Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calorifer nou in instalatia existenta


Myhayxx

Postări Recomandate

Salutare, dupa cum zice si titlul as vrea sa mai adaug un calorifer in instalatia deja existenta. Intrebarea mea este daca e posibil acest lucru (daca o sa functioneze cum trebuie si nu o sa le afecteze pe restul) avand in vedere ca nu o sa fie legat din distribuitor deoarece trebuie sa sparg gresie sa dau parchetul jos etc si nu isi are rostul?

 

Dupa cum se vede in imaginea atasata caloriferul va fi montat cam la 2m de centrala, ca si marime cred ca ar ajunge un radiator de 600x500.

Multumesc!

Calorifer nou.JPG

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Myhayxx

    3

  • PINTI

    2

  • BRANCA

    1

  • valivoi

    1

Zile populare

Merge montat fara probleme.

Trebuie sa faci totusi un reglaj la robinetul de retur al caloriferului atasat, in asa fel incat sa nu strapezi circulatia fluidului de incalzire prin celelalte calorifere deja existente.

Link spre comentariu

Adica sa nu fie deschis la maxim? Dar daca as pune o teava cu diametrul mai mic decat cele ce pleaca spre distribuitor ar ajuta?

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu

Daca il deschizi la maxim, un procent foarte mare din volumul de apa pompata va circula prin el, asta in detrimentul celorlalte calorifere. Fiind foarte aproape de centrala, acel calorifer se va comporta ca un by-pass, adica un circuit scurt. La restul caloriferelor va ajunge un debit destul de mic de agent de incalzire.

Printr-un reglaj adecvat,  vei reusi sa asiguri o temperatura egala, in noua locatie, in comparatie cu locatiile vechi.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Ceea ce spune domnul PINTI se numeste echilibrare hidraulica si se face obligatoriu la punerea in functiune initiala a unei instalatii de incalzire cu agent termic,sau la modificarea uneia vechi.Luat de pe un blog de instalatii                                    

11 pasi pentru a afla cum faci echilibrarea hidraulica

  1. Trebuie sa incepi cu oprirea centralei termice si sa lasi sistemul de incalzire sa se raceasca complet.
  2. Dupa ce s-au racit, trebuie sa aerisesti caloriferele pentru ca daca au aer in ele, caloriferele nu se incalzesc bine. Pentru mai multe detalii si instructiuni, citeste ghidul meu pentru aerisirea caloriferelor.   
  3. Este bine sa te familiarizezi cu robinetii de calorifer, pentru ca pot fi diferiti in functie de tipul lor. In general robinetul de retur are o acoperire pe care trebuie sa o dai jos, si apoi sa-l desfaci cu un imbus. Trebuie sa desfaci si toti robinetii de tur si pe cei termostatici.
  4. Acum trebuie sa iei un pix si o hartie, si sa faci un tabel cu o lista a caloriferelor din casa.
  5. Porneste din nou centrala termica si scrie ordinea in care se incalzesc caloriferele – probabil cele mai apropiate de centrala vor fi primele care se incalzesc. Asta iti indica ordinea lor de incalzire, si sa le notezi te ajuta sa simplifici procesul. 
  6. Poti apoi sa opresti din nou incalzirea si sa astepti pana se racesc iar caloriferele.
  7. Porneste centrala termica si mergi la caloriferul din lista care se incalzeste primul.
  8. Inchide robinetul de retur si apoi deschide-l un sfert.
  9. Dupa ce s-a incalzit radiatorul, masoara temperatura de langa teva de la robinetul de tur si noteaz-o.
  10. Acum ia temperatura de langa teava de la robinetul de retur . Deschide robinetul de retur treptat, pana masori o diferenta de 12 grade celsius intre cele doua temperaturi.
  11. Acum repeta asta pentru pentru fiecare din radiatoarele din casa si asta ar trebui sa-ti dea un sistem de incalzire echilibrat hidraulic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări