Tincu Ioan Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 buna ziua. folosesc modulul ys-27 cu senzorul Hall a3144. acesta are si un potentiometru, si un comparator lm393 , si nu sunt sigur ca inteleg cum functioneaza. senzorul are la iesire un tranzistor npn in colector deschis, si cred ca aceasta iesire e conectata la una din intrarile comparatorului, iar cealalta e conectata prin potentiometru la cealalta intrare a comparatorului. daa e corect pana aici, mai departe nu imi dau seama cum functioneaza. nu gasesc nicaieri o schema a intregului modul, ci doar a senzorului. va rog daca stie cineva cum functioneaza acest modul sa imi dea ceva indicatii. metionez ca atunci cand senzorul nu detecteaza camp magnetic, intre OUT si GND sut 3,6V, iar cand detecteaza, 0. Link spre comentariu
Tincu Ioan Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 am gasit pana la urma o schema electrica similara. o las aici poate o fi utila cuiva. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 (editat) La o prima vedere schema desenata nu corespunde modulului.Pentru utilizare,la o adica,nici nu te intereseaza schema.Important ca traduce semnalul de iesire senzor Hall in semnal digital cu care mergi la microcontroler.Potul e pentru ajustare sensibilitate,cred. Pe scurt e un senzor detectie camp magnetic.Aplicatii ca senzor la usa,senzor alarma,traductor turatie,s.a. Lucreaza similar unui intrerupator inchis-deschis. Vad ca ai postat pina am batut eu!Obs sunt la prima postare si nu la postarea cu schema! Editat Iulie 10, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
Tincu Ioan Postat Iulie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2020 da, e un senzor de camp magnetic si functioneaza ca un intrerupator, iar potentiometrul ajusteaza punctul de basculare, in functie de intensitatea magnetului folosit si de distanta fata de acesta. vream sa am si sa inteleg schema pentru a include senzorul intr-un proiect la facultate. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 Acum 23 ore, Tincu Ioan a spus: va rog daca stie cineva cum functioneaza acest modul sa imi dea ceva indicatii. metionez ca atunci cand senzorul nu detecteaza camp magnetic, intre OUT si GND sut 3,6V, iar cand detecteaza, 0. Pai exact asa functioneaza. Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 La 10.07.2020 la 15:02, Tincu Ioan a spus: senzorul are la iesire un tranzistor npn in colector deschis Daca e cu colector in gol ai nevoie de o rezistenta de pull-up intre iesire si +5V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum