Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numarator cu microcontroller

Vizitator Somnozaur

Postări Recomandate

Vizitator Somnozaur

As avea nevoie de un numarator pe 16 biti, dar din pacate nu am gasit asa ceva la ghereta de electronice din orasul meu.M-am gandit ca poate as putea sa "emulez" un numarator pe 16b folosind un microcontroller pe 16b si bineinteles un anumit cod in assembler.As vrea deasemenea sa pot seta frecventa numararii(eu as avea nevoie de 655khz).ce parere aveti.....se poate? Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• edy_wheazel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ltdor

Daca frecventa semnalului cu care "ataci" numaratorul emulat de MC (dupa cum inteleg eu) este 655KHz, proiectul este realizabil cu un MC pe 8 biti care este dotat cu un Timer pe 16 biti, preferabil si usor de gasit fiind un ATMEGA 48/88 sau poate chiar si un ATMEGA8 (daca vrei sa expui si sa ai acces la toti cei 16 pini ai "numaratorului"). Daca frecventa de 655kHz fix vrei sa fie sintetizata chiar de MC, iti trebuie un cristal de quartz care sa fie multiplu intreg de 655kHz si la o prima si scurta vedere am impresia ca nu exista.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări