catalin004 Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Salutare...as vrea sa fac o sonerie , tritonala...iesirea vreau sa o amplific cu ajutorul unui amplificator audio (TDA2006/2003/2030) si sa dau semnal-ul intr-un difuzor de banda larga. Am tot cautat pe net, am gasit un singur site insa nu reusesc sa dau de codul sursa ca sa ma inspir...rog un ajutor Link spre comentariu
validae Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Fiecare ton va avea comandă separată, sau se generează succesiv ? Ceva amănunte nu strică.....tensiune de alimentare, alea, alea.Să nu spui că vrei să faci ceva mai simplu decât tritonalele Promat de pe locomotive, că la asta mă duce gândul când aud de tritonale...fiindcă se poate, dar acolo au fost alte interese. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 (editat) Tensiunea de alimentare va fi 24V (automat un 2576-5.0 pentru PIC), tonurile vor avea comanda separata, din 24V, prin optocuploare (3 intrari)...am zis sa nu intru in detalii...partea de comanda/sursa/forta/amplificare o fac eu...ma interesa partea de iesire catre amplificator, semnalul audio generat Nu ca la Promat(suna aiurea), dar nici ca cele de Softronic...ceva mai interesant...aici interesul este al meu - sa multumesc seful Deci vad ca stiti la ce anume ma refer...ma gandeam sa schimb frecventa de pe iesirea PWM la PIC Editat Iulie 10, 2020 de catalin004 Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Ce IDE folositi? Daca folositi compilatoarele Mikroe, atunci folositi functia Sound_Play() care se "joaca" ea cu frecventa PWM. Altfel, schimbarea frecventei, iar daca sunt apropiate frecventele, puneti si un filtru TJ ca sa faceti semnalul cat mai sinusoidal la iesire. Va plateste seful pentru treaba asta sau e doar impresia artistica si salariul ramane acelasi? 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 eu aveam la job niste module cu care comandam hupe industriale, avaeau doua tonuri, modulate, foarte versatile si se bazau pe integratul XR?? nu mai stiu care e generator de sinus. as folosi un microcontroler doar sa comut canalele si temporizarile, dar recunosc e mai complicat. Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Am facut eu cu 12f1572. E banal de simplu cum a zis si @Thunderer mai sus. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Pai puteti sa postati cate ceva...ma refer si schema si cod... Seful promite...ca doar e sef :) Mikroe folosesc... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Exemplu in Mikrobasic: https://download.mikroe.com/documents/compilers/mikrobasic/pic/help/sound_library.htm Si in Mikroc: https://download.mikroe.com/documents/compilers/mikroc/pic/help/sound_library.htm Daca ai intrebari, nu ezita. 1 Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 O sa studiez si revin...multumesc frumos Link spre comentariu
Kreator Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Acum 5 ore, catalin004 a spus: ...ceva mai interesant...aici interesul este al meu - sa multumesc seful ce-mi plac mie angajatii de genul asta, cand obiectivul principal nu este crearea unui proiect de calitate ci calitatea satisfactiei sefului. Link spre comentariu
catalin004 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 (editat) Proiectul de calitate necesita si "stimularea " angajatilor...in in Romanica papa altii banutii...cum spunea mai sus Validae...interesele sunt altele 2. Nu am zis ca este proiect Editat Iulie 10, 2020 de catalin004 Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 12, 2020 Partajează Postat Iulie 12, 2020 (editat) Scema si softul imita o sonerie de telefon la apsarea unui buton, apoi tine releul ON pt 25 sec. PIC-ul este 12F1572 , oscilator intern la 500Khz program timer_tone; Var i,j:byte; begin ANSELA:=0; WPUA:=0; SLRCONA:=0; TRISA.RA2:=0; LATA.RA2:=0; TRISA.RA5:=1; TRISA.RA4:=0; sound_init(LATA,4); while(1) do begin if button( PORTA,5,30,0) then begin for j:=1 to 5 do begin for i:=1 to 12 do begin sound_play(704,20); // sound_play(640,20); sound_play(563,30); delay_ms(20); end; delay_ms(600); end; LATA.RA2:=1; for i:= 1 to 25 do delay_ms(1000); LATA.RA2:=0; end; end; end. Editat Iulie 12, 2020 de djvas 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum