Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare apartament

Marius84

Postări Recomandate

Vă salut!

Mă interesează pentru un apartament la bloc o automatizare (centrală sau cum s-o numi) prin care să poată monitoriza următoarele:

- detectare inundație - sa poata comanda o electrovalvă care să oprească apa pe un circuit.

- detectare incendiu sau scurgere de gaze - să poată comanda electrovalva de la gaze.

- detecție mişcare

Comunicarea cu senzorii trebuie să fie fără fir. Automatizarea trebuie sa se conecteze la o retea wi-fi de internet si sa poata trimite informatii despre ceea ce citesc senzorii pe un telefon mobil. 

Există soluții comerciale de-a gata pentru ceea ce am scris mai sus?

Link spre comentariu

Dacă ai buget caută după Fibaro sau te interesezi la o firmă de securitate ce montează centrale de efracție.

Dacă nu ai buget trebuie să studiezi singur ce poti face cu produsele de la Xiaomi (PIR, detector de fum si inundație stiu sigur ca au) sau alte jucarele similare.

Personal nu as pune baza pe ceva wireless in detecția si oprirea gazelor.

Link spre comentariu

Nu am buget pentru ceva scump, ma intereseaza mai mult conceptual deocamdata, dar  vrea sa am asa ceva pe viitor in casa. Asta pentru ca desi nu imi fac griji pentru instalatiile de gaze si cea electrica, deci riscul de incendiu tinde spre zero, ma cam ingrijoreaza o eventuala inundatie in lipsa mea. Pentru detectia gazelor am deja montat senzor cablat. Mi-ar placea ca automatizarea sa aiba posibilitatea de a trimite la distanta statusul din casa, altfel... 

Ce ar trebui sa caut de la xiaomi?

Link spre comentariu

Mi Smart Sensor Set sau Xiaomi smart kit / Security kit ... Astea de obicei includ un hub si câțiva senzori. Există cel puțin 3 versiuni de hub-uri / gateway-uri dar nu le știu nici eu, aici trebuie puțină atenție la compatibilități si care versiune e mai nouă. Unele produse nu subt disponibile pentru versiunea software din Europa.

Avantajul e ca găsești si alți senzori precum:

Xiaomi gas alarm (honeywell), Xiaomi flood sensor...

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Cea mai ieftina centrala de efractie care poate face si detectie fum, temperatura, inundatie, co2, gaz, geam spart si altele este  Paradox MG5050 si este o centrala hibrida(suporta senzori wilreles si cablati) si o poti instala si programa singur are modul IP si aplicatie Android si IOS. Pe pagina oficiala Paradox gasesti toti senzorii wireles compatibili cu centrala. Toate produsele Paradox se gasesc de cumparat din Romania.

Link spre comentariu

intai e bine sa definesti conceptul, adica vrei notificare alarma sau ok pe telefonul mobil sau vrei sa ai informatii despre fiecare senzor in parte ? totul se poate face , doar costurile difera, insa vrei buget. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări