Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony kdl-42w705B lipsa imagine

Postări Recomandate

Salut , am de ceva timp televizorul asta si ma tot chinui cu el sal repar, are sunet , dar nu am imagine. La inceput aveam multe  linii verticale apoi au disparut, si am acuma doar sunet impreuna cu lumina de fond, backlight cum se mai zice. 

Am schimbat placa Tcon si tot la fel acelasi lucru. Multumesc anticipat pentru raspunsurile care vor urma. Intrebare, poate sa fie placa de baza de vina sau numai placa Tcon se ocupa de asa ceva. Ce pot masura?

Link spre comentariu

Placa de baza primeste tensiuni de 12v, 3.3v si 19v. Procesorul se incalzeste , asumand ca lucreaza el ceva acolo. 

Cat despre Tcon e posibil sa lipseasca o tensiune , ca nu am gasit decat 12v si 3.3v pe unde am masurat . La pinul VCOM pe placa defecta era 7v , la asta care o am acuma luata de la un tv cu ecran spart acelasi model vad ca nu exista tensiune decat de 0.5v. 

20200713_212108.jpg

20200713_212055.jpg

20200713_212042.jpg

20200713_212012.jpg

20200713_211946.jpg

20200713_211906.jpg

Link spre comentariu

Ati folosit solutii de geamuri pentru curățarea panelului ?..., daca defectul a debutat cu linii pe ecran, atunci  este posibil sa fi patruns ceva lichide la baza panelului !

Link spre comentariu

Placa de baza e din 2 bucati, o sa incerc sa fac o poza. Am masurat aleatoriu si am dat de ceva tensiuni de 12v si 3.3v pe placa tcon. Cat despre placa de baza am vazut ca se alimenteaza cu 12v, 3.3v si 19v. Procesorul se incalzeste bine deci inseamna ca e alimentat si proceseaza el ceva acolo.

Nu a fost spalat ecranul. Totusi imi lipseste 7v pe placa Tcon.

Link spre comentariu

De regula se arde primul driver din coltul ecranului,stanga sau dreapta,fara sa fie spalat....asta defecteaza si t.konul. Montezi T.kon nou...risti sa.l arzi.Verifica mai intai daca nu este ars driverul.

Link spre comentariu

Eu zic ca ar trebui prima data sa verifici tensiunile incercuite de pe t-con cu el deconectat de la display. Daca nu sunt ok este t-con defect. Daca sunt ok, si dupa conectarea displayului careva sau mai multe nu sunt ok cauta defectul la panel.

Untitled.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări