Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonerie cu trei tonuri (frecvente) audio - PIC16F8xx

catalin004

Postări Recomandate

Salutare...as vrea sa fac o sonerie , tritonala...iesirea vreau sa o amplific cu ajutorul unui amplificator audio (TDA2006/2003/2030) si sa dau semnal-ul intr-un difuzor de banda larga.

Am tot cautat pe net, am gasit un singur site insa nu reusesc sa dau de codul sursa ca sa ma inspir...rog un ajutor

Link spre comentariu

Fiecare ton va avea comandă separată, sau se generează succesiv ? Ceva amănunte nu strică.....tensiune de alimentare, alea, alea.Să nu spui că vrei să faci ceva mai simplu decât tritonalele Promat de pe locomotive, că la asta mă duce gândul când aud de tritonale...fiindcă se poate, dar acolo au fost alte interese.

Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare va fi 24V (automat un 2576-5.0 pentru PIC), tonurile vor avea comanda separata, din 24V, prin optocuploare (3 intrari)...am zis sa nu intru in detalii...partea de comanda/sursa/forta/amplificare o fac eu...ma interesa partea de iesire catre amplificator, semnalul audio generat

Nu ca la Promat(suna aiurea), dar nici ca cele de  Softronic...ceva mai interesant...aici interesul este al meu - sa multumesc seful

Deci vad ca stiti la ce anume ma refer...ma gandeam sa schimb frecventa de pe iesirea PWM la PIC

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Ce IDE folositi?

Daca folositi compilatoarele Mikroe, atunci folositi functia Sound_Play() care se "joaca" ea cu frecventa PWM. 

Altfel, schimbarea frecventei, iar daca sunt apropiate frecventele, puneti si un filtru TJ ca sa faceti semnalul cat mai sinusoidal la iesire.

Va plateste seful pentru treaba asta sau e doar impresia artistica si salariul ramane acelasi? 

Link spre comentariu

eu aveam la job niste module cu care comandam hupe industriale, avaeau doua tonuri, modulate, foarte versatile si se bazau pe integratul XR?? nu mai stiu care e generator de sinus.

as folosi un microcontroler doar sa comut canalele si temporizarile, dar recunosc e mai complicat.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, catalin004 a spus:

...ceva mai interesant...aici interesul este al meu - sa multumesc seful

ce-mi plac mie angajatii de genul asta, cand obiectivul principal nu este crearea unui proiect de calitate ci calitatea satisfactiei sefului.

Link spre comentariu

Proiectul de calitate necesita si "stimularea " angajatilor...in in Romanica papa altii banutii...cum spunea mai sus Validae...interesele sunt altele

2.  Nu am zis ca este proiect

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Scema si softul imita o sonerie de telefon la apsarea unui buton, apoi tine releul ON pt 25 sec. PIC-ul este 12F1572 , oscilator intern la 500Khz

program timer_tone;
Var i,j:byte;
begin
       ANSELA:=0;
       WPUA:=0;
       SLRCONA:=0;
       TRISA.RA2:=0;
       LATA.RA2:=0;
       TRISA.RA5:=1;
       TRISA.RA4:=0;
       sound_init(LATA,4);
       while(1) do
       begin
            if button( PORTA,5,30,0) then
               begin
                     for j:=1 to 5 do
                     begin
                          for i:=1 to 12 do begin
                          sound_play(704,20);
                         // sound_play(640,20);
                          sound_play(563,30);
                          delay_ms(20);
                          end;
                          delay_ms(600);
                     end;
                     LATA.RA2:=1;
                     for i:= 1 to 25 do
                     delay_ms(1000);
                     LATA.RA2:=0;

end;
       end;
end.

tone_sch.png

Editat de djvas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări