Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aspirator vertical fara fir defect

alexcristi

Postări Recomandate

daca este vorba de aceasta siguranta am verificat-o cu multimetrul pe continuitate. este buna

siguranta.thumb.jpg.abdda6d4e3006f972a92c5f998352d26.jpg

am mai verificat rezistentele alea mici din poza de mai jos si la A si B imi da valoare mai mica

la A in loc de 20k imi da 1.04k 

la B in loc de 10k imi da 4.20k .

dupa ce le-am dezlipit de pe placa le-am masurat si imi da valoare buna:la A 20k  si la B 10k 

www.thumb.jpg.d2c5d7c2dd2254c319f5ee8c43c81418.jpg

Editat de alexcristi
Link spre comentariu

am masurat cu incarcatorul in priza pe placa unde intra mufa de la incarcator. incarcatorul are acele 3 fire rosu, negru, alb. mufa incarcatorului intra in mufa aspiratorului unde vin 3 fire negru, albastru , maro. in poza nu este doar placa si firul cu mufa. l-am testat cu bateria montata

110273516_710513789804222_8161471823356003137_n.thumb.jpg.11416c9eea1b1ddb07c8875d3c3faca4.jpg

Editat de alexcristi
Link spre comentariu

Cind te plictisesti de făcut măsurători ia și desenează schema după cablaj. 

Tu ai placa în fata nu noi. După ce vom vedea schema poate mai reușim sa te ajutam pt ca asa cu pozele..... da arata mai interesat dar cam useless fără schema. 

Link spre comentariu

Nu mai măsura rezistenţe la întâmplare, fiindcă ele fiind montate în diverse circuite, uneori vor da valori ciudate pe ohmmetru.Mai bine măsoară semiconductorii cu multimetrul pe domeniul de joncţiuni, poate ai ceva străpuns.Orice semiconductor (diodă, tranzistor, integrat) care indică o valoare apropiată de zero a căderii de tensiune măsurate, devine suspect.Iar faptul că încărcătorul nu scoate decât câţiva volţi în loc de 25-29V, poate fi cauzat fie de o problemă a plăcii aspiratorului, fie a sursei în comutaţie din încărcător.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, alexcristi a spus:

dupa ce le-am dezlipit de pe placa le-am masurat si imi da valoare buna:la A 20k  si la B 10k 

ai incercat sa inversezi  cordoanele de masura intre ele?

Link spre comentariu

Acuma am inversat cordoanele de masura si am masurat . Arata la B 10k si la A 19.9 k . o sa le lipesc inapoi pe placa si sa masor acolo cu cordoanele inversate( in ambele sensuri.)

Ms. Numa sa vina curentul. E luat.Acuma am intrat de pe telefon.

Link spre comentariu

Adică tu ai inversat cordoanele în timp ce măsurai rezistențele scoase de pe placă? :rade:

Măi omule, ori tu chiar nu știi și nu înțelegi mai nimic din ceea ce ți se spune, ori ăsta e un topic de trolleală (o bănuială a mea mai veche, încă de pe la începutul topicului)

Userul respectiv ți-a recomandat să inversezi cordoanele în timp ce măsori rezistențele montate pe placă, nu scoase, căci în acest caz n-are nicio relevanță.

Link spre comentariu

Fa intai schema la incarcator,ca la placa de ai pozat-o iti va creste barba...

Si trece simbolurile pentru circuitele integrate.La tranzistorii si celelalte piese smd  cu 3 picioruse trece codul scris pe ele.

Si vezi unde duce al treilea fir,cel de senzor,de la incarcator.Traseul lui pe placa mare.

Nu mai dezlipii piese!Important este numai sa nu fie arse,intrerupte sau in scurt.

Link spre comentariu

am masurat acuma acele 2 rezistente lipite pe placa . oricum pun cordoanele de masura tot acelasi rezultat

mama  : nu inteleg nimic dar incerc. imi dau silinta macar.da nu mai intra aici daca e ''trolleala''. cine te pune sa intri aici? si eu unde trebuie sa intru ?sa imi mut acest topic. exista categorie aici sub incepatori? ca nu inteleg care ii problema  . ce usor ii sa razi de unu care nu se pricepe. du-te omule si discuta atunci in clubul desteptiilor.

DE CE nu poate fi acest TOPIC CURAT fara interventii fara rost. ce rost au astfel de afirmatii. 

Editat de alexcristi
Link spre comentariu

Colegule, n-o să-l repari in veci doar cu un multimetru pus pe ici colo. Depanarea se face principial, pe etaje și etape, dacă ai schema și înțelegi ce ai acolo. In rest, poate doar la noroc. Ceilalți au explicat destul de bine cum stă treaba, dar ești mult prea încăpățânat să le urmezi sfaturile.

Văd acolo niște CI ... Le-ai căutat datasheet-ul?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

ba da io ce m-i s-o spus si am stiut am facut. schema nu stiu sa o fac nici daca stau in cap. ce incapatanat is eu. nu stiu cum nusa fac, ca is incapatanat.si daca il duc la altul sa il repare io ce mai invat?. voi ma astia desteptii tot bagati comenturi degeaba de ma enervati. ce aveti? nu aveti de lucru? daca reusesc sa il fac e problema mea. ca nu iti rapar tie televizorul . am mai spus. daca ajuta careva bine si multumesc daca nu lasati-ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!

CE INSEAMNA PASTREAZA TOPICUL CURAT? TE MANANCA?

Editat de alexcristi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări