Bogdan Moisa Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Buna ziua. Am o combina rigorifica ariston no frost.ebm-18220 F. Merge perfect 1 saptmana, apoi se depune gheata in partea de jos a congelatorului, si nu mai raceste in frigider. Congelatorul merge perfect. Trebuie scos din priza si dezghetat manual cu feon. Cineva a zis ca trebuie schimbata bobina de decongelare. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Măsoară rezistenţa de degivrare, probabil e arsă şi nu mai topeşte gheaţa formată de la condens pe schimbătorul de căldură.De aceea nici nu mai răceşte corect la apariţia fenomenului.Frigiderele cu absorbţie şi răcitor intern aveau de altfel recomandarea expresă de a fi dezgheţate periodic, când se forma (inevitabil de altfel)un strat de gheaţă pe răcitor.Aceasta are un efect de izolator termic, împiedicând transferul corect al temperaturii din incintă spre serpentină, crescând astfel consumul (frigiderul funcţionează mai mult ca să atingă temperatura setată).Aşa se explică şi cum rezistă grâul încolţit şi ghioceii sub un strat de zăpadă îngheţată...când iarna gerul e pe ,,sec,, şi nu e zăpadă, culturile sunt compromise neavând o pătură protectoare de zăpadă deasupra... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 (editat) Rezistență degivrare întreruptă sau termostatul ăla care e clipsat pe vaporizare, defect. Se mai numește termostat "Klixon" în breaslă. Cel pe care îl ții în mână. Rezistența de degivrare este cea care prezintă la capete conductori, firele albe, și e încrucișată cu vaporizatorul. Rezistența ei măsurată e corespunzătoare unei puteri de 150W, alimentat la 230V. Face gheață rău, până în aspirație. Este posibil să ai senzor termostat defect, și să nu facă pauze. Aparatul prezintă pauze în funcționare? Dacă aparatul nu face pauze, nici nu activează degivrarea. Editat Iunie 28, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
foryyo Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Salutare, am aceiasi problema cu frigiderul meu Indesit no-frost de cand l-am mutat pe balcon(inchis) unde sunt in medie 19-20 de grade. Este a treia oara cand il desghet, dupa functioneaza ok un timp. Am verificat rezistenta de degivrare manual si se incalzeste, cel putin partea care nu are atinge gheta de pe radiator. Nu stiu daca are el o problema sau faptul ca sta in bacon.. O alta cauza care cred ca are legatura cu problema este ca in acelasi balcon am si masina de spalat si uscator care au zile cand merg 4-5 ore si genereaza o umiditate in balcon de 70-80% si o temperatura de 30 de grade. Am senzori Bluetooth de temperatura si umiditate in frigider si pe frigider ca sa vad cand incepe sa nu mai functioneze ok si am observat ca pana in momentul acela temperatura in frigider scadea si crestea in functie de functionarea compresorului, dupa a inceput sa nu mai aiba unda aia normala de functionare. Si de atunci temperatura a tot crescut in frigider. Se vede ca sunt momente cand se opreste compresorul si dupa acel varf de temperatura insa nu la fel de uniform. Ce credeti si voi? Are legatura cu condensul sau cu diferenta asta ata de mare de temperatura intr-un timp asa scrut? Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum