Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar casa de marcat

zarra68

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Acum 6 ore, gymy a spus:

Am eu una dar din cite stiu nu se mai pot fiscaliza pe alta firma.Are 0 bonuri.E cu jurnal electronic.Intereseaza-te inainte de a o cumpara.

se pot fiscaliza,daca sant de generatie noua, sim card ,

Link spre comentariu

Sincer nu știu daca o pot vinde eu.A fost fiscalizat dar nu am apucat sa scot nici un bon.Am închis pfa-ul.Cred ca trebuie sa ai întreb pe aia de la anaf.Știu ca trebuia păstrata 5 ani de la închidere parca.Aia de la care am cumpărat-o mi-au spus la momentul respectiv(acum 2 ani) ca nu se mai poate fiscaliza.Modelul e Partner 200.

Link spre comentariu

Ia legatura cu un distribuitor de case de marcat, tot ei au dreptul de fiscalizare pentru acel model de casa pe care il cumperi. Aceste aparate nu se cumpara din targ, ele se cumpara pe firma si trebuie sa aibe avizul anaf ( cele mai ieftine sunt alea bulgaresti, Da**ecs, astia deja le aveau facute cand au inceput astia sa dea normativele .... in fine ), casa de marcat trebuie sa contina si o semnatura electronica, pe care o iei tu de la anaf, iar foarte curand toate z-turile si bonurile fiscale se vor transmite online catre serverul de la anaf ( bani in plus pentru abonamentul de date ). In acest moment trebuie sa descarci manual rapoartele fiscale din casa de marcat si sa le incarci tu ori contabilul tau ( alti bani ) la anaf pe site. Cel ce le incarca are nevoie de semnatura electronica ...

Fiscalizarea unei case de marcat nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute ( cu tot cu acte ), cel putin mie atata imi ia.

Deci cel mai sigur pt tine este sa iei legatura cu o firma care cu asta se ocupa.

P.S. O casa fiscalizata se defiscalizeaza si dupa aia se poate vinde, dar nu mai este cazul pentru ca acum ceva vreme s-a trecut la noile normative si casele de marcat au fost schimbate pentru ca tehnic nu se puteau incadra in noile cereri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări