Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrare laser

Vizitator Nedelcu Andrei

Postări Recomandate

Vizitator Nedelcu Andrei

am un laser care trebuie sa il aliniez cu o foto dioda la o ditanta de la 3m la 50 de m!am inteles ca pot monta in st si dr laserului 2 receptoare de ultrasunete iar langa fotodioda (receptor) un emitator !Cu ajutorul unui microcontroler care citeste semnalele de la cele 2 receptoare de ultrasunete sa comande un motor care sa invarta ansamblul laser si senzori !Are cineva asa ceva facut sau stie cineva vre-un site despre asa ceva ?Ce ar fii mai bine sa folosesc ultrasunele , radio , lumina ?!!?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da' cu topicul vechi ce-ai avut? De ce nu postezi tot acolo? Sa inteleg ca este vorba tot despre robotul comandat prin laser? http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=3602

Exprima-te putin mai clar, eventual fa niste scheme cum anume te gandesti tu sa arate tot "ansamblul senzori-laser", mie unul nu mi-e clar deloc cum anume vrei sa faci, desi inteleg in mare (vrei ca senzorul sa ramana ghidat pe raza laser, corect?). Chiar daca asta e o problema, ma indoiesc ca este cea mai mare, poate prima data ar trebui sa ai o pereche emitator-receptor care sa functioneze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări