icar Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Acum 6 ore, viobio a spus: tot ce ajunge la mine primește acele rezistențe antiprost. Daca nu e cu suparare, ce valoare au? In rest, ce sa zic, mbh69, cred ca te-ai inhamat la o caruta prea mare. Dar, daca ai ambitz, cu ajutorul baietilor de aici, poti face ceva. Cel mai simplu ar fi sa o pui in remorca, dar cacaciosul asta de coronavirus, iti poate juca feste. Oricum, eu iti urez scucces! 2 Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Îmi poate spune cineva cum recunosc polaritatea condensatoarelor electrolitice? Carcasele lor au doar un inel negru, așa cum se vede în pozele din postările anterioare. Ce este componenta aceea cilindrică neagră cu un capăt roșu și unul albastru, la capătul dinspre transformatorul de alimentare la rețea? Scrie doar AEG și o combinație alfanumerica, in rest nici o unitate de măsură (ohmi, microfarazi, mV sau mA). Link spre comentariu
icar Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 La electrolitici, carcasa de aluminiu este minusul, iar borna care iese prin izolatie e plusul. La electroliticii dubli, apar doua borne, cite una pentru fiecare condensator. Electrolitici de tensiuni mici, au notate bornele, fie cu plus, fie cu minus. La aelectroliticii cu borne axiale, carcasa este borna misnus, cealalta borne. ce iese printr-o izolatie, e plus. Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Condensatorii arată de parcă ar fi bipolari, terminalele ies la fel din carcasa de plastic, doar că la un capat au un inel negru. vorbesc de cei de pe placa cu cele 2 șiruri de câte 22 cleme. Link spre comentariu
icar Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 1 oră în urmă, mbh69 a spus: ies la fel din carcasa de plastic Carcasa condensatorului, e de plastic sau aluminiu? Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Am încercat să le fotografiez așa încât să prind fiecare extremitate în poză, o poză e luată chiar mai de aproape, din păcate din celălalt unghi nu focalizează camera telefonului. Mie mi se par din plastic primele 3, numărate din dreapta. Cel din stânga are plusul marcat clar pe el. Ce poate fi componenta neagră din stânga? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 (editat) Ce scrie pe condesatorii bănuiți ca ar fi electrolitici? Eu pe unul parca am citit 0.05/250. Cel galben din dreapta și înseamnă 50nF / 250V. Ala nu-i electrolitic. Pe celelalte ce scrie? Dar pe componenta de care întrebi tu? Ar putea fi un varistori dar este doar la ghici. Editat Iulie 10, 2020 de sesebe Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Am pus valorile condensatorilor pe pagina precedentă, pe desen. I-am reprezentat bipolari acolo, deși cred că sunt electrolitici, pentru că nu am știut să pun corect polaritatea. Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Pe componenta neagră scrie AEG E55C5 120 072/00 12w. Am dat căutare pe google dar extrem de inteligentul goole îmi returnează în urma căutării mașini de spălat AEG. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 Cei doi de 0.05 și cel de 0.1 nu-s electrolitici. 1 Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 10, 2020 Partajează Postat Iulie 10, 2020 1 oră în urmă, mbh69 a spus: Ce poate fi componenta neagră din stânga? E55C5 este o dioda redresoare cu seleniu. Împreuna cu electroliticul de 50µF de lânga ea pare a fi sursa de tensiune pentru negativare. 1 Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 10, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2020 Mulțumesc foarte mult pentru informații. Atunci capătul albastru e minus, iar cel roșu plus? Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 Acum 8 ore, franzm a spus: E55C5 este o dioda redresoare cu seleniu. Împreuna cu electroliticul de 50µF de lânga ea pare a fi sursa de tensiune pentru negativare. Asa mi se pare si mie. Capatul rosu este catodul, marcat cu banda la diodele moderne. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 11, 2020 Partajează Postat Iulie 11, 2020 (editat) Acum 20 ore, mbh69 a spus: Observ că în postările precedente ati incercat să mă convingeți că nu merită reparația sau că ar fi mai bine să o duc la cineva profesionist. gresit partial! nu am afirmat ca nu merita reparatia! este cu adevarat un produs rar, istoric putem zice , care ar merita reparat! der de cine se pricepe, nu dezlipind fire ca sa masuram transformatoare sau inlocuind piese la plesneala! exista riscul sa produceti alte defecte, iar defectele provocate de interventii aiurea sint mai greu de rezolvat fata de cele ''naturale''! Acum 19 ore, mbh69 a spus: Îmi poate spune cineva cum recunosc polaritatea condensatoarelor electrolitice? Carcasele lor au doar un inel negru, așa cum se vede în pozele din postările anterioare. Ce este componenta aceea cilindrică neagră cu un capăt roșu și unul albastru, la capătul dinspre transformatorul de alimentare la rețea? Scrie doar AEG și o combinație alfanumerica, in rest nici o unitate de măsură (ohmi, microfarazi, mV sau mA). credeti ca la acest nivel de cunostinte, puteti aborda depanarea oricarui echipament electronic, oricit de simplu??? orga arata foarte bine lucrata si ar fi pacat sa o distrugeti, chiar daca nu ati dat bani pe ea! Editat Iulie 11, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 11, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2020 Da! știu că nu mă pricep, nu e necesar să îmi reamintiți. De aceea caut ajutor pe acest forum, unde cred că există specialiști care se pricep. Dacă nu ar fi existat problema cu corona mi-ar fi fost mult mai convenabil să aduc orga în România pentru ca să o repar. Am concediu în august, aș fi vrut să îl petrec în România. Așa, sunt nevoit să încerc de unul singur. E o orgă care a fost scoasă dintr-o biserică pentru că nu le-a mai meritat să o repare. Dacă ar fi fost așa de valoroasă pentru ei, nu ar fi dat-o gratis mai departe, doar să scape de ea. Dacă nu pot nici cum să o repar, voi încerca și eu să scap cumva de ea. Dar până atunci mai continui să cred că s-ar putea repara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum