Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cati decedati de COVID-19 ati cunoscut personal?

Cati decedati de COVID-19 ati cunoscut personal?  

70 membri au votat

1. 1. Cati decedati de COVID-19 ati cunoscut personal?

• 0
      58
    • 1
      4
    • 2
      3
    • 3
      1
    • Mai mult de 3
      4

Postări Recomandate

Nu vreau sa supăr pe nimeni dar penultimele doua mesaje Like de la mine. 

Unii bat câmpii fără sa știe ce ne așteaptă și care e scopul. Chiar azi dimineață am discutat cu un medic de 35 in chestii din astea. Și mi-am dat inca odată seama de multe lucruri spuse pe aici doar sa se spună ceva, și dacă cineva nu spune la fel i se sare în cap. 

Editat de dan cod
Link spre comentariu

Unii au impresia ca daca comentezi nu recunosti existenta virusului!Se tot sperie tineretul cu boala dar nimeni n-a stabilit clar de ce mai musca si din acestia.Ca sa nu mai vorbim de copii.Aia care,teoretic,au sistemul imunitar in formare si ar trebui sa fie foarte vulnerabili!

Link spre comentariu
Acum 52 minute, RoGeorge a spus:

Exact asta e si temerea mea daca se da legea.

- Se vor face din ce in ce mai multe teste,

- vor fi gasiti multi pozitivi

- spitalele se vor umple instantaneu

- pe urma vor fi inghesuiti ca oile, pana nu va mai fi loc

- atunci o vor lasa mai incet cu testele pana se mai elibereaza ceva locuri

- si tot asa.

Vom fi terorizati pe de o parte de frica de virus, pe de alta parte de frica de politia medicala.  Ca sa nu mai vorbesc de alte santaje mai mari, la nivel politic sau chiar national.

Riscam sa ajungem la o vanatoare de bolnavi asa cum era vanatoarea de evrei.  Ca sa nu mai pomenesc de sechestrarea sau distrugerea bunurilor (am citit textul propus vineri noaptea, si ceva amedamente) se vorbea si despre asa ceva.  Ca sa previn alte insinuari, nu sunt nici evreu, pot sa dovedesc.

Daca va e frica ca un nebun nu va vrea sa stea acasa cand e izolat, atunci sa se puna celor izolati la domiciliu o bratara de urmarire.

Nu mai vorbiti asa, ca va aud @ @ @ @  cei cu ochi albastri.

Link spre comentariu
6 hours ago, BRANCA said:

Unii au impresia ca daca comentezi nu recunosti existenta virusului!Se tot sperie tineretul cu boala dar nimeni n-a stabilit clar de ce mai musca si din acestia.Ca sa nu mai vorbim de copii.Aia care,teoretic,au sistemul imunitar in formare si ar trebui sa fie foarte vulnerabili!

Copii au numar foarte mici de celule receptoare ACE2 , si din  celalalt , nu-mi aduc aminte , si de aceea nu se multiplica virusul in ei la limita periculoasa .Totusi in locurile unde au fost infectii in numar mare ,conform regulilor numerelor mari  ,un procent de copii au avut situatii grave ,au ramas cu sechele , au fost si decedati .

In Galati un infectat initial asimptomatic detectat acum 3 zile  a refuzat internarea pe motiv ca se simte bine  si nici legea actuala nu-l obliga , a murit azi noapte.....era doar obez.

New-York -copil 5 ani , Miami copil 11 ani ..Chicago baiat 12 ani ....etc , decedati.

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că imunitatea la coronavirus ar putea dura doar câteva luni. Din analizele de sânge a reieșit că, deși în cazul a 60% dintre participanți sistemul imunitar a reacționat puternic în timpul luptei cu virusului, formând anticorpii necesari, doar 17% au păstrat acest atu trei luni mai târziu.

Rezultatele studiului, la care au participat peste 90 de pacienți și asistenți medicali de la Guy \" s and St. Thomas \" NHS Foundation Trust, arată că nivelul anticorpilor a atins vârful la aproximativ trei săptămâni de la debutul simptomelor, apoi a scăzut rapid. Pe parcursul cercetării, nivelurile de anticorpi au scăzut de 23 de ori, iar în unele cazuri au devenit chiar nedetectabile.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
25 minutes ago, cocochannel said:

cu hidroxiclorochina au fost cazuri care au luat preventiv si au dat coltul.

Pentru ca nu se iau medicamente aiurea dupa ureche in scop preventiv. Inainte de a administra hidroxiclorochina + azitromicina trebuie sa i se faca pacientului o electrocardiograma si se vede cat de lung este QT-ul, daca este sub 500ms (chiar pana in 600ms desi se risca o aritmie) i se adminstreaza hidroxiclorochina + azitromicina. 

Poti cauta si in franceza torsades de pointes ecg

Les torsades de pointes entraînent des risques d'instabilité hémodynamique sévères et souvent de décès.

Link spre comentariu

Усилитель

Un doctor epidemiolog zice ca n-ar fi nevoie de stare de urgenta iar, casa um se propusese sa se introduca din nou, acum cateva zile, uite ce zice:
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24173849-epidemiologul-geza-molnar-peste-2-saptamani-vom-asista-scadere-cazurilor-covid-19.htm

Vad ca azi s-a anuntat ca nu trecem iar la stare de urgenta, sa vedem in 2 saptamani daca se adevereste.

Si eu as vrea sa stam toti in casa pana trece, dar nu va trece doar de la stat in casa, dupa cum am vazut.  In schimb, ne impotmolim si mai rau economia, uite:
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24173780-romanii-pot-imprumuta-statul-lei-euro-emisiunile-ministerului-finantelor.htm

Mai intai riscam sa ramanem fara bani, la nivel de tara, pe urma, riscam sa intram in foamete daca nu relansam economia.  Nu trebuie sa ajungem acolo, indiferent de riscuri, pentru ca e criza peste tot, nu are cine sa ne ajute.

Au fost timpuri cand oameni zdraveni au fost trimisi la moarte sigura, cu sutele de mii (ma refer la soldati), iar acum ne speriem ca ne mor 20-30 pe zi, multi dintre ei in varsta si  foarte bolnavi.  Nu vreau moartea nimanui, si eu sunt in categoria de risc.  Uita-te la datele oficiale, sa vezi ce varste si ce comorboditati au avut pana acum decedatii:
https://stirioficiale.ro/informatii

Uita-te la paginile mai vechi, unde se spunea la fiecar decedat varsta si de ce alte boli mai suferea.  Uita-te la paginile mai veci, pentru ca incepand din 10 iunie n-au mai dat detalii.
Uite, la intamplare, pagina 40:  https://stirioficiale.ro/informatii/informare-de-presa-1-apilie-2020-ora-11-24am

Deces 83

Femeie, 54 ani, din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după prezentare în UPU- SUU București (prezentare în 29.03.2020 ora 23:45 decedat în 30.03.2020 la 0:15). Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020. Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și  în perioada 10-26.03.2020,  în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu Neoplasm ovarian în stadiu terminal.  Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă.

Deces 84

Bărbat, 85 ani, jud. Timiș. Internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23.03.2020, primul test negativ pentru COVID 19 (25.03.2020). În cursul nopții 26-27.03.2020 starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID (27.03.2020).Transferat în ATI la SCBI V. Babeș Timișoara in 27.03.2020 .

Boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atrială paroxistica, insuficienta renală cronică, Alzheimer.

Data deces: 31.03.2020 

Deces 85

Femeie, 63 ani, București. Internată în ATI la INBI Balș din 23.03.2020, intubată, ventilată. Rezultat pozitiv COVID19 in 24.03.2020.

Persoana dializată (contact cu caz confirmat COVID19 la centrul privat de dializă).

Boli cronice asociate: CIC, HTA, boala renala cronica, hipotiroidism.

Data deces: 01.04.2020

Eu vreau sa fie toata lumea sanatoasa, dar mi-e frica sa nu ne ducem cu totii de rapa economic.  Stam in casa crezand ca salvam vieti, dar e mai complicat.  Schimbam cativa ani in plus acum, contra multi ani de suferinta pentru generatiile urmatoare, si asta daca reusim sa nu intram in colaps total si in foamete si anarhie.  Vorbesc de toata planeta, nu doar de Romania.

Mie mi se pare ca toate tarile in perioada asta, au fost ca oile din poveste.  S-au luat una dupa alta si acum risca sa cada toate in prapastie.

Link spre comentariu

Se tot bat campii cu gratie in ceea ce priveste legea carantinarii...

E normal devreme ce in loc sa ne documentam noi insine preferam sa credem pe cuvant postacii de pe facebook sau pe cei care retransmit ce citesc acolo.

In loc sa ne documentam, ascultam de Garcea...

Uite ce specifica legea:

Principalele modificări la proiectul de lege, agreate de partide, potrivit spuselor lui Nelu Tătaru:

• Internarea asimptomaticilor, cu evaluare, de maximum 48 de ore şi decizia de izolare la domiciliu pentru 14 zile, prevedere asupra căreia s-ar fi ajuns la un acord. PSD ceruse că cei care nu au simptome să poată decide să refuze internarea şi să stea izolaţi la domiciliu.
  • Carantină la graniţă rămâne pentru persoanele care vin din zonele roşii, cu posibilitatea de a contesta în instanţă acest lucru, un acord realizat, care  va impune că cei care vin din zonele roşii de focar să stea 14 zile în carantină, potrivit amendamentului. Acestea pot stă în carantină instituționalizată sau la domiciliu, însă dacă părăsesc locul de carantinare vor fi nevoiți să plătească costurile.
  • Detaşarea medicilor – se merge gradual, de la detaşare voluntară, iar acolo unde nu vor fi cadre se vor face şi detaşări nevoluntare, cu plata unor indemnizaţii şi asigurarea cazării şi diurnei.
  • Medicul curant va avea posibilitatea de a-şi susţine diagnosticul pus.
  • DSP va da actul administrativ după cele 48 de ore de evaluare în spital.
  • Persoanele infectate simptomatice vor fi internate în spital, cu posibilitatea externării la ameliorarea simptomelor.
  • Carantină bunurilor se va face pentru dezinfecţie. Se menţine carantină prelungită, până se face neutralizarea naturală, apoi bunurile se restituie. Amendamentul privind carantinarea bunurilor personale infectate a fost eliminat din proiectul Legii carantinarii, la cererea PSD.
  • Minorii vor rămâne în custodia familiei, până la gradul 4, dacă părinţii sunt bolnavi. Un alt amendament se referă la situaţia minorilor, care vor trece sub ocrotire temporară a statului numai pe durata în care rămân fără supraveghere și fără îngrijire
  • Pacienţii vot putea refuză tratamentul, pe propria răspundere.

Nu exista si nici nu va exista politie medicala.

Nu va fi nimeni deposedat de bunuri personale.

Nu vor fi luati cu forta copiii nimanui.

Cititi si informatii oficiale, ca vorba cuiva, cititul nu doare...

15 minutes ago, RoGeorge said:

iar acum ne speriem ca ne mor 20-30 pe zi, multi dintre ei in varsta si  foarte bolnavi

Cu ce drept decizi tu cine traieste si cine moare?

Ce drept ai tu sa spui cuiva ca devreme ce oricum e bolnav, mai bine moare mai curand ca sa salvam economia????

Tu gandesti enormitatea propriilor tale afirmatii?

Doamne fereste...

LE: @validae si topicul asta cred ca tot inchis ar trebui.

Motivul? Pai uite si tu ce s-a ajuns sa se zica.

Se prefera moartea celor vulnerabili de dragul banilor ( ca pana la urma despre ei este vorba ).

Ne erijam in dumnezei...

Editat de Marian
Link spre comentariu
Citat

iar acum ne speriem ca ne mor 20-30 pe zi, multi dintre ei in varsta si  foarte bolnavi

Dar te bucuri ca nu esti printre ei, nu? Cit cinism. Si mama si tatal meu, erau in virsta si cu bolile batrinetii. Cind s-au dus, ia-am jelit. 

Mai gindeste-te, te rog, la ce am spus eu.

Nu esti mai presus de nimeni, sa decizi cine moare si cine traieste!

Poate ar trebui inchis si acest topic, destule prostii s-au spus si aici.

Editat de icar
Link spre comentariu

domn marian   de cand     cu   acest covid    stiti  cumva   cati au murit     din cauza  neinternarii   lor    deoarece  toate spitalele   erau pentru  cei cu covid 

doar   in Romania     sunt      cele trei      minuni  

romanii   pleaca  din  zona   cu focar  mare   cu aprobare de sus    de tot    la sparanghel

se fac teste   masiv dupa  3 luni  de   covid   ,parca era o raceala un pic mai   agresiva   sa  nu ne facem griji

stiti   cumva   cati  au  murit   doar    de COVID  ??

Link spre comentariu
35 minutes ago, icar said:

Dar te bucuri ca nu esti printre ei, nu? Cit cinism. Si mama si tatal meu, erau in virsta si cu bolile batrinetii. Cind s-au dus, ia-am jelit. 

Mai gindeste-te, te rog, la ce am spus eu.

Nu esti mai presus de nimeni, sa decizi cine moare si cine traieste!

Poate ar trebui inchis si acest topic, destule prostii s-au spus si aici.

Ati citat un text care nu e al lui Marian.

Editat de Thunderer
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări