Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Li-Ion Parkside 18v 2.6Ah

laur82

Postări Recomandate

Buna ziua! Am acest incarcator care s-a defectat. In urma verificarilor am gasit in primar tranzistorul mosfet svf8n60 ars,trei rezistente smd(R10,R11,R12) din jurul lui arse si un stabilizator din care a sarit o bucata  si nu se mai vede ce scrie pe el. Ma poate ajuta cineva sa identific acel stabilizator ca sa il pot repara. Flexul si acumulatorul sunt functionale dar fara incarcator nu il pot utiliza.Atasez si o poza.

DSC_0029.JPG

Link spre comentariu

Salut,

Am dat fuga in garaj caci am si eu un incarcator parkside pt Li-Ion.... l-am desfacut dar am constatat ca este alt model: eu am PLG 20 A1 (21.5V si 2.4A), asemanarile sunt foarte mici, pe partea de 230V la mine este un mic integrat driver cu 6 pini, iar tranzistorul mare este 4N60. Din pacate nu te pot ajuta.

Pune codul exact al modelului tau, poate se gaseste cineva cu modelul identic.

Spor!

Link spre comentariu

O sa il desfac diseara pe cel de la bormasina si daca e la fel te anunt. 
LE: Din pacate ce am eu nu corespunde. Dupa cum spune si colegul este  un ic cu 6 pini in primar.

Editat de Mihai85
Link spre comentariu

Pana gaseste cineva unul la fel intact, apuca-te si scoate macar partial schema de pe langa acel integrat si pune aici rezultatul, o sa ajute la identificarea lui.

Link spre comentariu

Onose.Obs lui Marian sunt pertinente.Nici poza nu e prea clara.

La o prima vedere ce ai acolo este un alimentator SMPS de la 220V.In logica normala acumulatorul trebuie sa aiba un modul de supraveghere incarcare descarcare.Sugestia mea ar fi fie un alimentator clasic cu trafo+redresor,fie,in aceiasi cutie,un alimentator forward Ciby2 de pe forum.

Poate colegii care au mai facut conversii de la acu NiMh sau NiCd la Li ion sa te ajute.

Link spre comentariu

Puteti sa imi spune-ti valorile rezistentelor R10 , R11 si R12? La mine pe ci se vad ceva scrisuri ,am cautat pe net dar nu prea am gasit ce imi trebuie.

Pana la urma incerc sa il modific,daca nu e rost sa gasesc ce scrie pe acel ci . Daca e mai usor sa il modific decat sa caut acel ci ,pai asta o sa fac. Multumesc frumos de ajutor!

Link spre comentariu

Pune o poză în care să se vadă ce este și pe partea cealaltă a plăcii, doar partea asta care ne interesează, și spune-mi exact ce piesă este cea încercuită (pare a fi un stabilizator) și la ce pin al integratului duce traseul pe care l-am marcat cu roșu.

e3M6MGF.png

Dacă au pocnit rezistențele alea în mod sigur e ars și integratul, deci trebuie depistat ce este. Despre valorile rezistențelor ne lămurim după ce aflăm ce integrat este.

Și valoarea rezistenței de putere pe care ai scos-o de acolo.

Editat de mama
Link spre comentariu

OK. E tot ce trebuie. Am greșit când am zis de rezistența de putere, m-au derutat găurile de fixare a radiatorului. Dacă reușesc să mă lămuresc ce este integratul revin cu un răspuns în vreo 2-3 ore.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări