Misulache12 Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Salut, Am incercat implementarea unei scheme EEG gasita pe site-ul Comet Electronics. Schema incarcata in atachment am implementat-o folosind circuite cu dispunerea DIP a pinilor. Nu stiu daca este o gresala a mea sau asa trebuie sa functioneze dar pentru circuitele U5 si U6, amplificatoare diferentiale, pe terminalele 15, 5 si 4, 2 am tensiuni diferite. Din ce mai stiu pe intrarile "+" si "-" ale AO valorile masurate trebuie sa fie egale. Masuratoarea am facut-o folosind un osciloscop digital. Am postat intrebarea deoarece circuitele sunt destul de scumpe si m-ar costa destul de mult inlocuirea lor ca sa constat pana la urma ca le-am inlocuit degeaba. Multumesc anticipat pentru raspuns, M.P. EEG-SMT.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 (editat) Mai trebuie precizări - dacă intrările erau conectate și la ce , daca rezistențele de 10MΩ există fizic sau nu , ce impedanță de intrare are osciloscopul, dacă s-a conectat un canal pe o intrare și un canal pe alta sau s-a mutat același canal de pe o intrare pe cealaltă și probabil ar mai fi . A, și evident - ce valori anume s-au obținut . Că ”diferite” nu spune prea mare lucru ... Editat Iulie 2, 2020 de UDAR Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Ceea ce stii tu este valabil la AO in bucla inchisa si fara a avea iesirea in saturatie si nu la amplificatoare de instrumentatie. Si apoi, cum zice si @UDAR, daca intrarile sint in aer masurarea tensiunii pe ele nu are nici o relevanta. Link spre comentariu
Misulache12 Postat Iulie 7, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2020 La 02.07.2020 la 14:46, UDAR a spus: Mai trebuie precizări - dacă intrările erau conectate și la ce , daca rezistențele de 10MΩ există fizic sau nu , ce impedanță de intrare are osciloscopul, dacă s-a conectat un canal pe o intrare și un canal pe alta sau s-a mutat același canal de pe o intrare pe cealaltă și probabil ar mai fi . A, și evident - ce valori anume s-au obținut . Că ”diferite” nu spune prea mare lucru ... Observatia este corecta. In schema atasata am polarizat intrarile CH2-IN+ si CH2-IN- cu semnal de test asa cum e figurat in schema ca V_CAL si GND_CAL care e de fapt semnal dreptunghiular cu frecv 10 - 20Hz si amplitudine minima 0.01 - 0.02mV, semnal care imi ajunge pe intrarile amplificatorului diferential U6. Rezistentele exista fizic, in schema au 1Mohm, si au rol de a cobori nivelul semnalului in vederea testarii amplificatoarelor. In paralel cu ele am inserat un potentiometru semiraglabil de 2Mohm ca sa pot varia semnalul de intrare intr-o plaja mai larga. In mod normal amplificatorul diferential vede la intrare o sursa de tensiune cu rezistenta interna de 2x10Kohm, cam de 1000 de ori mai mica decat rezistenta sa pe mod diferential. Link spre comentariu
Misulache12 Postat Iulie 7, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2020 La 02.07.2020 la 15:14, sesebe a spus: Ceea ce stii tu este valabil la AO in bucla inchisa si fara a avea iesirea in saturatie si nu la amplificatoare de instrumentatie. Si apoi, cum zice si @UDAR, daca intrarile sint in aer masurarea tensiunii pe ele nu are nici o relevanta. Eu am postat si o schema. Am pus pe intrarile CH2-IN+ si CH2-IN- semnal de test asa cum e figurat in schema ca V_CAL si GND_CAL semnal care nu depaseste 20mV si care la factorul de amplificare al amplificatorului diferential de cca. 12 nu are cum sa trimita in saturatie iesirea circuitului. Pe de alta parte intrarile niciunui AO nu sunt masurate in aer. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Si folosind semnalul de calibrare, asa cum ai spus ca l-ai folosit, care era tensiunea Vpp pe iesirea amplificatorului instrumental? Ca despre asta n-ai spus nimic! Link spre comentariu
Misulache12 Postat Iulie 8, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2020 Acum 20 ore, nico_2010 a spus: Si folosind semnalul de calibrare, asa cum ai spus ca l-ai folosit, care era tensiunea Vpp pe iesirea amplificatorului instrumental? Ca despre asta n-ai spus nimic! Nu variaza, ramane undeva la 4V si nici nu e intoarsa ca reactie la intrare ca sa spun ceva despre ea. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 8, 2020 Partajează Postat Iulie 8, 2020 (editat) La amplificatorul de instrumentatie tensiunea de iesire nu-i intoarsa la intrare ca reactie. Reactia care se intoarce la intrare este doar partiala pe ramura. Cit este tensiunea la iesirea amplificatoarelor de instrumentatie de la intrare cu intrarile conectate la masa? Editat Iulie 8, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum