grosu99 Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Schema clasica este cu siguranta bine dimensionata si o dioda la fel.Nu ajunge nici o tensiune negativa la statie. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Hai s-o lamurim, antevorbitorul care a spus ca pare ca acolo este o dioda spre masa mi-a amintit ca sunt si asemenea protectii care au o dioda in paralel cu sursa montata, bineinteles, cu catodul la plus si anodul la masa.. In momentul in care se inverseaza polaritatea dioda trece brusc in conductie declansand protectia. La un consum variabil nu poti regla o protectie decat la cel mai mare curent, curent care poate fi fatal altor etaje care intra in scurt dar care produc un curent sub cel de declansare. Nu prea inteleg cum e chestia ca "nu ajunge nicio tensiune negativa la statie" cand acestea, in general, au minusul la masa pentru ca sunt folosite in mijloace auto. Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Ce consum variabil ? Consumul creste brusc pina la punctul in care se arde siguranta .Tensiunea inversa pe statie nu creste peste 0.7v .E ca un stabilizator parametric de 0.7 v alimentat de la o sursa de 14v cu o rezistenta de limitare a curentului prost aleasa ! Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 (editat) "Daca este asa, asta este rolul ei, sa se distruga atunci cand se schimba polaritatea alimentarii" Asa am scris la inceput la interventia mea.Vorbeam de protectia la inversarea polaritatii! O siguranta poate fi mai "lenesa" decat o dioda! Acest sistem fereste distrugerea aparatului si provoaca o situatie SIGURA de interventie a protectiei (chiar daca nu se arde dioda) salvand receptorul de la distrugere. Daca protectia era reglata anterior pentru un anumit consum nu aveai siguranta functionarii sigure a protectiei pentru ca acel curent se inchide prin circuitul statiei (circuitul final de obicei se distruge) NU prin dioda, dioda ce provoaca instantaneu declansarea protectiei sau arderea unei sigurante in amonte. Citeste mai atent, am scris ca dioda este IN PARALEL desigur in stare blocata, in situatie normala nu cu alimentarea in serie (antiprost). La un consum de 1A ai peste jumate de watt pierdut cu dioda in serie si la baterii conteaza. Editat Iulie 13, 2020 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum