Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio doar cu 2 tranzistori.

ClashGamingRO

Postări Recomandate

La 25.06.2020 la 16:47, ClashGamingRO a spus:

Mai exersez si eu lipitul etc :D Si daca nu are putere foarte mare doar sa fie sunetul amplificat si sa se auda cat de cat ok. 

Intr-adevăr, cu  2 x 2N2222 de tip vechi în  capsulă metalică (puși pe radiator) se pot obține vreo 300 mW folosibili, fără pretenții de HI-FI. Asta privind sumar  datasheetul respectivelor tranzistoare (ex cele produse de Siemens).

Etaj final clasă AB, cu transformator defazor și transformator de ieșire. Dar trebuie să exersezi și bobinatul, alături de lipit. În concluzie ... nu merită efortul :). Dacă vrei să lipești ceva, ai variante mai decente ce implică un circuit integrat de 2 lei și câteva piese. Dacă nu, mama China oferă o gamă largă de produse.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ClashGamingRO

5

• aurel70

3

• validae

1

• vijelie02

1

Nu stiu sigur daca e chiar acest tip, dar sunt tranz perechi aici Azi e in mentenanta. Au multe perechi de tranz.printre care si darlington. Spor!

Editat de aurel70
completare raspuns
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări