Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare DVD portabil de la bricheta masinii

Alex_tz2000

Postări Recomandate

Buna ziua! Am un DVD portabil care se alimenteaza de la retea cu un transformator 220V - 12V, 2A. Pot alimenta in masina direct de la cei 12V de la bricheta? Risc sa ard DVD=playerul? Mai este varianta complexa Bricheta ->>> Invertor 12V-220V ->>>> Akimentatorul dvd-ului care face 220V - 12V dar voiam sa fie ceva mai simplu 12V de la bricheta sa leg direct cu mufa care intra in DVD player.

Multumesc anticipat.

71NMwSGkzjL._AC_SL1000_.jpg

Link spre comentariu

E posibil să funcţioneze, dar există şi riscul să fie afectat de tensiunea de 14,4V care e prezentă la bornele brichetei în timpul funcţionării motorului.Dacă îl folosiţi doar cu motorul oprit, nu e niciun risc...din toate punctele de vedere.

Link spre comentariu

Am unul identic, dar alb, folosit multi ani in masina cat au fost copiii mici.

Al meu a venit si cu trafo, dar si cu cablu pentru bricheta.

Ma uit mai tarziu la el si revin cu modelul. Daca si tu dai modelul, vedem daca e acelasi.

Link spre comentariu

Am gasit DVD-ul meu si e Philips. Deci, alt model.

Cateva date:

1. Pe eticheta lui scrie 9-12Vcc.

2. Alimentatorul de la priza e de 9Vcc (nu am masurat in gol cat are).

3. DVD-ul a venit si cu un cablu de bricheta la jack. Asa ca eu l-am bagat in bricheta fara jena. A mers ani de zile, acuma nu-l mai folosim.

4. DVD-ul are si urechi pentru o banda cu arici pentru instalarea pe tetiera, deci clar facut si pentru masina.

Modelul tau Sony cu ce accesorii a venit?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 18.06.2020 la 3:54, Thunderer a spus:

Am gasit DVD-ul meu si e Philips. Deci, alt model.

Cateva date:

1. Pe eticheta lui scrie 9-12Vcc.

2. Alimentatorul de la priza e de 9Vcc (nu am masurat in gol cat are).

3. DVD-ul a venit si cu un cablu de bricheta la jack. Asa ca eu l-am bagat in bricheta fara jena. A mers ani de zile, acuma nu-l mai folosim.

4. DVD-ul are si urechi pentru o banda cu arici pentru instalarea pe tetiera, deci clar facut si pentru masina.

Modelul tau Sony cu ce accesorii a venit?

Modelul este un Sony dvp fx720. Luat SH, A venit doar cu încărcător de priza de 12V. Văd ca scrie 2A pe încărcător. Imi era teama ca pus la bricheta masinii sa fie un amperaj prea mare. Mi-am luat inima in dinti si am construit un cablu cu o mufa de bricheta si a fujctionat. Sper sa nu ii dăuneze cu ceva. 

Link spre comentariu

Curentul nu-l stabileste sursa de alimentare ci consumatorul. Doar tensiunea e stabilita de sursa de alimentare.

Daca ai o sursa capabila de 12V cu 100A si legi la ea un consumator pe care scrie 12V si 2A asta inseamna ca acel conaumator va trage maxim 2A si va functiona absolut corect.

In schimb daca ai o sursa de 24V cu 2A si legi acelasi consumator de 12V si 2A sigur o sa-l arzi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări