Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Li-Ion Parkside 18v 2.6Ah

Postări Recomandate

OK. Deci pinul 3 e startul și 7 alimentarea.

Până mă lămuresc eu ce este, verifică tranzistorul Q4 (e npn și are baza In stânga, colectorul sus și emitorul în dreapta - când îl privești dinspre cele două picioare alăturate) și ZD1. Sper că știi să măsori un tranzistor.

Editat de mama
Link spre comentariu

Integratul este OB2269. R12 ți s-a spus mai sus că e de 470Ω,  R11 poti să pui de 10K.

LE

Și verifică și rezistența marcată să nu fie întreruptă. Vezi că trebuie să fie de valoare foarte, foarte mică

O7IyVlo.jpg

Și cam atât.

Succes!

Editat de mama
Link spre comentariu

De azi dimineata pana acum as fi scos toata schema de 3-4 ori, chiar daca n-as fi cunoscut unele valori, si fie as fi analizat-o eu, fie as fi postat-o aici sa o analizeze altii mai priceputi. 

Adica ideea este ca electronica presupune multa munca individuala si multa rabdare.

Asteptatul dupa mura in gura duce la rezolvari mecanice din care nu intelegi fix nimic, si te poate tine le loc zile in sir.

Apoi integtatul nici macar nu-i complet trosnit, par a se mai cunoaste ceva caractere, pai as fi notat ce se mai vede, apoi macar as fi urmarit schema de pe langa el ( daca mi-ar fi fost prea lenesa o desenez ) ca sa inteleg arhitectura de principiu, adica ce face integratu ala acolo la modul al mai elementar, apoi stiind ce functie are, si combinand cu ce se mai poate vedea pe el, as fi marit semnificativ sansele sa-l gasesc la o cautare atenta pe gugle sau pe la marile magazine online.

Sigur, ambele variante presupun multa munca...

Editat de Marian
Link spre comentariu

Marian are dreptate cu observatiile facute.Am vazut ca cineva spunea ca driverul e OB2269.Nu pre imi vine sa cred deoarece acesta are Mosul integrat.Mai degraba OB2262 sau 2263.

Fara schema schitata ii dam in "orb".Nici ce-l care repara nu invata nimic,nici cei ca noi care urmarim.Pe cine naiba atrage o observatie ca..."schimba rez X sau Y sau Z"?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Marian are dreptate cu observatiile facute.Am vazut ca cineva spunea ca driverul e OB2269.Nu pre imi vine sa cred deoarece acesta are Mosul integrat.Mai degraba OB2262 sau 2263.

Fara schema schitata ii dam in "orb".Nici ce-l care repara nu invata nimic,nici cei ca noi care urmarim.Pe cine naiba atrage o observatie ca..."schimba rez X sau Y sau Z"?

.........trebuie sa schimbe depanatorul....

Link spre comentariu
11 hours ago, BRANCA said:

Am vazut ca cineva spunea ca driverul e OB2269.Nu pre imi vine sa cred deoarece acesta are Mosul integrat.Mai degraba OB2262 sau 2263.

"Cineva" care spunea asta știe foarte bine despre ce vorbește, pentru că "cineva" a extras schema și a depistat integratul dupa terminale și informația dată de user că se mai vede pe capsulă ceva care se termină în 269.

În schimb sunt unii pe aici care își dau cu presupusul doar așa...ca să se afle și ei în treabă.

Iar schema la partea defectă se extrage în maxim 10 minute

OB 2269.png

Editat de mama
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări