Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curele combina Philips

turcu_dan

Postări Recomandate

Va salut. Dețin o combina Philips FW630 la care partea de caseta nu mai funcționa. După ce am demontat combina am observat că curelele de la mecanismele părții de casete erau topite rupte, așa că nu am reușit să-mi dau seama in ce poziții erau curelele. Am cumpărat un set de curele de pe olx însă nu am idee cum trebuiesc poziționate. Exista un singur motor care acționează ambele părți, A+B. Pun și 2 poze, însă nu se vede mare lucru. Aveți idee dupa ce mă pot orienta?IMG_20200627_083623.thumb.jpg.d5e9f078b2ed4b4120c20c290b7aa5c3.jpg

IMG_20200627_083519.jpg

Link spre comentariu

Cel mai ușor te orientezi după rotația motorului și a capestanului. Așa e simplu de bănuit cum pui cureaua. Daca s-ar vedea ok te-as putea ghida așa insa nu.

Link spre comentariu

O sa incerc sa fac o poza mai clara, eventual sa demontez mai mult din tot ansamblul. Am extras o imagine din manualul de service postat de colegul @BRANCA . Nici asa eu nu-mi dau seama de cum ar trebui montate curelele. Daca exista doar un singur motor pentru ambele deck-uri A, respectiv B, inseamna ca acest motor se invarte in ambele sensuri, nu? Aici este expusa partea A, motorul are 2 fulii pe ax.

belt.jpg

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu
3 hours ago, turcu_dan said:

Daca exista doar un singur motor pentru ambele deck-uri A, respectiv B, inseamna ca acest motor se invarte in ambele sensuri, nu?

belt.jpg

Unde ai pomenit tu vreodată așa ceva? Ambele volante, de pe ambele mecanici, se învârt permanent fiecare în sens contrar, iar schimbarea direcției benzii, la fiecare mecanică se face prin acționarea pe rând a câte una dintre rolele presoare și deplasarea stânga/dreapta a roții care acționeaza tamburul acceptor/debitor (reper 23 în imaginea de mai sus) adică (pentru mecanica de mai sus) ca în desenul pe care l-am atașat, iar la cealată mecanică, din stânga, se aplică acceași logică, dar invers.

fmPR9C9.jpg

Editat de mama
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări