Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV CRT Grundig Davio

Postări Recomandate

Va salut,

Televizorul Grundig Davio model  T 55 4101 MV, sasiu CUC 2103 prezinta descarcari la  transformatorul de linii (in zona de unde pleaca firul catre tub).

Transformatorul a mai fost schimbat; nu are nici o eticheta lipita pe traf.

As dori sa-mi indicati de unde se poate achizitiona un traf linii pentru acest sasiu si din experienta dumneavostra, daca mai merita reparat.

Editat de norad
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

4

• Toni Marginean

3

• Gabriel_S

1

• Florinel TV

1

Am gasit traful vechi, schimbat prin 2003 sau 2004, la cateva luni dupa ce TV-ul a iesit din garantie. O sa mai caut dupa codurile de mai sus.

Traf-linii.jpg

Editat de norad
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Am gasit un traf adaptat pe un sasiu Lifetec. Nu am gasit informatii despre transformator. Cred ca e ceva rusesc: HPB1-1A (posibil caractere rusesti NRV1-1A).

As vrea sa-l adaptez pe sasiul CUC2103.  Poate stie cineva schema trafului din imagine.

HPB1-1A.jpg

Link spre comentariu
Toni Marginean

Ce ati postat nu este codul transformatorului de linii ci a ansamblului de potentiometri focalizare/screen. Trebuie sa fie pe traf sau miez alta inscriptionare.

Link spre comentariu

la vremea lor adaptam fel si fel de trafuri,stiu ca unui vecin i.am pus un traf recuperat de pe  ,,thomas,, ,,kokusai,, o comanda pentru acel traf grundig depasea 100lei , 

erau alte vremuri ,aveam multe placi crt si acum mai am cateva zeci,tineam ambele placi in fata ,cea ce avea nevoie de traf si cea ,,donatoare,si vedeam exact ce face fiecare pin,tensiuni,masa,colector,alimentare,filament,video,abl,bv....comparam sa fie apropiate ca tesiuni si ,,potcoava,, si unde era cazul in montam suspendat cca 1 cm,cu fire groase litate bine izoate,unde se potrivea pe ,,potcoava,, decuplam si refaceam cablajul,era o placere sa vezi minunea(multi considerau ca nu se face asa ceva,dar ei suflau clientului unpret de mai puneai ceva si luai unul nou,si clientul ajungea la mine)era mai greu la cele cu corectie este vest,acolo mai greu cu modificarea,de multe ori ajungeai la comanda de traf,si pentru carcotasi va spun ca un traf linii in acele vremuri costa ,nu 20-30lei cat ajunsesera chinezariile ce dadeau de multe ori fel si fel de defecte pe imagine,sau cum am prins unul ce intr-o saptamana sa umflat precum un balon,pur si simplu a fiert,cred ca avea spire in scurt din fabrica,sau bobinaj mai subtire decat era necesar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări