ClashGamingRO Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 (editat) Salut, peste cateva luni ma voi muta la un alt apartament. Am mai fost in acel apartament si am vazut ca nu este fibra ci un cablu utp care intra direct in apartament in routerul personal. (nu am apucat sa fac un test de viteza) intrebarea mea este: viteza e la fel ca cea prin fiberlink? Edit: Am vorbit cu un vecin ce lucreaza la digi si a spus ca nu e ca la fibra. Exista conexiune PPPoE care o setezi in router si asa stie ce viteza să iti dea cutia cu cabluri din afara apartamentelor. Nu ma pricep la retelistica asa bine. :D Editat Iunie 19, 2020 de ClashGamingRO Link spre comentariu
gabi amariucai Postat Decembrie 3, 2020 Partajează Postat Decembrie 3, 2020 Viteza va fi la fel cu cea din contract fiind influentata doar de traficul celorlalti din bloc Abonamentul este tot fiberlink doar ca fibra vine pana in bloc in ont dupa care internetul pleaca prin utp la fiecare apartament Deci viteza va fi aceasi Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Ontul ala duce 2,5gbps in total, pe care ii imparti cu ceilalti. Asta daca ai norocul sa existe porturi gigabit libere, altfel ramai pe 100 mbps la 28 lei pe luna. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Cred ca glumiti...cum sa fie la fel rata de transfer prin cablu CAT5(fiindca...slabe sperante ca dezvoltatorul sa fi cablat blocul cu CAT6e...) si prin fibra?! Daca locuiti, de exemplu, la etajul 4 aveti 20+10...15 m(total 30-35m) cablu UTP intre Dvs. si mediaconvertor, deci viteza nu va depasi in nici un caz 10/100 Mbps, pentru 1000 Mbps trebuie adusa fibra in apartamentul Dvs de la subsol, si pus un mediaconvertor in apartament. Evident si PC-ul Dvs. sa aiba configuratie adecvata(placa de retea Gigabit, SSD, CPU multicore, RAM suficient si rapid, OS actual), altfel nu va foloseste la nimic un abonament 10/100/1000. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Acum 2 ore, Spitfire a spus: Cred ca glumiti...cum sa fie la fel rata de transfer prin cablu CAT5(fiindca...slabe sperante ca dezvoltatorul sa fi cablat blocul cu CAT6e...) si prin fibra?! Daca locuiti, de exemplu, la etajul 4 aveti 20+10...15 m(total 30-35m) cablu UTP intre Dvs. si mediaconvertor, deci viteza nu va depasi in nici un caz 10/100 Mbps, pentru 1000 Mbps trebuie adusa fibra in apartamentul Dvs de la subsol, si pus un mediaconvertor in apartament. Evident si PC-ul Dvs. sa aiba configuratie adecvata(placa de retea Gigabit, SSD, CPU multicore, RAM suficient si rapid, OS actual), altfel nu va foloseste la nimic un abonament 10/100/1000. Nu e chiar asa, la mine fibra intra de pe stalp in podul casei si routerul lor este tot in pod. Din router-ul lor plec cu cablu CAT5 de vro 25m si mai e si facut colac ca era prea lung si imi era lene sa-l tai sa-l mufez din nou care coboara in casa la router-ul personal. Nu sughite de loc... duce constant 750Mbps, nici vorba sa nu treaca de 10/100Mbps... Editat Decembrie 4, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 CAT5e poate asigura 1Gigabit pe o distanta de maxim 100m. La fel si CAT6, diferenta este ca cel din urma poate asigura si 10Gigabiti pe o distanta de 55m. Oricum vor veni cu convertorul lor si il vor monta in apartament. Pana acum cativa ani trebuia cerut express lucrul asta, acum cica e practica standard (sau cel putin asa mi s-a zis cand am facut contractul pe adresa noua acum doua luni). Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 35m de cablu cat5e e un fleac, duce gigabit fara probleme, de fapt duce si mai mult de atat. S-a invatat lumea la fibra optica. Vodafone ( UPC ) de exemplu da net prin cablu coaxial chior, prinde si ala 500 mbps, ar prinde si gigabit la nevoie. Link spre comentariu
telefunken Postat Decembrie 6, 2020 Partajează Postat Decembrie 6, 2020 Da, dar FTH iti permite sa scalezi infrastructura in viitor, nu gauresti de n ori casa scarii si apartamentul omului. Link spre comentariu
ClashGamingRO Postat Decembrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Deci nici o sansa sa prind minim 300mbps ca prin fibra direct bagat in apartament. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 8, 2020 Partajează Postat Decembrie 8, 2020 Ba da, unii au chiar si 1000mbps direct pe cablu utp. Depinde care e situatia la fata locului. Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 intrebarea mea simpla e ai fibra la pc sau laptop? din ont-ul rds nu tot utp pleaca? deci merge fara probleme daca are cablu minim cat 5e si nu prea lung in unele cazuri au ont-ul in cutiile de pe scara si de acolo pleaca spre alti abonati Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum