sesebe Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Lasă puntea acolo pt ca cel puțin acum este ok. După ce o termina complet de reparat și totul funcționează bine poate sa se gindeasca și la schimbări preventive de piese. Link spre comentariu
mbh69 Postat Iulie 7, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2020 OK, o mai las acolo, schimb deocamdată doar condensatorii. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 2 minutes ago, mbh69 said: OK, o mai las acolo, schimb deocamdată doar condensatorii. Pune o poza sau doua cu modulul final care l-ai demontat. Asa poti primi mai multe sfaturi. Daca modulul final are alimentarea lui nu vad rostul sa nu o faci bine de la inceput. Daca ai rabdare sa scoti schema la fiecare modul ai sanse foarte mari sa o repari singur. Totul este sa nu dezamagesti si sa pui intrebari scurte si la obiect (lasa rusinea la o parte !). Ce nu stii intrebi si ai sa primesti aici raspuns. Singura problema va fi timpul de cand pui intrebarea si primesti raspunsul. 1 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 23 minutes ago, der_doktor said: Drobul de sare....cand o fi sa cada...cade. @merck, cate aparate ai restaurat complet? Nu ma refer la reparatii de 5 minute ci la aparate scumpe si batrane care iti iau intre 100 ore si cateva luni de munca. Si daca schimba puntea cu 4 diode 1N4007 ce rezistenta de limitare pune acolo cand nu stie ce consum are din sursa? In plus, e posibil sa dea din una in alta si mai strica si altceva. Sfaturi din astea...''am auzit eu pe unul'' ''a spus la televizor'' sau ''am vazut pe youtube'' nu prea se leaga cu electronica si mai ales cu lampile. A dreaqu de punte, d'aia nu merge orga...ca e puntea cu seleniu si trebuie schimbata. Cand se proiecteaza ceva se ia o marja de siguranta de 15-25%. Tensiunea retelei variaza foarte mult (deja la priza avem 230V in loc de 220V si nu au crapat vechile aparate odata cu aceasta schimbare), deci aia 30-40 de volti care "cad" pe puntea de seleniu nu cred ca vor distruge lampile de dupa. Conzii oricum ii schimba deci nu vor fi probleme daca pune de 450V. Omul a venit aici sa primeasca un sfat si o incurajare. Daca scoate schema inainte de a face orice modificare nu va avea nici o surpriza si nu va arde nimic. Oricum puntea aia in final nu va ramane acolo deci tot trebuie facute modificarile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 ''Omul'' ala cu orga nu are probleme cu tensiunea de retea. Are fix 235Vac la priza si daca pune siliciu in punte poate sa mai strice ceva in plus. Avand deja 15Vac plus in alimentare trafuri la care se adauga surplusul de la punte iese pe la 60-70Vdc. Citeste pdf_ul ala pus mai sus legat de inlocuirea unei punti cu seleniu cu diode siliciu. La lampi nu merge cu +/- 25%, se va schimba punctul de functionare si in final va suna ca o flasneta . Aia care au proiectat orga aia fii sigur ca nu au fost prosti si totul e calculat la volt. Nu-i subestima pe nemti, sunt total diferiti fata de romani si prin asta au ajuns unde sunt acum, prin corectitudine si exactitate. Cand ai o intalnire nu ai voie sa intarzii, iar daca o faci iti iei adio de la tot. Nu e ca in Romania...lasa, vere, ca ma duc maine, azi n-am chef.La fel e si cu electronica, ori e cum scrie la carte ori e ..gunoi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Acum 2 ore, mbh69 a spus: încerc cu ocazia asta sa schimb condensatorii și puntea. Deci deocamdată e vorba doar de câteva piese. demn de toata stima demersul tau, dar nu schimba piese la nimereala doar pentru ca sint vechi sau ca ai citit undeva! 1 Link spre comentariu
icar Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Cauti un catalog de tuburi si in el tubul la care vrei sa stii legaturile. Pinii se numara in sensul acelor de ceasornic, incepind din stinga, tubul fiind vazut din fund, cu cheia in jos, iar la novale, cu locul liber in jos. 1 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 31 minutes ago, der_doktor said: ''Omul'' ala cu orga nu are probleme cu tensiunea de retea. Are fix 235Vac la priza si daca pune siliciu in punte poate sa mai strice ceva in plus. Avand deja 15Vac plus in alimentare trafuri la care se adauga surplusul de la punte iese pe la 60-70Vdc. Citeste pdf_ul ala pus mai sus legat de inlocuirea unei punti cu seleniu cu diode siliciu. La lampi nu merge cu +/- 25%, se va schimba punctul de functionare si in final va suna ca o flasneta . Aia care au proiectat orga aia fii sigur ca nu au fost prosti si totul e calculat la volt. Nu-i subestima pe nemti, sunt total diferiti fata de romani si prin asta au ajuns unde sunt acum, prin corectitudine si exactitate. Cand ai o intalnire nu ai voie sa intarzii, iar daca o faci iti iei adio de la tot. Nu e ca in Romania...lasa, vere, ca ma duc maine, azi n-am chef.La fel e si cu electronica, ori e cum scrie la carte ori e ..gunoi. Pai inseamna ca deja suna ca o flasneta odata cu trecerea de la 220V la 235V (21V DC in plus care schimba PSF-ul), deci e clar ca trebuie modificat si nu merge cum este acum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Acum 6 minute, merck a spus: Pai inseamna ca deja suna ca o flasneta odata cu trecerea de la 220V la 235V (21V DC in plus care schimba PSF-ul), deci e clar ca trebuie modificat si nu merge cum este acum. De unde ai scos acei 21Vdc? Link spre comentariu
merck Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 14 minutes ago, der_doktor said: De unde ai scos acei 21Vdc? Din calcul. Tie cat iti iese? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Cum ai calculat? Explica-mi si mie...ca n-am globul de cristal la mine... Link spre comentariu
mama Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 31 minutes ago, der_doktor said: De unde ai scos acei 21Vdc? 14 minutes ago, der_doktor said: Cum ai calculat? Explica-mi si mie...ca n-am globul de cristal la mine... E, na! L-a scos din calculul ăla cu înmulțirea tensiunii alternative cu 1,41. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 Sa inteleg ca traful ala are un raport de transformare primar-tensiune anodica de 1:1? Link spre comentariu
merck Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 (editat) Pai puntea aia de seleniu nu este de 250V? Cat poate sa aibe in secundar daca au pus punte de 250V? @mbh69, ce tensiune ai in secundar, in fata puntii cu seleniu? Pune si niste poze cu conzii actuali, sa vedem la ce tensiune sunt. Editat Iulie 7, 2020 de merck Link spre comentariu
mama Postat Iulie 7, 2020 Partajează Postat Iulie 7, 2020 29 minutes ago, der_doktor said: Sa inteleg ca traful ala are un raport de transformare primar-tensiune anodica de 1:1? Dacă pe mine m-ai întrebat, eu doar am explicat ce metodă de calcul a folosit, că prea erai nedumerit, nu și că ideea ar fi neapărat corectă. Așa cum și părerile altora s-ar putea dovedi incorecte atât timp cât, în acest moment, ele sunt bazate doar pe supoziții. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum