Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop:Display stroboscopic

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Nu stiu cum o sa va dati voi seama cum e pe dinauntru... sa zicem ca pare varianta cu rasina totusi.

Mai ciudat este ca miezul/carcasa ei se lipeste de obiecte metalice, fata de alte bobine..adica, e magnetizata clar.

In orice caz, nu va lasati pacaliti de dimensiuni. aproximativ 6x6x1.1mm 

20200812_184013.thumb.jpg.e7240adde5ab363890c1b5ad3a04c6d4.jpg

20200812_185604.thumb.jpg.a0b5e1f30583c76a03f73031fc26bdae.jpg

20200812_185604.thumb.jpg.486dae8f0b078b313576c8108269bb21.jpg

Obs: Zi-mi te rog Gilbert, nu-mi place sa ma "strigi" pe numele de famlie.

PS: daca nu mai aveti nevoie de acest baiat, sa ma anuntati ca era programat la decapitare cu ciocanu`, doar pentru cati nervi mi-a facut cautand vinovatul.

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

26

• BRANCA

8

• RealAlex

7

• sesebe

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca e magnetizata e interesant...Foarte rar am intalnit miezuri magnetizate.Intr-un CRT sa zic?Dar era ditai miez de fortza.

Daca cineva stie sa ne explice si noua in  ce caz se utilizeaza bobine magnetizate.Ar fi pentru micsorarea dimensiunilor?

Link spre comentariu

Bobinele cu magnet în circuitul magnetic se foloseau la corecția "S" și a liniaritatii la baleiajul orizontal, în special la TV-urile monocrome. 

Alte utilizări practice pt asa ceva le țin doar pt mine. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

Demagnetizeaz-o si fa un test cu ea.

Ar putea fi foarte interesant.

era bine daca incercam inainte sa-l asamblez. nu m-ar deranja sa-l desfac din nou dar are un lipici intre touch si ecran care...as vrea sa nu-l tot zapacesc.

insa o sa vad la masuratoare daca va fi vreo schimbare. trebuie sa gasesc un solenoid  sa-l pot demagnetiza bine.

Link spre comentariu

Poate fi si un fenomen de remanenta magnetica.Ferita este feromagnetica si in campul electric se magnetizeaza.Dupa intreruperea campului ar trebui sa se demagnetizeze.Am inteles ca mai exista ferite ce pastreaza camp magnetic slab remanent.Nu stiu daca si in cazul de fata.

Link spre comentariu

nu mai conteaza baieti. o sa fac testul cu demagnetizarea dar pistol de lipit nu mai am de cel putin 18 ani...

dar nu-i problema, gasesc eu o bobina acolo cat sa o demagnetizez.

partea proasta care ma pune pe ganduri este  ca e plin de astfel de bobine in laptopul meu. sper sa fie doar aceasta mai slaba de inger.. sau sa conteze mai putin o marja de eroare acolo..de  5-10%

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Pana luna trecuta a mers laptopul. Apoi aceasta luna a inceput acelasi palpait la led-urile de iluminare, pana cand in urma cu 2-3 zile...pe acumulatorul nu se mai aprindeau de loc.

Am desfacut din nou laptop-ul. Am verificat mufele doar le-am pus la loc..nimic. Aceasi problema.

Am schimbat din nou bobina in discutie. Si laptop-ul merge iar. 

O bobina noua imi arata ca ar avea 10.8uH. Cele care au inceput sa aiba probleme, 9.8uH.. In rest...

Ce se intampla, ce pot sa-i fac...n-am vreo idee...

I-as cumpara alt display, dar ceva-mi spune ca va fi la fel. Sau poate nu ?...

Link spre comentariu

In gluma, daca te costa o bobina pe an, eu mi-as face un mic stoc de bobine.

Serios, in procesul de lipire-dezlipire si dupa 1 an de incalzit in functionare, e normal sa varieze un pic inductanta sa. La dimensiunile alea un punct de fludor in plus poate afecta valoarea masurata, chiar de zici ca e pe terminale numai.

Link spre comentariu

am tot incercat sa incerc sa fac masuratori si teste Live, dar laptop-ul asta are o configuratie la mufe incat...nici nu stiu cum as putea sa-l conectez in mufe si sa-i si vad ecranul sa pot sa si fac masuratori la placa . la modelul asta de laptop ecranul se rabateaza pana pe partea cealalta devenind un fel de...tableta. asa e el eu l-am cumparat doar pentru ca are carcasa din aluminiu si racire impecabila...

tot incerc sa-mi imaginez ...ce se poate intampla. oricum bateria aia ...e un Li-PO 2S adica un 7.2V ... 8.4V.

Problema in general apare cand bateria se descarca undeva la o tensiune mai joasa...

trebuie sa fac neaparat cumva sa pot sa-i fac masuratori live..altfel decat va chinui pe voi fara sens...

@Mircea tot in gluma-ti raspund. Am cumparat vreo 50 bobine de-astea. Sper s-ajunga.

Acum 20 minute, validae a spus:

Ai încercat să compensezi inductanţa bobinei ? Prin simpla apropiere a unei bucăţi de ferită de la altă bobină se poate modifica inductanţa.

da, si face instant problema chiar daca in acel moment n-ar face-o. Cred ca am scris undeva in trecut despre asta..

de-ar fi o bobina la 12uH..poate ar merge mai bine ...

Link spre comentariu

Serios, masori din alea de le ai si o lipesti pe cea cu inductanta cea mai mare atunci. Daca era un aparat mare, parca ar fi mers sa te chinui sa vezi unde e problema. La un laptop eu as merge pe inlocuit cu piesa identica. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări