Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mare problema cu IPA400

naminator2003

Postări Recomandate

Am si eu doua ipa 400...Si unul tocmai il facusem sa mearga, il reglasem, ii bagasem semnal direct din calculator, si se auzea, dar nu atat de tare pentru puterea pt care se lauda......Si am conectat un preamplifcator cu TL 082 pe intrare...Si cum am alimentat s-au ars fuzibilele....Acum, chiar daca am scos preamplificatorul, tot se ard fuzibilele instantaneu....Ce e de facut, sa se fi ars finalii?Mai zic ca daca masor finalii, intre drena si sursa si drena si poarta apare o rezistenta de in jur de 10, respectiv 300 ohmi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

16

• zal

7

• Sharky

3

• Dj_Dog

3

Top autori în acest subiect

ai multe probleme pe acolo... masoara cam tot, inclusiv legaturile pe care le-ai facut... sa ai tranzistorii izolati de radiator (acolo unde este cazul)... spor la lucru si atentie mare!!! :rolleyes:

Link spre comentariu

Am si eu doua ipa 400...Ce e de facut, sa se fi ars finalii?Mai zic ca daca masor finalii, intre drena si sursa si drena si poarta apare o rezistenta de in jur de 10, respectiv 300 ohmi...

mai mult ca sigur s-a dus o pereche de finali....nealimentati, finalii intre drena si sursa trebuie sa aiba rezistenta foarte mare nicidecum 10 ohmitrebuie sa desfaci cate un picior (drena sau sursa) la fiecare final si sa il masori.... care au rezistenta mica ii inlocuiesti.eu am patit aceeasi problema datorita faptului ca era reglat curentul de mers in gol mult prea mare, din fericire la mine s-a impuscat cate un final de pe fiecare ramura..... i-am schimbat, am reglat curentul mai mic si de atunci (1 an si jumatate) nu a mai fost nici o problemasi eu am pus un preamplificator (sa pot asculta de pe placa de sunet la calculator) dupa care l-am scos si am bagat semnal din mixer (mi-am luat si un mixer intre timp), mixerul scoate semnal mult mai mare decat placa de sunet.
Link spre comentariu

Deci sa se fi ars cateva perechi de irfp....Totusi, ca s-au ars inteleg, dar de ce? ce fel de semnal sa fi scos preamplif ala incat sa fi ars finalii?Unde se mai gasesc irfp 240/9240 ?

Link spre comentariu

am avut si eu aceeasi problema de la curentul de mers in gol prea mare..mi s`au ars prima pereche de tranzistori ...din cauza superdiodei care nu stiu ce a avut ...am schimbat tranzistorii si apoi a mers perfect . am eu 1buc de irfp240 si o buc de irfp9240 noi ...

Link spre comentariu

Inainte sa reglezi curentul de mers in gol lasa ampliful sa mearga cam o jumatate de ora in gol sa se stabilizeze curentul iar apoi poti sa-l reglezi.Eu cand am reglet l-am pus cam la 13 mV pe rezistentele de 0.22 si merge perfect si astazi pe doua fr cu c15400b si bmd 450. si inca doua suburi cu hp15.

Link spre comentariu

OK, ipa 400, av 400 ce-o fi..Problema e ca s-au ars finalii, trebuie inlocuiti..Dar oare de ce? data viitoare cand bag preamplificatorul in el iar o sa se arda?Stie cineva de ce s-o fi ars?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări