Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare stm32f429igt6 ARM.

Cilibiu

Postări Recomandate

In imaginile postate este versiunea V0.1

Zonele de memorie specificate de tine sunt cele corecte.

BL este scris primul si FW al doilea de la adresa 4000.

Din cate stiu eu versiunea fare parte din FW, in BL este specificat altceva in loc de versiune, nu are rost sa vorbim de BL ca aici nu sunt probleme.

Versiunea V0.1 si V1.1 precum si exemplul cu 4 butoane si denumirile sunt exemple fictive. Nu am stat sa detaliez varianta de versiune , ca are 120 de butoane sau cate are ca sunt foarte multe sau sa scriu denumirea la toate , nu aduc nimic in plus decat postari cu 50 de randuri.

Daca vrei totusi sa sti numarul versiuni reale:

V0.1 = V00.36 sau V0036

V1.1= V00.41 sau V0041

Nu stiu daca in FW este scris cu "." sau fara "." 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

20

• nico_2010

10

• core

4

• Stefan

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ma intereseaza exact ce versiune este fisierul firmware sau altceva. Nu ma intereseaza nici macar aplicatia (ce face, cate butoane are sau display sau bete de chibrit!) ci incercam doar sa ma lamuresc astfel incat sa incerc sa te ajut!

Modul tau de abordare, insa, ma deranjeaza putin si, ca urmare, singurul sfat pe care ti-l mai dau este: joaca-te singurel cu firmware-ul primit si lamureste-te cum vei proceda in continuare cu aplicatia in cauza.

Nu am dispozitia si timpul necesare pentru a continua discutia!

Link spre comentariu

Ok. Mersi de sfaturi si imi cer scuze daca modul meu de abordare tea deranjat.

Cum am zis si mai sus , este prima oara cand lucrez cu ARM si vreau sa invat. De accea fac testele de mai sus.

Link spre comentariu

Faptul ca e prima oara cand lucrezi cu ARM nu cred ca are relevanta vis-a-vis de atitudinea ta!

Adica:

"Versiunea V0.1 si V1.1 precum si exemplul cu 4 butoane si denumirile sunt exemple fictive. Nu am stat sa detaliez varianta de versiune , ca are 120 de butoane sau cate are ca sunt foarte multe sau sa scriu denumirea la toate , nu aduc nimic in plus decat postari cu 50 de randuri.

Daca vrei totusi sa sti numarul versiuni reale:

V0.1 = V00.36 sau V0036

V1.1= V00.41 sau V0041

Nu stiu daca in FW este scris cu "." sau fara "." "

Nu asta te intrebam!

Cere producatorului firmware-ul corespunzator aplicatiei hardware pe care o detii si ai rezolvat problema.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Cilibiu a spus:

Producatorul a furnizat un soft de update dedicat placi mele....

Imi cer scuze ca nu am fost mai detaliat.

Producatorul a refuzat sa imi dea FW pe motiv ca exista update de soft.

Pentru versiunea a doua mia dat FW pentru ca inca nu au un update de soft.

Sa inteles gresit atitudinea mea, de multe ori mi se cere detalii care nu au nici o legatura cu problema cand postez o problema pe forum, de aceea am scris textul acela.

Comportamentul altor useri au impact asupra mea, ca sa nu ajung la acele detalii inutile am scris textul de mai sus, dar uite ca sunt interpretat gresit si mi se aloca o atitudine disciplinara.

Revenind la subiect.

Sa intru un pic mai adanc in detalii.

Am creeat un update de soft pentru varianta a doua (nu exista update de soft de la producator) cu ajutorul BL si FW de la varianta a doua.

La prima varianta am update de soft, dar ma gandeam sa implementez in acelasi program facut de mine si update de soft pentru prima varianta.

Vreau sa am un singur program de update pentru ambele variante, pentru asta am nevoie de BL si FW functionale de la prima varianta.

Spor.

Editat de Cilibiu
Link spre comentariu

Am incercat ceva asemanator, am scris BL de la prima versiune de la 0x08000000 si FW de la a doua versiune de la 0x08004000 si nu merge deloc, se buseste softul cu totul si trebuie sa ii bag BL din nou ca nu mai recunoaste nimic.

Am incercat sa scriu BL si FW de la adresa 0x00000000 si imi da eroare, imi zice ca la adresa 0x00 trebuie sa fie FF si ca e F5 sau ceva de genu cand scriu cu ST-link, cand incerc asta cu CUBE programer imi da eroare si zice CORE is block.

O sa incerc sa scriu de la adresa 0x80000000 sa vad ce zice, dar asta cand ajung acasa azi si daca reusesc sa imi fac ceva timp.

Mersi si revin cu detalii.

Link spre comentariu

Scrierea FW, dupa BL, poate fi problematica, daca BL are vreo problema de logica la verificarea FW, deoarece sunt anumite momente, in timpul programarii FW. cand BL se executa si poate interfera cu scrierea FW de catre programator, caz in care si scrierea FW se termina cu erori. Scrierea BL dupa FW, e ceva mai sigura, pentru ca FW nu se poate executa fara BL.

Cel mai sigur e sa le combini cele doua hex-uri si sa scrii o singura data.

Link spre comentariu

Pai eu am un singur hex si daca il scriu nu merge.

uC functional, ma conectez la el, dau read program, save, sterg uC si rescriu programul salvat, dupa restart ramane doar BL.

Si de aici am plecat ca sa sparg programul in BL si FW, si programul de update nu poate incarca decat FW.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări