
simson Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 Frumoasa realizare, felicitari! Trioda AD1 este o raritate cu liniaritate excelenta oarecum similar cu 2A3. 2,7W sunt suficienti de ascultat pe o incinta horn echipat cu un Lowther.Merita acest tub. Sper ca nu va bateti joc de AD1 cu ceva lazi pe 3cai...ar fi curata blasfemie.Chiar de remarcat THD-ul mic 0,9 in bucla deschisa si deasupra Single Ended! Eu as fi incercat un driver in care sa utilizez un singur condensator in calea semnalului. 1 Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2020 Acum 51 minute, simson a spus: Frumoasa realizare, felicitari! Trioda AD1 este o raritate cu liniaritate excelenta oarecum similar cu 2A3. 2,7W sunt suficienti de ascultat pe o incinta horn echipat cu un Lowther.Merita acest tub. Sper ca nu va bateti joc de AD1 cu ceva lazi pe 3cai...ar fi curata blasfemie.Chiar de remarcat THD-ul mic 0,9 in bucla deschisa si deasupra Single Ended! Eu as fi incercat un driver in care sa utilizez un singur condensator in calea semnalului. Multumesc. Sigur nu o sa ascult pe boxe cu 3 cai dar nici Lowther nu imi permit.... Am o pereche de difuzoare Audio Nirvana 12 " cu care sper sa imi fac boxe . Nu sint decis inca intre bass reflex sau VTP. Bass reflex sint mai simplu de construit. Am mai incercat sa fac incinte VTP dar nu au iest prea bine... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 Solutia ar putea fi niste boxe OB pentru aceste tuburi si felicitari pentru realizarea acestui amplificator Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 Acum 24 minute, florinapostol a spus: Multumesc. Sigur nu o sa ascult pe boxe cu 3 cai dar nici Lowther nu imi permit.... Am o pereche de difuzoare Audio Nirvana 12 " cu care sper sa imi fac boxe . Nu sint decis inca intre bass reflex sau VTP. Bass reflex sint mai simplu de construit. Am mai incercat sa fac incinte VTP dar nu au iest prea bine... Solutia VTP e mai reusita decat solutia bas reflex,Doar ca in cazul difuzorului de 12 vor iesi niste incinte destul de mari.Eu am avut doua perechi de VTP cu difuzoare diferite-P-Audio BM8 CXA si Ciare HW 204 plus Ciare HT 264.Solutia Ciare a fost de departe cea mai reusita, cu sunetul cel mai corect pe care l-am avut.Am avut un SE cu 2A3 cateva saptamani imprumutat.De departe a fost sunetul cel mai bun auzit de mine pe diferite boxe.Puterea era undeva la 2-3 watt. Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2020 Acum 8 minute, Toader a spus: Solutia VTP e mai reusita decat solutia bas reflex,Doar ca in cazul difuzorului de 12 vor iesi niste incinte destul de mari.Eu am avut doua perechi de VTP cu difuzoare diferite-P-Audio BM8 CXA si Ciare HW 204 plus Ciare HT 264.Solutia Ciare a fost de departe cea mai reusita, cu sunetul cel mai corect pe care l-am avut.Am avut un SE cu 2A3 cateva saptamani imprumutat.De departe a fost sunetul cel mai bun auzit de mine pe diferite boxe.Puterea era undeva la 2-3 watt. Am incercat VTP .erau uriase ...1.4M inaltime. Cred ca am facut ceva gresit , nu stateau bine la joase plus ca nici camera in care ascult nu e foarte mare . Nic BR nu or sa iasa prea mici, dintr-un calcul rapid au un volum de 220litrii dar cu BR nu prea poti sa gresesti. Mai caut pe internet poate gasesc ceva VTP interesant si usor de facut Link spre comentariu
bmsorin Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 Florin, l-ai scos in oras sa il faci de ras? Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2020 Acum 9 minute, bmsorin a spus: Florin, l-ai scos in oras sa il faci de ras? Salut. Da. Urmeaza si celalalt curând. Link spre comentariu
Toader Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 Acum 1 oră, florinapostol a spus: Am incercat VTP .erau uriase ...1.4M inaltime. Cred ca am facut ceva gresit , nu stateau bine la joase plus ca nici camera in care ascult nu e foarte mare . Nic BR nu or sa iasa prea mici, dintr-un calcul rapid au un volum de 220litrii dar cu BR nu prea poti sa gresesti. Mai caut pe internet poate gasesc ceva VTP interesant si usor de facut Tocmai ca cu BR exista sansa sa gresesti mult mai rau decat VTP. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 21 hours ago, florinapostol said: Eeee, la asta ai obtinut doua oscilograme de invidiat! E mai bun amplificatorul asta decat celalalt cu 6S4S. Daca poti fa si o oscilograma la 1W cu semnal dreptunghiular. De ce te bat la cap cu 1W este ca nu pot sa compar cu alte trafuri de la alte amplificatoare. Vezi ca forma de unda se imbunatateste daca scazi puterea. (daca am vazut bine 4,37V rms => 2,38W) P.S. Si zici ca nu ai NFB? 1 Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 Acum 8 minute, merck a spus: Eeee, la asta ai obtinut doua oscilograme de invidiat! E mai bun amplificatorul asta decat celalalt cu 6S4S. Daca poti fa si o oscilograma la 1W cu semnal dreptunghiular. De ce te bat la cap cu 1W este ca nu pot sa compar cu alte trafuri de la alte amplificatoare. Vezi ca forma de unda se imbunatateste daca scazi puterea. (daca am vazut bine 4,37V rms => 2,38W) P.S. Si zici ca nu ai NFB? Multumesc ! Da este fara NFB . Clar ca e mai bun decit cel cu 6S4S..., AD1 e o super lampa 1 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Traful de iesire este "vinovatul principal". Un tub liniar fara un traf de iesire pe masura .... e ca nunta fara lautari. Bine, este valabil ca o lampa buna trebuie pusa in valoare si o lampa buna nu garanteaza automat perfomante de top. 1 Link spre comentariu
florinapostol Postat Iulie 24, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2020 Raspuns in frecventa Fara NFB 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum