mbh69 Postat Septembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2021 Îmi cer scuze pentru o așa mare întârziere. Am renunțat la ideea de orgă cu lămpi, nu sunt de meserie, în plus, nu aș fi reușit să bag orga aceea în casă, e mai lată decât deschiderea (lățimea) ușii de intrare. Am meșterit o altă orgă funcțională. E o așa numită orgă virtuală. Am cumpărat claviaturi MIDI cu 100 euro bucata. Am recuperat pedalierul din orga veche, am înșurubat magneții pe pedale și senzorii Reed pe cadru. De acolo un cablu panglică merge la placa dedicată (circa 170 euro, se găsește de cumpărat aici), care transmite mai departe semnalul MIDI (adică am "MIDI-ficat" pedalierul vechi). Semnalele de la claviaturi și pedalierul MIDI intră apoi într-un hub USB care apoi merge la tabletă. Am cumpărat un software de orgă cu 80 euro. De pe ieșirea de căști a tabletei bag semnalul într-un amplificator. Softul conține de fapt înregistrări audio după tuburi de orgă reală, nu sunt sunete de sinteză ca la orga pe lămpi. Dezvoltatorul de software își trimite o echipă să facă înregistrări după o anumită orgă, într-o anumită biserică. Fiecare tub e lăsat să sune cam 2 minute și e înregistrat un fișier audio, rezultă apoi un sample set cu toate înregistrările tuburilor. Când cânt, claviatura transmite doar ce clape au fost apăsate, iar tableta știe ce regiștri (de exemplu flaut, trompetă) au fost în prealabil activați și sunt apelate din memorie fișierele audio corespunzătoare acelor tonuri (de exemplu înregistrarea audio corespunzătoare clapei do flaut și do trompetă). Așa că în final, cu o stație și boxe, se aude aproape ca în biserică. O folosesc deja, sunt mulțumit cum funcționează, iar prețul a fost accesibil. Recunosc, cu timpul pentru meșterit am fost mereu în deficit. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Pacat, merita refacuta. Link spre comentariu
mbh69 Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 (editat) Nu am stricat-o, stă mai departe intr-un pavilion, protejată de intemperii, am făcut fotografii înainte de a demonta etajul final. Nu am pierdut nimic din piese. Partea mecanică e in regulă, funcționează (claviaturile). OK, pe alocuri ar mai trebui mici reparații la furnir (colțuri, margini), altfel e o construcție solidă. Dacă o vrea cineva, o dau gratis, trebuie doar să vină să o ia, se află în nord-vestul Germaniei. Încape într-o remorcă auto medie (care trebuie să aibă în interior măcar 2 m lungime). Nu e mai grea decât o pianina obișnuită, e puțin mai adâncă (de la claviaturi până la panoul din spate), în rest aceeași înălțime și lățime ca la o pianina. Oricum, între timp, încerc să construiesc un alt pedalier cu 32 pedale (am catalogul cu toate normativele de construcție, mi-am strâns și materiale) deci dau și pedalierul original (care are doar 30 pedale) împreună cu orga. Editat Septembrie 14, 2021 de mbh69 Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Poate se incumeta cineva sa vina sa o ia si sa o repare. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Am vazut anul trecut în Fulda o orga asemanatoare într-o încapere (capela) a unei biserici, dar nu am gasit pe nimeni care sa-mi poata oferi informatii despre cine o intretine. Nici macar cantorul nu stia nimic. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 5, 2023 Partajează Postat Septembrie 5, 2023 Pana la urma, stie cineva, ce s-a ales de orga??? Link spre comentariu
Atlas nou Postat Septembrie 9, 2023 Partajează Postat Septembrie 9, 2023 Buna Poi nu e prea usor de reperat. Ar trebui sa aiba zeci de tuburi. Spor Alex Link spre comentariu
marinomariano Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 Scrivo dall'Italia sono un costruttore di organi liturgici, e ho la passione per organi a Valvole . Nel mio laboratorio ho 4 esemplari di questo organo di cui io faccio raccolta per il mio museo dell'organo Vintage. Se ancora questo organo è disponibile potrei ritirarlo in cambio di un organo più moderno. Io qui in Italia ho tutti i materiali originali di quell'organo che avevo rilevato da una ditta della Germania che ha chiuso l'attività. SE ancora hai bisogno io sono a disposizione Grazie Marino Scriu din Italia, sunt constructor de orgi liturgice și am o pasiune pentru orgile cu tuburi. În laboratorul meu am 4 exemplare din această orgă pe care le colecționez pentru muzeul meu de orgă Vintage. Dacă această orgă este încă disponibilă, aș putea face schimb cu una mai modernă. Aici, în Italia, am toate materialele originale ale acelei orgi pe care le preluasem de la o companie din Germania care a închis. DACA mai ai nevoie de mine, sunt disponibil. Multumesc, Marino Link spre comentariu
marinomariano Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 l'organo a cui mi riferisco è il Graf & Muller Orga la care mă refer e Graf&Muller... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum