DanM Postat Iunie 16, 2020 Partajează Postat Iunie 16, 2020 Buna seara, Am o intrebare pentru colegii mai experimentati: Incerc sa restaurez un magnetofon Philips N4420. La mecanica m-am descurcat, aproape bine, plimba banda bine in toate modurile(derulari si redare/inregistrare), franele actioneaza corect, banda se aseaza bine in role, tensiunea este corecta in banda in toate modurile.. Am ajuns la electronica: redarea pentru inceput... Calitatea sunetului de pe benzi preinregistrate este surprinzator de buna, de altfel ce-am citit in cartea tehnica m-a uimit: capete longlife, banda de frcvente redata la viteza 19.05cm/s 35-25000Hz... Problema pe care o am este ca indiferent de prezenta benzii sau de viteza de redare exista o frecventa in jurul a 500-800Hz la 19.05cm/s, se injumatateste la 9.53 si se injumatateste din nou la 4.75... suna ca un zgomot de perii sau din tahogeneratorul motorului de cabestan. Am schimbat pana acum cativa condensatori din stabilizatorul tensiunii de alimentare: C50(15uF), C51(68uF ), C52(33uF), C19(68uF), C205(330uF). Nu am inlocuit C701(68000uF). Am crezut ca zgomotul a aparut dintr-o slaba filtrare a tensiunii de alimentare urmata de propagarea zgomotului respectiv prin circuitele de alimentare ale preamplificatorului de redare. din pacate nu pot incarca toata schema... Inca o bucata... Link spre comentariu
DanM Postat Iunie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Bun... am inlocuit si C701 din 6800uF/40V s-o facut 10000uF/50V... nimic...nici o imbunatatire... Mai caut... Editat Iunie 17, 2020 de DanM Link spre comentariu
DanM Postat Iunie 17, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2020 Dupa 2 ore de cautari desarte, masuratori in te miri ce locuri, am facut o miscare gresita....si am impins putin motorul de cabestan... Atunci am descoperit ceva ce nu zice nici olandezul si nu e specificat pe nici un site... motorasul are ecranul(carcasa exterioara izolata fata de sasiu si dus cu fir la o masa pe care si-a ales-o producatorul...si minune! Tiuitul a disparut. Atunci am inceput sa misc motorul...in anumite pozitii reapare, in altele dispare. Fixarea motorului este facuta cu 3 amortizoare de cauciuc... Dar timpul si-a pus amprenta pe amortizoarele de cauciuc care au binevoit sa cedeze si unul din ele nu mai asigura izolatia ecranului fata de sasiu. Ca mecanic oricum nu-si mai faceau treaba. Deci am improvizat izolatie(saibe de plastic si tub termostrictiv pe suporti), am pus mai apoi amortizoarele mecanice(niste saibe de trecere din cauciuc alb) si gata. defectul s-o topit. e timpul sa ma apuc de inregistrare... Link spre comentariu
bogdan1964 Postat Ianuarie 27, 2021 Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 in legatura cu magnetofonul philips as vrea sa conunicam prin tel daca imi puteti da un nr de tel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum