Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop:Display stroboscopic

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Daca face in bios atunci e o problema hardware, cel mai probabil este cablul, acesta intr-un final cedeaza de la inchis deschis ecranul, el practic se rasuceste acolo de fiecare data cand tu lasi jos display ul. Cel mai corect ar fi sa incerci cu alt cablu si ai eliminat un potential defect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

26

• BRANCA

8

• RealAlex

7

• sesebe

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La powerlaptop e 100lei cu avantajul ca il primeste in maxim 48h ... daca e dispus sa mai astepte (1-3luni...dupa noroc) atunci pe aliexpress se invarte in jurul a 9-10$ cu tot cu posta.

Link spre comentariu
Acum 47 minute, RealAlex a spus:

Cel mai corect ar fi sa incerci cu alt cablu si ai eliminat un potential defect.

pai da, numai ca eu nu sunt baiatu' de la service. trebuie sa-l cumpar și apoi.. 

asta e. daca nu e cablul inseamna ca e driverul de led-uri.. dar ca și componenta defecta in driver chiar nu pot înțelege ce ar avea manifestări de genul. 

ma gandeam sa masor fir cu fir inainte sa cumpăr, sunt dar nu stiu zau cat o sa reușesc la mufele alea miniatura. 

Link spre comentariu

Pai poate iesi ok la masuratoare dar cand il misti putin sa se intrerupa un fir si aia e. Un asemenea defect se depisteaza prin inlocuiri de componente, schimbi cablu vezi daca defectul persista, si tot asa pana cand afli care este cauza.

Mai bine il duci intr-un centru de de service pentru o diagnosticare corecta, nu mai arunca cu banii pe fereastra tot cumparand componente...

LE: Laptopul este carat prin masina si astea? A stat iarna in masina? Totusi 2 ani de zile mi se pare putin sa se uzeze acel cablu ... 

Link spre comentariu

laptop-ul dupa ce l-am despachetat l-am plasat pe masa aia din video-clip si nu s-a miscat prea mult. l-am luat o data sau de dori ori cu mine pana jos in masina cand am avut nevoie sa fac o diagnoza in rest...aia e iesirea lui din casa.

capacul l-am deschis/inchis zilnic pe ideea sa nu se puna praf dar nu l-am "transformat" in tableta mai mult de 2 ori. o data cand l-am luat si o dat sa-i arat cuiva cum e. ideea ca nu se schimba absolut nimic, daca in timp ce face il misc capacul oricat, la fel si cand nu face nu se intampla nimic, mai pe scurt nu are reactie la miscarea capacului de-asta mi se pare ciudata ideea cu cablul.

cred ca mi-ar fi prins bine o schema pentru el. incep sa cred ca e totusi ceva la invertor. am citit pe un site rusesc ca la cineva era o bobina de 10uH din invertor. O bobina..ciudat dar cica era demagnetizata.

cablul am gasit si eu aici  la 100RONi..dar ceva-mi spune ca nu va fi cablu.

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Dacă îți e frică sau lene să faci măsurătorile recomandate pe 12 iulie mai bine schimbi așa: cablul LVDS, displayul, placa de bază, alimentatorul ... poate iese ceva.

O să spui că nu ai schema și nu poți face măsurătorile, dar să scoți alimentarea LED-urilir sau a convertorului DC-DC se poate? Din exterior, cu o sursa de lumină puternică și într-un unghii favorabil, încerci să vezi dacă mai ai stroboscop in casă.

O bobină posibil să fie dar demagnetizat? Nu știam că bobinele sunt magnetizate dar mereu învăț ceva nou.

Cu câțiva ani în urmă am plimbat un magnet, în scop didactic (asta se zicea când te mănâncă-n ...), pe toată marginea unui Dell. Când am ajuns în zona convertorului pentru LEDuri, fix pe dansul îl căutam, iluminatul a început să facă ca toate cele. După îndepărtarea magnetului totul a revenit la normal.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Am citit si eu pe acel forum, acolo spune clar ca datorita caldurii la care a fost supusa bobina, aceasta si-a modificat caracteristicile electrice. Incearca sa schimbi bobina aia si vezi ce se intampla, rau nu ai cum sa-i faci. Daca era cablul trebuia sa faca si cand este alimentat de la retea. Nu mai cumpara tot felul de componente, incearca sa verifici invertorul si daca nu i dai de cap trimite-l la un service autorizat.

file.php?id=63055

Editat de RealAlex
Link spre comentariu

Bobinele oricum lucreaza/creaza camp magnetic la trecere curent.Campul variaza daca apropii un metal de bobina sau un magnet!Nu prea cred ca se "demagnetizeaza".Eventual sa-si piarda miezul proprietatile,dar cam greu posibil asa ceva!

Link spre comentariu

Daca am lua-o la "purecat" tot incalzirea bobinei,datorat-a curentului marit,ar putea determina stresarea miezului si in final schimbarea valorii L.Numai masurat se vede.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Stefan a spus:

Din exterior, cu o sursa de lumină puternică și într-un unghii favorabil, încerci să vezi dacă mai ai stroboscop in casă.

nu am inteles exact ce vrei sa spui aici, dar daca te incerci sa aflii daca fac doar led-urile, da. doar led-urile fac. imaginea ramane practic fixa, doar iluminatul are probleme.

Link spre comentariu

poate cer prea mult, dar cum nu am un donator va trebui sa cumpar de pe tme de exemplu.

ca sa nu desfac de doua ori, ma puteti ajuta sa aleg un inductor potrivit pe tme  de 10uH compatibil acolo

bineinteles ca ma refer la inaltime si pad-uri, poate aveti vreo idee altfel trebuie sa-l desfac..

Link spre comentariu
Acum 16 minute, RealAlex a spus:

Pai pune ceva provizoriu si vezi daca s-a remediat defectul. Dupa aia poti comanda ce ai nevoie.

mda. corect. intre timp am gasit si schema, de fapt un boardview, dar ma ajuta ca macar stiu ce sa masor pe acolo.

trebuie sa-mi fac un alt pccu ce am prin casa, sa am temporar acces la informatie apoi il maruntesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări