Stavarache.i Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Ce diferente de sunet pot fi intre un amplificator, si un amplituner? In trecut intelesesem ca ar exista ceva diferente de sunet intre ele. Care sunt parerile voastre ? Multumesc ! Link spre comentariu
mama Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 Ce întrebare e asta atât timp cât un amplituner e tot un amplificator (având putere și performanțe diferite de la un model la altul) care are și un tuner încorporat? Exact aceleași diferențe de sunet care există între două amplificatoare diferite. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 (editat) Intrebarea nu este formulata bine, dar se poate intui ideea in care a fost pusa, si se poate da un raspuns mai bun decat cel de mai sus. La acelasi pret platit, fie pe aparate noi, fie pe SH-uri, amplificatoarele stereo ofera in general un sunet mai bun decat cele multicanal. Si asta din simplul motiv ca un amplituner sau amplificator multicanal contine mult mai multe module, piese si manopera, care au un cost de productie. Asa ca orice producator incearca sa ofere mai multa calitate sonora la un amplificator stereo decat la un multicanal - daca ambele sunt la acelasi pret (sau preturi f apropiate). Privind schemele, se observa ca marea majoritate a multicanalelor au etaje finale simple (6-7tz), adesea cu finali darlington, in timp ce schemele amplificatoarelor stereo sunt mult mai elaborate, mai complexe. Evident ca exista si exceptii, in special la unele multicanale cap de serie, unde s-a acordat mai multa atentie partii acustice. (Adica exista amplitunere sau multicanale care sa sune bine - dar acelea sunt scumpe). Si pana la urma, la aceeasi bani se poate gasi un amplif. stereo care sa sune totusi mai bine decat amplitunerul/ multicanalul, chiar cap de serie. Ideea este ca atunci cand se urmareste ascultarea muzicii in format stereo nu are sens cumpararea unui amplituner sau multicanal in locul unui amplificator stereo - fiecare are destinatia sa. A, daca bugetul este mic si se vrea ceva care sa faca totul, si pt filme si, ocazional ceva muzica - mai ales fara pretentii prea mari la muzica, e clar ca multicanalul este solutia. La fel ca si boxele - cele mai ieftine game sunt sistemele multicanal - imediat dupa cele de calculator ... Editat Iunie 30, 2020 de Shambala Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Amplitunerul s-a impus si a fost popular in Statele Unite in perioada de glorie a radioului, cand principala sursa de muzica era radioul FM. In Europa a prins mai putin. Link spre comentariu
okean Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Un amplituner care traverseaza epocile ! Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Da, dar uraaaaaatttttttttt.......... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Nu dati cu pietre : Cred ca intrebarea se refera la aceeasi clasa de sonorizare > doar stereo . Amplificator stereo Vs amplituner stereo .( evident din acceasi clasa de greutate ) Compromisul comercial calitate - pret a marcat aparatele cu aceasta catalogare , dupa cum s-a spus mai sus . Evident @Shambala a punctat detaliat . Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Iunie 30, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2020 Acum 48 minute, razvan-l1 a spus: Nu dati cu pietre : Cred ca intrebarea se refera la aceeasi clasa de sonorizare > doar stereo . Corect !! Faceam referire la un simplu ampituner, nu la recivere 5.1 sau 7.1. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 oricum receiverele suna mai bine, iar un amplituner poate fi un amplificator de calitate audio foarte buna, gen cunoscutul Delia care suna excelent sau poate fi un radio cu pretentii exagerate si sa se auda mult mai prost decat un radio selena. intrebarea e mult prea vaga. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 (editat) Chiar si in cazul exclusiv al amplitunerelor ramane valabil ce am scris mai sus. Aveti in vedere vreun model anume ? - verificati schemele si review-urile, atat la modelul ales cat si la cateva amplificaotare stereo reputate, dar din aceeasi gama de pret. Va dura cateva ore, dar va veti lamuri mai bine decat citind 2-3 sau chiar 10 raspunsuri primite pe un forum sau altul Mie nu mi se par urate modelele vechi, imbracate in lemn si cu diverse indicatoare cu ace, chiar au inceput sa imi placa. DAR ... Dar ... capetele de serie, modelele recunoscute ca sunand bine se vand acum f scump - uneori mult mai scumpe decat erau noi. Si asta fie ca sunt reconditionate sau nu. Reconditionarea este la randul ei o treaba delicata, multi Dorei de pe intregul mapamond s-au aliniat acestei "mode" si fac varza aparate care nu necesitau decat cel mult o curatare a potentiometrelor si a comutatoarelor. Pe de alta parte o reconditionare "ca la carte" - efectiv "museum quality" - este o treaba grea si scumpa, poate ajunge la multe sute de euro (daca trebuie reparate si defecte grave). Acel Sansui 9090 dat ca exemplu il vad oferit la 900-1500 usd (+ transp). La banii astia se gasesc amplificatoare mult mai noi - care nu necesita reconditionare - si indiscutabil mai bune ca sunet. De ex Yamaha AS 2000 - la 800-1000 euro si AS-3000 [!!] la 1750- 1850 euro. Sau multe altele... Editat Iunie 30, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Acum 7 minute, Shambala a spus: Acel Sansui 9090 dat ca exemplu il vad oferit la 900-1500 usd (+ transp). La banii astia se gasesc amplificatoare mult mai noi - care nu necesita reconditionare - si indiscutabil mai bune ca sunet. De ex Yamaha AS 2000 - la 800-1000 euro si AS-3000 [!!] la 1750- 1850 euro. Sau multe altele... Cele doua Yamaha nu merita nici 500 euro impreuna... sunt un pic peste chinezocotetzarii gen Arcam, NAD (ma refer strict la modelele noi) Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Esti sigur ca nu faci vreo confuzie ? Sunt modele de mii de euro, AS-3000 era vreo 5000-5500 euro (cat este acum AS3200). Eu nu am reusit sa le ascult, dar exista foarte multe comentarii apreciative - mai ales la modelul de top (AS-3000/3200) AS1000 am ascultat, nu cazi pe spate dar este destul de ok, sensibil peste AS 500. AS2000 a avut un cunoscut din SV dar nu am reusit sa ajung la el, o sa ma duc cand va mai avea unul. Oricum, era doar un exemplu, daca nu iti plac acestea se pot da altele o suta. Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Iunie 30, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2020 1 oră în urmă, Shambala a spus: Aveti in vedere vreun model anume ? - Ave un coleg de munca un Technics Sa gx230 la o suma modica de doar 20 de euro. Nici doua ore de munca :P Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 30, 2020 Partajează Postat Iunie 30, 2020 Daca ati fi continuat citatul si cu urmatoarea fraza ati fi gasit raspunsul - cel mai bun posibil. Dar nu, preferati para malaiata ... Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Iunie 30, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2020 Acum 7 minute, Shambala a spus: Daca ati fi continuat citatul si cu urmatoarea fraza ati fi gasit raspunsul - cel mai bun posibil. Dar nu, preferati para malaiata ... Am citit ce ai spus, dar am raspuns asa, pentru ca in prima faza, ai intrebat daca tintesc un model anume. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum