ctepeo Postat Iunie 23, 2020 Partajează Postat Iunie 23, 2020 Bună-seara. Se dă următoarea situaţiune: am un scanner "Mustek" MFS-6000CX (i-am găsit mai demult softul original (sau cel puţin aşa pare), cu tot cu recomandări), numai că atunci când am avut acces la un computer vechi nu am reuşit să-l fac să meargă, deşi îl detecta. Teoretic merge cu 3.1x şi 95, posibil cu 98 (computerul care l-a detectat, dar pe care nu l-am putut face să funcţioneze avea 98). Softul nu este singura problemă, mai e faptul că necesită placă adaptoare veche, pe slot I.S.A. (e un scanner cu conector S.C.S.I.). Am încercat să mai împrumut computer vechi cu sloturi I.S.A, dar ce am împrumutat avea damblale, ulterior am primit doar promisiuni. Dacă aş avea computer la dispoziţie, din întrebare în întrebare aş reuşi să aflu cum să-l fac să funcţioneze, dar deocamdată nu am această posibilitate. De ce vreau să-l testez?: 1) Dacă tot am dat banii aiurea pe el...; 2) E din ăla care are senzorul staţionar, nu pe cărucior, deci teoretic dacă parte din pagină e un pic ridicată faţă de restul paginii (de exemplu din cauza unui cotor mai gros) şi porţiunea aia mai ridicată se va vedea clar; 3) Cineva s-ar putea să aibă adaptor de transparenţă pentru el - adaptor de acoperă toată suprafaţa geamului. Mai există scannere cu aşa ceva, dar nici la s.h. nu-s ieftine; 4) Se poate duce lampa la un scanner. La ăsta nu e problemă că e cu tub fluorescent clasic Teoretic aparatul funcţionează. Am împins căruciorul şi a revenit în poziţia normală. Dar până nu am cum să-l verific, nu pot ştii dacă funcţionează sau nu. La cât de baban e construit, nu prea are ce să se strice la el, decât cablul panglică sau ceva electronică. Dacă nu se consideră încălcare de drepturi de autor, pun fişierul cu soful şi recomandările. Pentru a nu mai deschide încă un subiect: am băgat într-un computer mai vechi o placă S.C.S.I. - P.C.I. "Adaptec". Cu Crtl + A deschideam setupul plăcii şi vedeam că scannerul nu apare (placă prea nouă probabil). Am pus una de la aceiaşi marcă, dar probabil mai veche şi nu pot să intru în setupul ei ca să văd ce apare la ID-uri (să văd dacă apare scanerul). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum