Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino + DS3231 + MAX7219

fratello

Postări Recomandate

Fratello, instaleaza libraria LedControl  a lui Eberhard Fahle. Si apoi fa un test cu sketch-ul LCDDemoMatrix.

Eu acum ma joc cu el in simulare si functioneaza bine.

Link spre comentariu

Modulele cred ca sunt bune... Acum un am am facut si eu acest proiect in arduino si am patit la fel. Sketch-ul de la pagina lui Niq trebuie modificat... Incearca cu urmatorul sketch , (am vreo trei variante si nu mai stiu care este cel bun... nici nu am cum sa verific deocamdata) :

mini_clock_1_3_cModif.ino

Link spre comentariu

Cate vreme NICIUN  sketch nu functioneaza corect. nici cu Arduino Uno, nici cu Nano, cred totusi ca matricea e defecta !

Am incercat n-spe sketchuri ; pentru 1 modul, 2 module, 4 module. Inclusiv cele recomandate aici (Multumiri nico_2010 !).

..o sa-l incerc totusi si pe acesta, ultimul postat, multumesc !

LE

Testat. Nimic !

Editat de fratello
LE
Link spre comentariu

Nu stiu daca ai avut instalate librariile aferente:

#include "LedControl.h"
#include <FontLEDClock1.h>               // Font library
#include <Wire.h>                        // DS1307 clock
#include "RTClib.h"                      // DS1307 clock
#include <Button.h>                      // Button library by Alexander Brevig
#include <EEPROM.h>                      // EEPROM library
#include "DHT.h"                         // DHT library

Atasez "FontLEDClock1.h"

FontLEDClock1.h

Link spre comentariu

Am modificat pt FontLEDClock.h (existent pe PC) ; ar fi trebuit sa vad ceva... din pacate insa nu se intampla nimic. Cred ca solutia este sa cumpar alta matrice :(

Link spre comentariu

Daca ai schimbat arduino si ai verificat conexiunile/lipiturile mai ramane de verificat librariile, pt ca nu are cum sa fie defecte toate 4 module.

Sterge si reinstaleaza toate librariile pe care le folosesti in exemplul lui, ori fa rost de hex si scrie hexul in arduino, in felul acesta ocolesti compilatorul tau.

Link spre comentariu

Fratello, am vazut ca biblioteca DS3231 permite setarea secundelor, minutelor si a orei.

Cred ca trebuie sa mai pui 3 butoane si sa modifici putin sketch-ul pentru reglaje.

Link spre comentariu

Felicitari pentru proiect. Eu nu am timp de electronica pentru urmatoarele 2-3 luni, dar am luat si eu un display asemanator pe care intentionez sa il comand cu un ESP32, o sa ia ora de pe internet. O sa ii adaug un senzor de lumina, caci vreau noaptea sa lumineze la minim, pentru a nu dereanja, iar ziua sa emita mai intens.

Link spre comentariu

Multumesc, nu e meritul meu ... E al celor care au scris codul si al colegilor de forum care m-au sustinut si incurajat.

Am vazut si eu un proiect interesant cu ESP32. Intrebarea mea este : daca se opreste noaptea routerul WiFi (prefer sa-l dezactivez pe perioada somnului !), ceasul mai functioeaza corect ???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări