kit Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 Am gasit linkul asta: https://www.instructables.com/id/Solder-Electronic-Components-on-Aluminum/ Dupa ceva probe am reusit si eu. Poate trebuie cuiva. Spor! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 (editat) E mai simplu cu ulei. Aici de fapt nu lipesti aluminiu. Cuprezi aluminiul, si lipesti pe cupru. Sa vezi ce distractiv e cand vrei sa lipesti ceva pe o piesa din aluminiu cu masa mare, nu foita aia din cutia de bere. Editat Iunie 19, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Aluminiul poate fi cositorit, cuprat, zincat, etc. Singura dificultate este stratul de oxid care se formeaza instantaneu pe aluminiu in contact cu aerul. Daca acest strat este distrus in absenta aerului (sub un strat de ulei sau sub aliajul topit) aluminiul poate fi lipit foarte usor. Metoda industriala: o sursa de vibratii (ultrasunete) transmite vibratii prin varful letconului, iar stratul de oxid este distrus sub aliajul topit care adera imediat. Metoda casnica: se pune o picatura de ulei, apoi se curata oxidul de aluminiu de sub ulei cu un bisturiu. Daca aliajul de lipit contine plumb, lipitura nu rezista multi ani. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Ce inseamna multi ani? Am lipitura pe corp din aluminiu de microfon cu electret facuta inainte de 89, cu ulei, si inca e ok. Am folosit aliaj obisnuit, LP60. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Posibil sa se refere la lipiturile ce stau in mediu coroziv...Mai depinde si de aluminiu.Cel curat se lipeste mai usor si mai durabil,cel cu magneziu,duraluminiu,mai greu. Practic acum se folosesc aliaje Sn-Zn,Sn-Ag,s.a.,fara plumb sau cadmiu. Cum lipim noi cu fludor clasic nu mai e o metoda utilizata industrial. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 19, 2020 Partajează Postat Iunie 19, 2020 Pai era vorba ca metoda cu ulei e una casnica. Ce fac baietii veseli in industrie, e treaba lor. Acum 46 minute, BRANCA a spus: Cum lipim noi cu fludor clasic nu mai e o metoda utilizata industrial. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2020 Partajează Postat Iulie 29, 2020 Am incercat si eu cu ulei, merge foarte bine. O picatura mare de ulei pusa pe zona lipiturii, si apoi lipit sub picatura de ulei, ca sa nu intre aerul si sa oxideze zona lipirii. Nu e neaparat nevoie sa fie ulei mineral. Merge chiar si cu ulei de bucatarie, am incercat. Ce e rau la lipitul sub picatura de ulei e ca pe urma e greu de curatat uleiul de pe varful letconului. De obicei folosesc un varf vechi, sau invelesc in staniol ansa pistolului de lipit ca sa nu ajunga uleiul la ea. Uneori letconul nu face fata la lipit pe radiatoare solide. Pistolul de lipit e de preferat, ca are putere mai mare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 30, 2020 Partajează Postat Iulie 30, 2020 Acum 8 ore, RoGeorge a spus: Uneori letconul nu face fata la lipit pe radiatoare solide. Pai daca umbli cu jucarii...ai piesa mare, ia un letcon de 200W, cu varf sanatos, masiv, si sa vezi ca altfel se aseaza lucrurile. Piesele masive se lipesc mai greu, au masa mare, si incalzirea locala trebuie facuta inainte de a incepe sa disipe. De multe ori imposibil de indeplinit conditia. Pe radiatoare n-am prea incercat, acolo e mai lejer de dat o gaura si facut prinderea cu surub. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum