Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Cebora 3035/M

ciocead4

Postări Recomandate

Salutare,

am intrat in posesia unei plasme Cebora 3035/M defecta, nu se aprind LED-uri panou, totul pare nealimentat.

Am defacut-o si am observat ca la alimentare se produce arc electric pe doua rezistoare 1206 SMD in zona sursei auxiliare (putere mica pentru logica), drept urmare as dori sa verific si sa inlocuiesc componentele afectate acolo:

• ma puteti ajuta cu o schema electronica? Sau sa ma indrume catre o schema similara?
  • poate cineva sa ma ajute cu valorile acelor componente (rezisoare marcate in poza cu chenar rosu)?
  • nu pot citi marcajul de pe CI SOIC8 din poza, aveti idee ce ar putea fi?

Multumesc,

Daniel

IMG_20200714_002401093.jpg

IMG_20200714_002629320.jpg

IMG_20200714_002722717_b.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciocead4

2

• cipriyan123

1

• validae

1

• nel65

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu aş căuta pe cineva care are acelaşi model şi aş măsura ce tensiune are sursa auxiliară.Apoi aş folosi pentru alimentarea auxiliară o sursă externă, defrişând componentele defecte vizibil de pe placă.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, cipriyan123 a spus:

Scheme la Cebora nu ai sa găsești... trebuie ridicată schema sursei. Nu cumva e vorba de un UC+ tz? 

Plasma e luată de pe Olx? 

Da, plasma este cea de pe OLX. Marcajul de pe circuitul integrat este dus, dar deduc ca este vorba de un UC384x.

Dintr-o masurare preliminara tranzistorul este dus, si cred ca odata cu el se duce si UC384x. Oricum o sa le inlocuiesc pe amandoua si componente auxiliare in jur.

Cum pot sa-mi dau seama daca a fost UC3842 sau UC3843?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări