caris Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Salut , am de ceva timp televizorul asta si ma tot chinui cu el sal repar, are sunet , dar nu am imagine. La inceput aveam multe linii verticale apoi au disparut, si am acuma doar sunet impreuna cu lumina de fond, backlight cum se mai zice. Am schimbat placa Tcon si tot la fel acelasi lucru. Multumesc anticipat pentru raspunsurile care vor urma. Intrebare, poate sa fie placa de baza de vina sau numai placa Tcon se ocupa de asa ceva. Ce pot masura? Link spre comentariu
neculavasile Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 ce placa de baza are/ ce tensiuni ai masurat pe ea ,pe t-con? t-con se alimenteaza? Link spre comentariu
caris Postat Iulie 13, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2020 Placa de baza primeste tensiuni de 12v, 3.3v si 19v. Procesorul se incalzeste , asumand ca lucreaza el ceva acolo. Cat despre Tcon e posibil sa lipseasca o tensiune , ca nu am gasit decat 12v si 3.3v pe unde am masurat . La pinul VCOM pe placa defecta era 7v , la asta care o am acuma luata de la un tv cu ecran spart acelasi model vad ca nu exista tensiune decat de 0.5v. Link spre comentariu
caris Postat Iulie 13, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2020 Am masurat tensiunile de pe regulatoarele de pe placa de baza, si am 3.3v, 1.5v, 5v, 1.1v si 9.6v. La Tcon doar 3.3v si 12v. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 Ati folosit solutii de geamuri pentru curățarea panelului ?..., daca defectul a debutat cu linii pe ecran, atunci este posibil sa fi patruns ceva lichide la baza panelului ! Link spre comentariu
caris Postat Iulie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2020 Placa de baza e din 2 bucati, o sa incerc sa fac o poza. Am masurat aleatoriu si am dat de ceva tensiuni de 12v si 3.3v pe placa tcon. Cat despre placa de baza am vazut ca se alimenteaza cu 12v, 3.3v si 19v. Procesorul se incalzeste bine deci inseamna ca e alimentat si proceseaza el ceva acolo. Nu a fost spalat ecranul. Totusi imi lipseste 7v pe placa Tcon. Link spre comentariu
caris Postat Iulie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2020 Sa fie oare chiar placa de baza de vina ca nu trimite sembal placii Tcon? Link spre comentariu
radu72 Postat Iulie 14, 2020 Partajează Postat Iulie 14, 2020 De regula se arde primul driver din coltul ecranului,stanga sau dreapta,fara sa fie spalat....asta defecteaza si t.konul. Montezi T.kon nou...risti sa.l arzi.Verifica mai intai daca nu este ars driverul. Link spre comentariu
caris Postat Iulie 14, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2020 Cum ajung la acel driver sal verific? Link spre comentariu
sergionel Postat Iulie 15, 2020 Partajează Postat Iulie 15, 2020 desfaci ecranul si te uiti cu lupa. Link spre comentariu
caris Postat Iulie 16, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2020 De regula daca acel driver din coltul televizorului se duce, inseamna ca nu voi avea backlight, dar in cazul meu eu am backlight. Link spre comentariu
sergionel Postat Iulie 16, 2020 Partajează Postat Iulie 16, 2020 ce treaba are driverul cu backlightul.mai bine renunta ca oricum nu ai cu ce sa l faci.pierzi vremea daca ai si altceva de reparat. 1 Link spre comentariu
sakal Postat Iulie 20, 2020 Partajează Postat Iulie 20, 2020 Eu zic ca ar trebui prima data sa verifici tensiunile incercuite de pe t-con cu el deconectat de la display. Daca nu sunt ok este t-con defect. Daca sunt ok, si dupa conectarea displayului careva sau mai multe nu sunt ok cauta defectul la panel. Link spre comentariu
caris Postat Iulie 20, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2020 Da apreciez raspunsul. O sa incerc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum