Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparare valve de serviciu AC egiptean

filip01

Postări Recomandate

s-a ocupat cineva de reparat valve de serviciu (robinetii de pe unit exterioara) la AC de tip egiptean (cel cu valva de incarcare si pe racordul de vapori si pe cel de lichid)? e teoretic simplu: scoti o siguranta si inlocuiesti O-ringul, ca in filmuletul:

treaba este ca nu vreau sa demontez de la geam unit externa - ajung cu mana pana la robinetii de serviciu si dupa ce m-am chinuit ceva am reusit sa scot sigurantele de otel care limiteaza cursa ventilului. problema mare apare la scoaterea ventilului propriu-zis (cel care are O-ring pe el).  m-am chinuit mai multe ore si chiar am chiar si cu incercat cu superglue - lipirea imbusului de gaura hexagonala din ventil si nimic. chair dupa superglue tija imbusului a iesit curata adica glue a ramas in gaura hexagonala. oricum imbusul e facut pt rotire nu pt tractiune! si asta e problema nu am cum sa trag de ventil, dupa desurubare, ca sa-l scot afara. si desurubarea il opreste la 1 mm sub buza carcasei.

am luat un robinet de serviciu nou pt experiment. daca infasor un strat de hartie adeziva pe imbus pt ca sa creasca frecarea cu ventilul, reusesc sa scot usor ventilul.  la unit externa de la geam nimic!

a incercat cineva experimente de genul asta - scoaterea ventilului pt a inlocui O-ringul? reiterez ca este vorba de AC egiptean ale carui valve de serviciu la prima vedere nu par deloc diferite de chinezariile din comert. pana si capacul care acopera ventilul cu gaura de imbus are acelasi filet.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

1

• filip01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

M-am "chinuit" putin sa inteleg despre ce e vorba.Probabil piesa filetata nu iese din cauza o ringului umflat,deformat.Sugestia mea ar fi curatat ,degresat capul cu locas imbus si lipit imbusul cu epoxi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări