Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat cateva picuri

XName

Postări Recomandate

Salutare, As vrea sa imi cumpar vreo 4-5 PICuri, pana acuma am 16F84 si 16F628, insa primul e destul de limitat.Nu vreau sa fac ceva anume, ci doar sa studiez parti cat mai diverse din ele, asa ca as dorii sa imi recomandati cele 5 PICurie, iar pretul lor sa se incadreze in 15-20lei.Poate ca e absurda cererea mea, dar as vrea sa fie cat mai diverse, sa aibe PWM, parti analogice, si altele:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

3

• XName

3

• aionescu

1

• CristianC

1

Top autori în acest subiect

1. Nu am inteles prea bine partea cu pretul (daca se refera la fiecare sau este suma totalace se doreste investita) asa ca eu iti spun 5 tipuri de PIC fara sa tin cont de pret:a)PIC12F675b)PIC18F458c)PIC18LF6490d)dsPIC30F2011e)dsPIC30F6014ACred ca cel mai ieftin le gasesti la COMET Electronic.

Link spre comentariu

1. Cred ca cel mai bine ar fi sa studiati prima data documentatia tehnica a fiecarui PIC propus si apoi sa faceti investititia in PIC-uri. Trebuie tinut cont si de ce programator aveti si ce placa de test si in final de ce doriti sa faceti in aplicatie.2. Mult succes!

Link spre comentariu

Da , binenteles ca voi studia datasheetul de la fiecare, nu vreau sa fac o aplicatie anume, adica am eu proiecte mari pe viitor, momentan vreau doar sa studiez diverse module din ele, de asta am cerut niste idei (metode de comunicatie, referinta de tensiune, control in frecteventa, chestii deastea). Ideea sa fie mai diversificate, ca apoi sa vad ce se poate face cu ele :)

Link spre comentariu

daca tot esti la inceput si inca nu esti "educat" in stil PIC, daca pretu e un criteriu important, daca viteza conteaza, poti inca alege avr .ATTINY2313-DIP20 2,46 lei (4pwm, timer de 8 si 16, comparator, usart etc)ATMEGA8-DIP28 3,96 lei (3pwm, timer de 8 si 16 biti, comparator, usart, I2C, SPI, A/D etc)ATMEGA8535-DIP40 6,4 lei ((4pwm, timer de 8 si 16 biti, comparator, usart, I2C, SPI, A/D etc)scuze daca sunt offtopic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări