BRANCA Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Pai si eu am lasat de inteles ca n-are ce cauta sa racaie eventualul calcar de pe pereti.Rezistenta e in corp cupru nichelat si nu se racaie si nu se freaca cu peria de sarma.Eventual in otet sau acid citric.Numai electrodul de magneziu se freaca cu peria de sarma. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 La cum se fac acum de prost, e de mirare să ţină mai mult de 3-4 ani un boiler.S-a adoptat politica de consum peste tot, se ia tablă neagră şi se spoieşte cu email, fără decapare. Se vede la maşinile de spălat Indesit şi Whirlpool, care-s acelaşi lucru cu nume diferite.După doar unul-doi ani, apare rugina de sub vopsea.Probabil maşinile astea şi boilerele ar trebui ţinute în dormitor, nu în baie sau bucătărie.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Cred că-l schimb direct. Are aproape zece ani. O să-l desfac totuși să văd care-i treaba, eventual îl depozitez in pod de back-up. ;) Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 MOD.Foloseste-l pana se gaureste!Nu merge cu "back-up" daca nu poti sa-l usuci perfect.In contact cu aerul si umezeala poate coroda mai rau ca in apa! 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Da, ai dreptate. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Exista si boilere de inox, un pic cam scumpe, cca.1200 lei, dar sunt pe viata, detartrajul se poate face cu polifosfati odata la 3-4 ani. Acum 18 ore, validae a spus: La cum se fac acum de prost, e de mirare să ţină mai mult de 3-4 ani un boiler.S-a adoptat politica de consum peste tot, se ia tablă neagră şi se spoieşte cu email, fără decapare. Se vede la maşinile de spălat Indesit şi Whirlpool, care-s acelaşi lucru cu nume diferite.După doar unul-doi ani, apare rugina de sub vopsea.Probabil maşinile astea şi boilerele ar trebui ţinute în dormitor, nu în baie sau bucătărie.... Aveti dreptate, cele doua marci mentionate sunt niste porcarii. Nici vorba sa fie vopsite in camp electrostatic. Iar de tinut, acum...ideal ar fi ca masina de spalat sa fie tinuta pe hol, nu in baie, iar in bucatarie e oricum...de porc. Din pacate, vechile apartamente comuniste n-au fost prevazute cu teava de apa pe hol si scurgere.La mine, dezvoltatorul a avut mult bun simt, s-a gandit la asta, si a realizat chiar langa usa de la baie racord pt. conectarea masinii de spalat: Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 (editat) Acum 4 ore, Spitfire a spus: Din pacate, vechile apartamente comuniste n-au fost prevazute cu teava de apa pe hol si scurgere.La mine, dezvoltatorul a avut mult bun simt, s-a gandit la asta, si a realizat chiar langa usa de la baie racord pt. conectarea masinii de spalat: La asemenea amplasament, nu stiu de ce te deranjeaza ca apartamentele de acum 50 ani nu au racord pt masina de spalat. In cateva ore (cand ai santier de curatenie in casa) ai facut modificarile aferente fara nici un fel de problema. Mai rau e cand vrei sa amplasezi masina departe de instalatia existenta in apartament. Vad ca din ce in ce mai mult, apartamentele de vanzare acum, seamana ca suprafata cu apartamentele comuniste. Editat Iulie 18, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 18, 2020 Partajează Postat Iulie 18, 2020 Doru.Cred ca exagerezi...Sunt f multe la vanzare cu suprafata mult mai mica decat cele vechi!S-au orientat astia la clienti cu bani putini...si le i-au ochii cu reclamele... Link spre comentariu
norad Postat Iulie 19, 2020 Partajează Postat Iulie 19, 2020 Si in tarile civilizate exista locuinte cu suprafete foarte mici. Nu doar la noi. Referitor la boiler: recomand curatarea cu sare de lamaie. La Metro am gasit pungi de 500g. Nu e necesar sa frecati nimic. Trebuie doar sa aveti rabdare, cam 24-48 de ore pentru desavarsirea reactiilor. Nu recomand otetul (acidul acetic) deoarece poate ataca unele garnituri din cauciuc (le umfla). Am patit lucrul asta la detartrajul unui espressor de cafea. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Eu nu stiu voi ce apa aveti in zonele unde stati, dar la mine cand am curatat boilerele mele, aveam calcar doar pe rezistentele de incalzire si pe fundul boilerelor. Pe peretele interior al boilerelor am avut doar un strat subtire negru, ce s-a putut sterge foarte usor cu o bucata de hartie de bucatarie. In interior stratul emailat a fost inca intact. La fiecare boiler am schimbat anodul de magneziu dupa maxim 3-4 ani, anodul de magneziu protejeaza interiorul boilerului de rugina. Daca anodul de magneziu s-a dizolvat in mare parte si nu este schimbat la timp, atunci apare intr-adevar coroziunea ce duce la gaurirea boilerului. Rezistentele de incalzire am curatat cat am putut mecanic, apoi i-am bagat in otet mai concentrat. avand in vedere ca la curatare garniturile sunt indepartate de pe rezistente, acestea nu intra in contact cu otetul. Insa producatorii recomanda schimbarea garniturilor la fiecare demontare a rezistentelor de incalzire, sau macar odata cu schimbarea anozilor de magneziu, deoarece sub influenta caldurii garniturile pot imbatrani si posibil sa nu mai etanseze bine. La un boiler am filtru cu polifosfati, la celalalt boiler ceva filtru magnetic anticalcar. La boilerul cu filtrul cu polifosfati a fost mult mai usoara indepartarea calcarului de pe rezistentele de incalzire decat la boilerul cu filtrul magnetic anticalcar. Nu am avut pana acum ocazia sa curat un boiler fara nicio protectie anticalcar, dar acel filtru magnetic mi se pare ca nu prea are niciun efect. Insa filtrul cu polifosfati intr-adevar a facilitat curatarea rezistentelor, deci un efect pozitiv are in orice caz. Fara filtrul cu polifosfati probabil s-ar aduna mai mult calcar in interior. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Acum 31 minute, belasajgo a spus: Eu nu stiu voi ce apa aveti in zonele unde stati.... Am schimbat pana acum 3 boilere....asta de acum e cumparat de 1,5 ani ,are anod de magneziu si filtru anticalcar magnetic....celelalte 2 m-au tinut fiecare cam 10 ani ....la 2,5-3 ani schimbam rezistenta ....si goleam cam 2 galeti de calcar din boiler....asta era si motivul de murea rezistenta,practic incalzea intai calcarul si apoi apa!....dupa cateva schimburi de rezistenta ,boilerul trebuia aruncat,nu mai putea fi folosit....deci ,sunt zone in tara unde avem mari probleme cu depunerile de calcar! 1 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Tot teritoriul României e plasat pe fundul unei foste mări, de acolo şi ,,bogăţia,, de calcar.Doar unele izvoare montane sunt mai sărace în calcar, la şes e belea.... Dacă nu cureţi rezistenţa la boiler cel puţin odată pe an, stratul de calcar formează o coajă ce are un efect de izolare termică, iar când apa rece pătrunde prin fisurile calcarului, rezistenţa poate efectiv exploda.Mi s-a şi întâmplat asta mai demult, la un boiler ,,instant,, tocmai când făceam duş...am sărit din cadă ca un ninja de frică.Noroc că aveam o împământare serioasă... Filtrele ,,anticalcar,, magnetice sunt o mare vrăjeală, probabil eficienţa e comparabilă cu a preparatelor homeopatice, unde preparatul are o diluţie de genul 1:1000000 părţi....sau cam cum ai servi o urmă de omletă pe farfurie.Sau o umbră de cârnat... Filtrele cu polifosfat au eficacitate, dar pot fi folosite doar pentru maşina de spălat sau duş, apa tratată astfel nu e potabilă.Filtrele adevărate ce îndepărtează efectiv calcarul sunt voluminoase şi costă de obicei mai mult decât toată instalaţia casei....puţini pot să şi le permită. Editat Iulie 31, 2020 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 Până la urmă l-am schimbat cu altul nou, la îndemnul soției. Link spre comentariu
mac01 Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Bine ai facut. Si cu fosfat si fara fosfat...tot crapa dupa 10 ani. Atat sunt facute sa tina...si eu zic ca este bine 10 ani pentru un boiler. Decat sa stai cu bomba in casa mai bine unul nou fara griji. Editat Iulie 31, 2020 de mac01 Link spre comentariu
belasajgo Postat Iulie 31, 2020 Partajează Postat Iulie 31, 2020 (editat) Acum 7 ore, validae a spus: [...] Filtrele cu polifosfat au eficacitate, dar pot fi folosite doar pentru maşina de spălat sau duş, apa tratată astfel nu e potabilă. [...] Asa este. Dar cine ar folosi apa calda din boiler pentru baut sau pentru gatit? In boiler oricum se aduna bacterii si legionella, deci oricum in niciun caz nu s-ar recomanda consumul. Am vazut insa ca se gasesc mai nou si polifosfati ce pot fi folositi si pentru uz alimentar, adica probabil pentru filtre puse inainte de fierbatoare de apa. Eu inca nu am avut nevoie sa schimb rezistentele, chiar daca am boilerul deja de 6-7 ani (boilerul mare ce am este plat si are 2 vase de 50 L fiecare in interior cu rezistente diferite). Doar ca odata la cativa ani curat interiorul de calcar si schimb anozii de magneziu. Pe rezistente nu am avut niciodata un strat mai gros de 1 mm de calcar. Iar boilerul il curat inca inainte sa se adune prea mult calcar pe fundul boilerului. Editat Iulie 31, 2020 de belasajgo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum