Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 43UF6409

BUGHIU

Postări Recomandate

MAINBOARD/CHASIS: EAX66524702 (1.1)-EBR80963503
SURSA: EAY64009401
DISPLAY: HC430DGN-SLNX1-5112
DESCRIERE DEFECT: Tv functioneaza ,are sunet ,dar fara imagine indiferent de sursa se semnal externa,analogica sau digitala : selector(semnale tv analogice si/sau digitale),intrari HDMI,SCART,etc!! Cuplat la net ,la fel ,imaginea e lipsa pe videoclipuri ,doar pozele sant vizibile!! E ca si cum NU ar putea decoda informatia video MPEG-4 indiferent de sursa de provenienta,reusind sa decodeze doar semnalele jpeg,de exemplu,poze !! Tv-ul e adus din Germania .....clientul fiind lamurit ca nu are probleme ci are nevoie doar de......telecomanda!! Ce am incercat : resetare din fabrica...niciun rezultat!! Reinstalare canale : tara Romania .....deoarece era pe tara Anglia....dar niciun rezultat ,aceeasi problema!! Suplimentar ,ledurile sant cam pe duca,avand o tenta pronuntat albastruie iluminarea panelului!!

110571759_2650525785160888_6793653213151963547_n.jpg

109349750_2836219720033023_6610480717032492070_n.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BUGHIU

9

• iuliantv

6

• sorintv

1

• florianv69

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

On line nu gaseste nimic software....nou!! Iar ceva pe stick....nu am cautat inca pe net !! Lg spune ca NU ofera update de  firmware pe net!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Reset service meniu nu am facut !! Doar din meniul tv resetare din fabrica! Am intrat in ''service mode'' cu codul 0413....dar nu prea am pierdut multa vreme prin service si nu stiu unde s-ar gasi optiunea respectiva de a-l reseta din ''service mode''?!?!

Link spre comentariu

Niciun rezultat dupa actualizare soft ,on line,de pe net  !!! Scrie ''actualizare reusita'' si imaginea tot lipsa....!! Tind sa cred ca e ceva defect hardware....nu software!! S-ar putea ca t-con sa nu fie capabil sa redea doar format jpeg (poze) iar mpeg-4 (imagini video)  sa nu poata? Stiu ...suna ciudat....dar e frustrant sa vezi ca doar poze STATICE reda pe ecran si imagini video in miscare ...nu,indiferent de sursa lor: tuner,hdmi,internet,etc!!!??

Acum 1 minut, BUGHIU a spus:

Ce e derutant este DE CE prin cablu SCART reda si video pe un alt tv!!! Asta m-ar duce cu gandul la defect de t-con,cablu panglica de legatura iintre t-con si placa de baza...panel!! Dar e ILOGIC si asta din moment ce POZELE le reda pe panel!!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Alta ''ciudatenie'' sau protectie,nici nu stiu cum sa o numesc : daca scot panglica de la t-con....nu se mai ilumineaza panelul,nu mai merg ledurile,decat sunetul 

Link spre comentariu

e posibil ca primeste informatie ca panelul e decuplat si taie si backlight-ul

eu tind sa cred ca este defect soft si nu hard,posibil sa trebuiasca rescrise ceva nand spi.........stiu ca am avut o chinezarie ,mytv parca sau audiola,si dadeam scanare prindea posturi dar fara imagine,menu prezent ,sunet prezent ,am cautat soft spi si nu am gasit ,aa ca am rescris memoria spi cu acelasi bin salvat,si tv-ul a mers perfect,ala a fost primul meu experiment cu o memorie spi rescrisa cu acelasi bin salvat,si am mai reusit sa salvez chinezarii cu aceiasi metoda,care am recomandat-o si altora

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Stiu de varianta asta cu rescrierea SPI-ului cu acelasi continut,dar la LG nu am gasit pana acuma ''buba'' de genul,doar cum spuneti ,la chinezarii la care si eu am aplicat aceeasi metoda si functiona apoi!! 

Asta va fi ultima varianta! O sa dau NAND-ul jos ,salvez datele din el si le rescriu!! Daca nici asa nu vrea......la revedere ,nu mai pierd vremea cu el!!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BUGHIU a spus:

Stiu de varianta asta cu rescrierea SPI-ului cu acelasi continut,dar la LG nu am gasit pana acuma ''buba'' de genul,doar cum spuneti ,la chinezarii la care si eu am aplicat aceeasi metoda si functiona apoi!! 

Asta va fi ultima varianta! O sa dau NAND-ul jos ,salvez datele din el si le rescriu!! Daca nici asa nu vrea......la revedere ,nu mai pierd vremea cu el!!

nu asta era ideea ,sa rescrieti memoria spi cu acelasi continut,doar am vrut sa evidentiez ca defectul poate fi si soft,cum a fost la primul meu tv rescris cu acelasi continut,defectul era identic sunet fara imagine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări