alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) sesebe : NU mai ma trimite tu la nimeni . CE PUNCT PE ECRAN? ...''''''sau vrei sa zici ca eu is ratacit pe aici''''? is la sectiunea INCEPATORI . vreau sa invat cat de cat EU vreau sa il fac cu mana mea. nu sa il duc sa il fac altul si sa nu stiu ce a facut. nu il fac ca nu pot fara aspiratorul asta. incerc sa il fac ca imi place si mai invat cate ceva. altfel nu intram aici pe forum. il duceam la reparat ii ca un ''HOBBY'' pentru mine . nu fac zi de zi asta Editat Iulie 17, 2020 de alexcristi Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) Cit timp ai sa tot sari in sus la fiecare comentariu negativ DAR COINSTRUCTIV pe care-l primesti, n-ai sanse sa inveti nimic. Ma mir cum de nu mi-ai mai scris si mesaj personal (ca pe 14/07/2020) in care sa ma iei la rost ca dece te iau la misto cind eu defapt iti spun sa scoti schema la placa. Asta: Editat Iulie 17, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Citat: Acumulatorii Li-Ion sunt foarte pretenţioşi la încărcare, trebuie decuplată încărcarea imediat ce tensiunea per element ajunge la circa 4,2V >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> De unde le scoateti? Adresa "Batt. Univ." a fost recomandata de peste 10 ori. Daca te uiti pe graficul lor cand tens ajunge la 4,2V incarcarea este de 60%, de unde pericol? Totul trebuie sa fie specific romanesc, nu da bine daca citim ce scriu capitalistii. O parte din documentatie: The advised charge rate of an Energy Cell is between 0.5C and 1C; the complete charge time is about 2–3 hours. Manufacturers of these cells recommend charging at 0.8C or less to prolong battery life; however, most Power Cells can take a higher charge C-rate with little stress. Charge efficiency is about 99 percent and the cell remains cool during charge. Some Li-ion packs may experience a temperature rise of about 5ºC (9ºF) when reaching full charge. This could be due to the protection circuit and/or elevated internal resistance. Discontinue using the battery or charger if the temperature rises more than 10ºC (18ºF) under moderate charging speeds. Full charge occurs when the battery reaches the voltage threshold and the current drops to 3 percent of the rated current. A battery is also considered fully charged if the current levels off and cannot go down further. Elevated self-discharge might be the cause of this condition. Increasing the charge current does not hasten the full-charge state by much. Although the battery reaches the voltage peak quicker, the saturation charge will take longer accordingly. With higher current, Stage 1 is shorter but the saturation during Stage 2 will take longer. A high current charge will, however, quickly fill the battery to about 70 percent. Li-ion does not need to be fully charged as is the case with lead acid, nor is it desirable to do so. In fact, it is better not to fully charge because a high voltage stresses the battery. Choosing a lower voltage threshold or eliminating the saturation charge altogether, prolongs battery life but this reduces the runtime. Chargers for consumer products go for maximum capacity and cannot be adjusted; extended service life is perceived less important. Some lower-cost consumer chargers may use the simplified “charge-and-run” method that charges a lithium-ion battery in one hour or less without going to the Stage 2 saturation charge. “Ready” appears when the battery reaches the voltage threshold at Stage 1. State-of-charge (SoC) at this point is about 85 percent, a level that may be sufficient for many users. Si traducerea automata: Rata de încărcare recomandată a unei celule energetice este cuprinsă între 0,5C și 1C; timpul complet de încărcare este de aproximativ 2-3 ore. Producătorii acestor celule recomandă încărcarea la 0,8C sau mai puțin pentru a prelungi durata de viață a bateriei; cu toate acestea, majoritatea celulelor Power pot lua o rată C de încărcare mai mare, cu puțin stres. Eficiența de încărcare este de aproximativ 99 la sută, iar celula rămâne rece în timpul încărcării. Unele ambalaje Li-ion pot experimenta o creștere a temperaturii de aproximativ 5ºC (9ºF) la atingerea sarcinii complete. Acest lucru s-ar putea datora circuitului de protecție și / sau a rezistenței interne ridicate. Întrerupeți utilizarea bateriei sau a încărcătorului dacă temperatura crește mai mult de 10ºC (18 ºF) în condiții de viteză de încărcare moderată. Încărcarea completă se produce atunci când bateria atinge pragul de tensiune, iar curentul scade la 3% din curentul nominal. De asemenea, o baterie este considerată complet încărcată dacă nivelurile actuale sunt oprite și nu pot coborî mai departe. Creșterea auto-descărcare poate fi cauza acestei afecțiuni. Creșterea curentului de încărcare nu grăbește cu mult starea de încărcare completă. Deși bateria atinge vârful de tensiune mai repede, încărcarea de saturație va dura mai mult în consecință. Cu un curent mai mare, Etapa 1 este mai scurtă, dar saturația din etapa 2 va dura mai mult. O încărcare actuală ridicată va umple rapid bateria până la aproximativ 70%. Li-ionul nu trebuie să fie complet încărcat, cum este cazul acidului cu plumb și nici nu este de dorit să se facă acest lucru. De fapt, este mai bine să nu vă încărcați complet, deoarece o tensiune înaltă stresează bateria. Alegerea unui prag de tensiune mai mic sau eliminarea totală a încărcării de saturație, prelungește durata de viață a bateriei, dar aceasta reduce timpul de rulare. Încărcătoarele pentru produsele de larg consum au o capacitate maximă și nu pot fi ajustate; durata de serviciu extinsă este percepută mai puțin important. Unii încărcătoare pentru consumatori cu costuri mai mici pot utiliza metoda simplificată de „încărcare și rulare” care încarcă o baterie cu litiu-ion într-o oră sau mai puțin, fără a merge la încărcarea de saturație din etapa 2. „Gata” apare când bateria atinge pragul de tensiune la Etapa 1. Starea de încărcare (SoC) în acest moment este de aproximativ 85 la sută, un nivel care poate fi suficient pentru mulți utilizatori. Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 pentru mesajul ala imi cer scuze tie sesebe. imi recunosc greaseala punctul am inteles inainte care este. cum sa fie contructiv cand il duc sa il repare altul? si eu nu invat nimica. cine vrea sa ma ajute multumesc . e un topic deschis de mine ca sa mai invat cate ceva . moderatorii pot sterge anuntul daca nu e in regula ceva. Link spre comentariu
mama Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) 1 hour ago, alexcristi said: is la sectiunea INCEPATORI . vreau sa invat cat de cat EU vreau sa il fac cu mana mea. Nu ai ce sa înveți când, în mod clar, tu de fapți aștepți ca cineva să-ți spună ce să măsori (și cum anume se face asta) și, eventual, să-ți explice ce trebuie înlocuit într-un montaj complex la care te uiți ca mâța-n calendar, măsurând haotic orice rezistență care-ți apare în față ca să vezi dacă are valoarea inscripționată pe ea (și nici măcar asta nu știi să faci corect). Electronica se învață începând cu legile de bază, studiu funcției componentelor într-un montaj (și modul în care acestea se pot măsura), configurați specifice, etc. și construcția de montaje după scheme simple, cu doar câteva piese, a căror mod de funcționare este explicat amănunțit în diverse cărți de inițiere în electronică, până ajungi la nivelul la care, doar aruncându-ți ochii pe o schemă să poți înțelege modul de funcționare a acesteia, deci în niciun caz nu însemnă ca atunci când ai în față așa ceva să te apuci să măsori toate componentele, poate s-o nimeri s-o găsești pe cea defectă. De aici până și până la a încerca (și a reuși) să depanezi (și fără schemă!!!) un astfel de montaj complex e multă cale de bătut. LE Dacă eu sau oricine altcineva de aici ți-ar spune: "Băi bade schimbă tranzistorul x și aparatul o să funcționeze", ce-ai învățat din asta? Cum se dezlipește și lipește o componentă? Editat Iulie 17, 2020 de mama 1 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Cristi.Incarcatorul pe care il ai e destul de complex si pentru un avansat. Valoare 0,5 pe care o masori cu aparatul pe scara 200 Ohmi reprezinta rezistenta firelor de test cand le scurtcircuitezi.Daca ai masura,cu bunavointa, o rezistenta de 1 ohm vei citi pe display 1+0,5=1,5 ohmi. Si niciodata sa nu umbli,sa nu masori sub tensiune partea de primar a sursei.Sunt tensiuni de peste 300V LETALE!! Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 bine . eu tot continui sa scriu aici . cine nu vrea sa imi spuna ce as putea sa mai masor etc. macar sa nu scrie nimic in acest topic va rog! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Ti s-au dat citeva variante: 1. sa-l duci la cineva care se pricepe - ai refuzat 2. sa scoti schema de pe placi - la fel ai refuzat 3. atunci apuca-te si invata electronica pt ca pe ghicite ai sanse zero sa-l faci sa mearga. Un aparat nu se repara masurind la ghici componente pe placa sperind sa nimeresti componenta defecta cind tu nici macar nu stii bine sa masori. De scris poti sa scrii cit vrei pe forum, nimeni nu-ti interzice asta, dar de reparat nu-l vei repara in felul acesta. Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 ba da tu nu intelegi sa termini cu astea? am inteles chestile astea. te incurca ce scriu eu aici? nu intra atunci sa citesti . citeste in alta parte. voi faceti oamenii sa plece de pe acest forum. sau nu mai intra la incepatori. dute la avansati. la genii. ca deja numa negativisme dai. te incurca postul meu? am scris la tine pe profil sau mai stiu eu ce? (dau exemplu). cine nu vrea sa ajute nu ajuta. ca daca numa zici ca asa nu inveti sau du-te la altu sa il faca nu rezolvi nimica numa enervezi omu'. Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) nici nu imi vine sa cred ca am intrat pe un forum din drag si acuma imi vine sa nu mai intru deloc. io m-is ala rau. ca nu stiu sa scot scema, sau ca nu merg la altul sa mi-l repare. mai inteleg si eu daca postam la avansati. is la incepatori. !!!!!!!!!!!!! mai scrie o data sa scot schema sau sa il duc la altul Editat Iulie 17, 2020 de alexcristi Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Sînt chestii pe care le poți repara singur și chestii pe care nu. Părerea mea e că aspiratorul ăsta intră în a doua categorie și, în mod cert, NU e ceva ce poate fi reparat de un începător. Din partea mea poți pune cîte întrebări vrei. PS: @mama a făcut corect sinteza situației, iar @sesebe vrea să te ajute, nu mai fi așa îndărătnic și acceptă că există o grămadă de lucruri pe care nu le știi. Doar așa o să poți învăța, aroganța e doar în detrimentul tău. Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) De ce esti asa de nervos? Toata lumea vrea sa te ajute, iar tu esti contra tuturor. Se vede clar ca esti clona lui @gas2 dan. Editat Iulie 17, 2020 de PINTI Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 (editat) PINTI : de ce ai modificat cum ai scris prima oara? raspunsul de mai jos este pentru ce ai scris inainte de modificare. : ce clona?auzi ca ''sigur''. da tu de unde ai mai aparut? cum te astepti sa vorbesti asa si sa nu ripostez? dute si barfeste ,spioneaza sau ce faci tu in alta parte . poate sa verifice ca eu doar contul asta il am. chiar rog sa fie verificat contul. acuma ai scris ca eu is contra tuturor. auziti :nu ma ajutati nu va mai bagati in seama. va incurca postul meu? de ce intrati pe el daca va incurca? nu aveti ce face? deja in loc de ajutor ma simt ca la scoala. mai rau. daca nu ma ajuti nu mai scrie NIMIC aici Editat Iulie 17, 2020 de alexcristi Link spre comentariu
alexcristi Postat Iulie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2020 LASATI va rog acest topic CURAT si daca cineva mai imi spune ce sa masor sa pot sa citesc . deja de la pozele ce le-am pus ultima oara pana aici e mult. pacat cat m-am chinuit sa citesc pe fiecare piesa si sa scriu in poze etc. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Iulie 17, 2020 Partajează Postat Iulie 17, 2020 Si crezi ca scrisul pe poze iti va repara placile? Ai primit destule sfaturi si crezi ca se face misto de tine... PS- fac pariu ca nu ai verificat siguranta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum