Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

din ce film e clipul?

xaxa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mama

3

• BRANCA

2

• xaxa

2

• validae

1

Pare a fi  Les Pétroleuses, în engleză  The Legend of Frenchie King (1971) cu Brigitte Bardot și Claudia Cardinale

Editat de mama
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

O sa radeti dar genul western a fost inventat de francezi!La 1900 si un pic in perioada filmului mut...Cand americanii inca nu se apucasera de filme!

Link spre comentariu

Eu n-am râs, ci afirmația mi-a stârnit curiozitatea, așa că am căutat niște informații care să confirme acest lucru. Din păcate, făcând abstracție de logica personala care îmi  spune ca prin teritoriul francez nu prea bânuiau cowboy, deci nu prea văd cum ar fi putut reflecta cinematografia franceză timpurie o realitate inexistentă la ei, nici nu găsesc vreo informație concretă în acest sens.

Wikipedia zice altceva și nu știu ce altă sursă credibilă privitoare la acest subiect aș putea consulta.

Link spre comentariu

Cam la fel cum Karl May a scris despre  Winnetou si Old Surehand, desi pe teritoriul Germaniei (ma rog, a imperiului de atunci) nu s-au perindat prea multi indieni (pieile rosii).

Link spre comentariu

Mama.A fost un documentar TV cu studiourile Pathe si Gaumont.Cum faceau filme si...bani pe piata americana.Practic ei au bagat filmul si cinematografele in SUA!Americanii au mirosit afacerea si au reactionat ulterior...Si au dat  in documentar si secvente,antologice,din "westerne" franceze cu indieni.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pathé

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări