Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VAG-COM V704

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Aveam in casa o astfel de interfata de cam multi ani. Ieri am vrut sa citesc si eu codurile de pe masina, am avut tot felul de probleme cu ea, nu mi-o vedea PC, sau o vedea pana o puneam pe masina, in fine. Chestii de licenta cred, cu toate ca am cumparat cablu de la o firma din romania.

Am ajuns sa-i scriu firmware la atmega mai recent. Una peste alta..am problema asta:
can_not_ready.thumb.jpg.2ba82440aa9b04a2928618e850e9b2d0.jpg

Informatii despre rescriere fw:

Am considerat ca hardware este 0x44. Poate aici am gresit..mie asa mi s-a parut ca ar fi 0x44
Mai jos este dupa update-ul facut.

VID / PID        : 0403 / FA20
FT Serial        : RT000001
FT Description : Ross-Tech HEX-USB
FT Chip ID       : 0x18800400
FW Version       : 1.96
HW Version       : 0x44
Identification : ROSSTECH
SN                       : 0x00A89D010009
Language         : Romanian - ROJ
Bootloader       : Enabled

fuse: E: 0xF9, H:0xDC, L: 0xCD, LB: 0x3F (nu l-am blocat)

Masina e o Skoda Superb 2007 facelift.
De comunicat am reusit sa comunic cu masina dar...cred ca doar pe K. Nu ma pricep.

Are ceva interfata ..? .. Nu o fi potrivit hardware-ul pe care l-am considerat ? Sau chiar nu am CAN pe masina ?...Eu imi amintesc ca are.

Mentionez ca am relipit toate piesele de pe ea deja, inclusiv mufa. Exceptand led-ul pe care...merge oricum.

v704.thumb.jpg.a09cfa7d8a04c76d98e15fc2ec36da27.jpg

L. E: m-ar ajuta si daca cineva a folosit interfata asta candva pe CAN.. 

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

2

• Gilbert Sparios

2

• merck

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masina daca este din 2007 are CAN. Banuiesc ca tu nu ai o interfata originala ross-tech ci una pirat. La interfetele pirat ai o mare problema: le-ai "scapat" pe internet si .... nu mai merg. Cei de la Ross-tech stiu sa isi protejeze bine produsul. Ai vazut ca la ei interfata nu o poti pune pe N masini. Hardware interfata este identica ,ma refer la aia la 199$ pentru 3 masini (bagi 3 VIN-uri) si aia de 299$ pentru 10 masini.

Eu am cumparat una pirat si am strans tare din buci pana am reusit sa o fac sa mearga pe win10 (stiam ca daca o "scap" pe net se beleste si nu mai merge). Am "sacrificat" o tableta cu win 10 (de cand am instalat programul nu a mai vazut conexiune la internet tableta aia). Sincer nu am avut curaj sa fac experimente pentru ca nu-i ieftina si citisem zeci de pagini pe net despre interfete care s-au bulit dupa ce au "atins" internetul. Am preferat sa fac doar ce scria chinezul pe CD si atat. Stiu ca multi s-au luptat sa repare interfete "scapate" pe internet (metoda era reprogramarea lui atmega cat si a FTDI-ului, banuiesc ca tu doar atmega l-ai rescris) dar nu imi aduc aminte daca reusise cineva. 

P.S. Incearca pe o alta masina mai noua interfata, poate totusi merge. Unde ai gasit firmware-ul pt atmega? In caz ca o sa o incasez si eu intr-o zi sa pot sa "repar" interfata. 

De ce nu iti pot trimite mesaj privat? 

Editat de merck
Link spre comentariu

Am rescris cam tot. Inclusiv atmega, FTDI..interfata merge fara probleme , cu sau fara internet.

Problema este DOAR cu CAN-ul si nu are cum sa conteze ca e sau nu piratata, daca e piratata bine.

A mea nu stiu daca este sau nu pirat, eu am cumparat-o de "buna" dar acum sigur e piratul piratilor, ca am schimbat si  PID si mama masii..s-o fac sa mearga..

Am impresia ca ai dreptate  @riderinblack_tm 

Eu nu vad masina mea in lista aia..in plus uite ce zice aici 

3U Skoda Superb and others may have continued to use the older k-line diagnostics into and past 2008

trebuie sa caut o masina cu CAN sa ma linistesc. 

oricum, eu credeam ca acolo unde scrie ca Not Ready la CAN ar trebuii sa fie ready si doar daca alimentezi interfata cu 12V..la fel ca celalate de K si L

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Hm, da se pare ca masina ta nu are CAN. Daca alimentezi interfata doar cu 12V (deci nu-i conectata la mufa OBD a masinii) ai acel mesaj CAN it's not ready. Daca o conectezi la o masina VAG ce suporta CAN o sa ai si CAN Ready.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Gilbert Sparios a spus:

trebuie sa caut o masina cu CAN sa ma linistesc. 

Cauta o masina din lista aceea si faci doar un test la interfata, nu e nevoie sa faci o scanare. Asa te vei lamuri daca si CAN-ul merge pe interfata ta. Eu zic ca merge dar pana la proba contrarie raman doar vorbe...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări